Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A védelmező (2014)

The Equalizer
Filmadatlap
 
28
Szereplők
76
Vélemények
23
Képek
7
Videók

Galéria (23)

Denzel Washington
Denzel Washington
Marton Csokas
Denzel Washington
David Harbour
Denzel Washington
Chloë Grace Moretz
Denzel Washington
Marton Csokas
Haley Bennett
Denzel Washington
Alex Veadov
Denzel Washington
David Harbour
Marton Csokas
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington
Alex Veadov
Denzel Washington
Chloë Grace Moretz
Chloë Grace Moretz
Denzel Washington
Denzel Washington
Melissa Leo
Denzel Washington
Denzel Washington
Denzel Washington

Videók (7)

 
CruzRamos   2023. 02. 26.

legújabb vélemény

0

Nagyon jól összerakott kis akciófilm. Denzel nem a szívem csücske, de ebben az alkotásban jó figurát kapott, és jól is keltette életre. A történet nem túl bonyolult, de nem is kell annak lennie. A Robert által végrehajtott dolgok ötletesek, kreatívak. A killek komolyak. A film tempója teljesen jó.

 
Harper   2021. 12. 18.

a nap véleménye

1
Az egyik legjobb Denzeltől

Bevallom az 1991-es Visszakézből óta nagy kedvencem Denzel Washington, aki abban a bizonyos 30 évvel ezelőtti, hihetetlenül jó akciófilmben (36 évesen) nagyon meggyőzőt alakított. Alig két évre rá, 1993-ban jött a Pelikán ügyirat és mindenki megtanulta a nevét. Eltelt 30 év, Denzel megöregedett, de jött a Védelmező 2014-ben, és újra meggyőzte rajongóit: még mindig helye van az élvonalban. Igen, az akkoriban épp 60 éves Washington tökéletesen hitelesen verte össze az orosz maffia killereit egy fiatal lány védelmében. A védelmező egy stílusos akciófilm, nagyon jó kameramozgásokkal, villámgyors verekedésekkel, rengeteg izgulnivalóval és egy jól kitalált alaptörténettel. Nekem bejött az egész, dicséret a Nap könnyei készítőjének, Antoine Fuqua rendezőnek. A 2018-as második epizód felét sem éri az elsőnek, bár az is Fuqua rendezése, valahogy hiteltelenebb a végeredmény. A műanyag érzés sajnos áthatja a jeleneteket. Az első Védelmezőt viszont minden akciófilm-rajongónak ajánlani tudom. Értékelésem erős 80%.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Nagyon vártam ezt a filmet ehhez képest kissé csalódás volt. Önmagában egy középkategóriás akció film.

 
indingo   2017. 04. 17.

0

Sok újdonság nem volt a filmben és értelmes sem találtam, hogy miért is kellett a kis ribit védelmezni. Egyes jelentek kifejezetten unalmasak voltak, nem egy jó film.

 
Berto49   2017. 08. 16.

1

Elég jó akciófilm, Denzel Washingtont meg kimondottan kedvelem. A történet realitásszintje mínusz 100 %, de Denzel Washington alakítása miatt egyszeri megnézést megért. Ugye azon csak hahotázni lehet, hogy egy ember (akármilyen szuperügynök is) leszá... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

0

Denzel Washington hihetetlenül jó színész.Ebben a filmjében is nagyot alakít,és teszi ezt már nem fiatalon,ez azért megsüvegelendő.Adva van egy jó sztori,jó színészek,és hihetetlen képi világgal páratlan szórakozás.Erősen ajánlott film.

 
HercegPeter   2019. 06. 30.

0

Elég különös, hogy A védelmező és a John Wick majdnem egyszerre érkezett a mozikba, a sikerükön azonban ez nem mutatkozik. Azt is mondhatnánk, hogy a két dudás elfért egy csárdában. De a kettő közül mégis ez hozott nagyobb bevételt. Én a kettőt egy s... több»

A film összbevétele 192 330 738 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 22 ember leli halálát.

(BRANTON)
 

Denzel Washington és Antoine Fuqua második közös filmje.

(dailyfilmsan)
 

Gerard Butlert esélyes volt Robert McCall szerepére.

(dailyfilmsan)
 

Chloë Grace Moretz-nek volt egy külön orosz tanára, aki a forgatásokon a nehéz elemeket fonetikusan leírva, táblákon mutatva segítette a színésznőt.

(dailyfilmsan)
 

A Denzel Washington fülében lévő fülbevalók digitális utómunka eredményei.

(dailyfilmsan)
 
A védelmező legnagyobb gyengesége tehát egyértelműen a kiegyensúlyozatlan rendezés. több»
 
Milyen már, hogy egy Antoine Fuqua film Mark Twain idézettel kezdődik? Denzel Washington klasszikusokat olvas, miközben leszámol a helyi orosz maffiával. Egy nyolcvanas években futott sorozat főhősét kelti életre. Az ex-ügynök és a fiatal prostituált különös barátságának eredménye megszámlálhatatlanul sok hulla. több»