Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
95

A bűnös (2018)

Den skyldige
Filmadatlap
 
24
Szereplők
10
Vélemények
7
Képek
5
Videók

Vélemények: A bűnös (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 10. 28.
Ki az igazi bűnös és ki az ártatlan?

A bűnös egy tipikusan olyan film, aminek az előzetese alapján nem érez késztetést az ember, hogy azonnal rohanjon a moziba. Én is úgy voltam vele, ha kijön DVD-n majd megnéztem, de a filmről kizárólag pozitív kritikák születtek (nem olvastam őket, csak pontszámokat láttam). Könyvadaptáció, amikkel kapcsolatban vegyesek az érzéseim, bár a Q-ügyosztályos filmek tetszettek. Jött hát a filmünnep és adtam egy esélyt neki. A film stílusában tipikus északi alkotás. Lassan építkezik, de folyamatosan felcsigázza az embert és egyre jobban kezdi érdekelni, hogy mi is áll a háttérben. Nem mennek rá a látványra, sőt az egész film alatt egy szereplőt látunk. Hangban sokan jelen vannak a történetben, de ő... több»

 
jake_green   2018. 10. 31.
Izzadás, pótcselekvések közelről, mégis zseniális alkotás A bűnös

Nálam ez a film 4/5 csillag, lássuk is hogy miért: Egyedi filmről beszélünk. Egyébként a film NEM thriller, hanem KRIMI. De a krimikből is, aki klasszikus vizuális krimi-élményt keres, annak nem ez lesz a kedvenc filmje. Olyannyira, hogy ez a film vakokkal is kompatibilis, tehát Ők is rendkívül fogják élvezni a filmet (ajánlom nekik őszintén!) mert nem kell látni a filmből SEMMIT ahhoz, hogy a rendező által elvárt filmhatás átjöjjön. És itt kezdődőnek a problémák nekem, aki nem vagyok vak.... A film maga vonalvezetését tekintve egy rendkívül jól felépített film, ezt szögezzük le. Jakob Cedergren jó alakítást nyújt ahhoz képest hogy az első egész estés filmje! Jo Nesbo norvég krimi író köny... több»


 
Minka   2018. 10. 30.
Mindent ránk bíz, mégis elgondolkodtat A bűnös

Nagyon érdekes film volt, amire úgy érzem, hogy nem mindenki alkalmas, hogy moziban nézze meg. Mégpedig azért, mert aki nem tudja felvenni a fonalat, és arra számít, hogy mindent készként kap bele az arcába, az bizony kínosan is érezheti magát egy idő után... Ugyanis a film zseniálisan arra lett kitalálva, hogy a képzelőerőnk segítségével mi magunk alkossuk meg a látványvilágot. Pont olyan érzés volt nézni a filmet, mint amikor a párunk egy olyan emberrel beszél telefonon, akit mi nem tudunk beazonosítani, így minden érzékszervünkkel arra koncentrálunk, hogy ki is lehet az az idegen a telefon túlsó végén... Pörgetjük az általunk elképzelt képeket, a hang után elképzelt embert, a helyszínt, h... több»

 
Berto49   2018. 10. 31.

A sok lelkendező kritika és vélemény miatt többre, jobbra számítottam. Tisztában voltam azzal, hogy a képi információk szegényessége jellemzi a filmet, valószínűleg ennek az alacsony költségvetés volt az okozója. Az, hogy telefonbeszélgetések viszik előre a cselekményt nem igazán újdonság, hiszen már az 1948-as – eredetileg egy 30 perces Lucille Fletcher rádiójáték alapján készített – „Sajnálom, téves szám” című Anatole Litvak-filmben is „főszerepet” játszottak. Az utóbbi években pedig megszaporodott az ilyen jellegű filmek száma, elég ha csak a 2002-es „Fülke”, a 2004-es „Mobil”, vagy a 2013-as „A hívás” jut az eszünkbe. Legutóbbi sikeres darabja ennek a telefon központú mozinak a „Locke” volt, ami szerintem csúcskategóriája a hasonló tematikájú filmeknek. Egyetlen személyre, Asger Holm-ra (Jakob Cedergren, svéd születésű dán színész kiváló alakítása) összpontosít a film, aki utolsó szolgálati napját tölti egy segélyhívó-központban, másnap egy múltbéli esetét kell tisztáznia a Bíróság előtt. A hívások során a feszültség fokozódik, a nézőknek fejben kell összeraknia a fejleményeket, mert vizuális módon semmilyen segítséget nem nyújt ez a monodrámaként is felfogható darab, de a katarzis mértéke esetemben kisebb volt a vártnál. Lehet, hogy az óhatatlanul is torzított telefonhangok nehezebb érthetősége miatt is éreztem ezt. Egyszer izgalommal végignézhető film, de nem értem, hogy miért tartja sok elemzés szenzációsnak, az év kiemelkedő alkotásának.

 
VvV   2018. 10. 29.

Nem is gondolná az ember, hogy ennyire egyszerű eszközök is elegendőek egy jó film elkészítéséhez. Nem várt fordulatok vannak benne, a székbe nyom a történet.

 
László Katona   2018. 10. 29.

Végre egy film, amelyben használni kell a gondolatainkat. Nincs minden elénk lerakva, el kell képzelni a vonal túlsó végén lévő történteket. Elsőfilmes rendezőtől nagyon erős.

 
Turon   2018. 10. 26.

Nagyon okosan, forudlatosan felépített film, ami teljesen hatása alá volt és lenyűgözött. Nagyon erős mozi, a szó legpozitívabb értelmében idegőrlő produkció, amit a legjobb szívvel tudok ajánlani mindenkinek, aki egy maradandó filmélményre vágyik.

 
doktorfaust   2018. 10. 25.

Nem egy pörgős sztori, annyi bizonyos, viszont helyette végig ki tudták tartani a feszültséget, ami nekem személy szerint nagyon bejött. Szerintem mindenképpen érdemes belevágni, mert nagyon ott van a film a szeren.

 
achyles77   2018. 10. 23.

Kevés eszközzel operáló, de annál hatásosabb film A bűnös. Elképesztő feszültség van benne. Nem is ragozom tovább, nincs értelme: kevés filmnek adtam idén 5 csillagot, de ez abszolút megérdemli!

 
Mantracz   2018. 10. 20.

Nem sokat vártam ettől a filmtől, de engem szabályosan beszippantott. Baromi jók az alakítások, és szemmel láthatóan erre is alapozták az egész koncepciót. Ritka darab.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.