Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
57%

Könnyező harcos (1995)

Crying Freeman
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Mark Dacascos

Videók (1)

 
Eastern79   2021. 03. 14.

legújabb vélemény

0
Klasszikus akció

Christophe Gans nevéhez sok filmes érdekesség fűződik, Samuel Hadidával közösen több minőségi produkciót is letettek az asztalra. A Könnyező Harcos az egyik legjobb rendezése, a főszerepben pedig a méltatlanul mellőzött Marc Dacascos látható, aki a kilencvenes évek elején több harcművészeti filmben is szerepelt, ám végül eltűnt a B-filmek süllyesztőjében, és csak a jóisten és az ügynöke a megmondhatója, hogy mindez csak a rossz szerepválasztásainak volt-e köszönhető. Ebben a filmben kifejezetten jó a szerelmes bérgyilkos szerepében, és a rá vadászó nyomozót alakító Tchéky Karyo is hozza, amit kell. Először furcsán hatnak a totál belassított fegyverpárbajok, de Gans filmjeiben mindig is volt valami líraiság, érzékenység a képi világot illetően. Dacascos látványos akrobatikus mutatványai lenyűgözőek, és úgy általában az egész film nagyon rendben van. Hangulatos, remek a zene, a színészek is remekül teljesítenek (főleg az ázsiaiak), kellően misztikus, régimódi akciómozi.

 
Jony Crash   2019. 10. 10.

0

Stabil lábakon álló harcművészetes B-film, se több, se kevesebb. Ha tudod, mit várj tőle, azt meg is fogod kapni, de óvatosan azért az elvárásokkal!

 
yoko   2020. 12. 03.

0

Ezt a filmet legfeljebb a jól megkoreografált akciójelenetek mentik meg, de ezeket leszámítva nem mondanám egy tartalmas vagy éppenséggel izgalmas időtöltésnek.

 

A film egy japán manga alapján készült.

(Eastern79 )