Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77

Holtpont (1991)

Point Break
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Holtpont
 
Garfbob10   2019. 06. 28.

legújabb vélemény

Sokak nagy kedvence Kathryn Bigelow klasszikus, de engem nem igazán tudott megfogni. A legnagyobb pozitívuma kétségkívül a hangulata, remekül mutatta be a szörfös világot és életérzést, de valahogy nekem ez nem volt elég. A másik nagy pozitívum a főszereplők, illetve nem is igazán ők, hanem az őket játszó Keanu Reeves és Patrick Swayze, akik jókora karizmát adtak a karaktereknek. Összességében jól szórakoztam rajta, de nem mostanában fogom újanézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 03.

Kíváncsi voltam a filmre, s mivel a tegnapi nap folyamán leadta a tv, úgy döntöttem, hogy élek a lehetőséggel, s megnézem. Vegyesek az érzéseim, mert szerintem a film rengeteget veszített a "varázsából", 2017-ben már nem hat olyan frissen, mint 1991-ben. Mai szemmel erős jóindulattal is csak egy átlagos akciófilmnek lehet tekinteni, egyedül egy jelenetsort tudok kiemelni, amikor Utah üldözőbe veszi a Reagan jelmezbe bújt Bodhit, s kerteken és házakon keresztül folyik a hajsza. Főleg a kamerakezelés miatt ez egy erős pillanata a filmnek. Minden másban sajnos semmivel sem több, mint az akciófilmek nagy része. A sztori egyszerű, a karakterek közül egyedül Bodhit mondanám kidolgozottnak, bár ezek a spirituális eszmefuttatásai nekem sok volt, emellett pedig Johnny Utah-val nem igazán tudtam azonosulni (ezen még csak az sem segít, hogy helyenként már-már übermensch kategóriában tolta, mint a végső ejtőernyős jelenetben, védőszemüveg nélkül). A szörfösök beemelése a történetbe nem rossz, csak ez is sokat veszített a maga varázsából: a '90-es évek elején még megvolt a maga lázadó jellege, mára viszont egy kommersz dologgá vált. A film lezárása pedig szerintem iszonyúan elcsépelt. Kicsit csalódott vagyok, de lehet hogy túl magasak voltak az elvárásaim. Összességében a Holtpontban minden megvan benne, amitől akciófilm egy akciófilm, de ennél semmivel sem több, s pont az a plusz hiányzik belőle, amivel kiemelkedhetne az átlagos mezőnyből.


 
Deku   2017. 10. 25.

Nagyon gyenge lett és összecsapott is. Nem vagyok biztos, hogy még egyszer megnézném. Szörnyen rossz kivitelezésre sikerült ez a kis film. Az unalom kergetett az elejétől egészen a végéig.

 
harnas1207   2018. 12. 05.

Csapongó volt a film, voltak lendületes és izgalmas részei, meg unalmas percek is.Ez a beépüléses sztori egynek elment.

 
rainman   2018. 09. 06.

Emlékeim megkopottak voltak, hiszen kb. 25 éve láttam utoljára, újráztam. Felesleges volt. Hiába van majdnem kultikus rajongás mögötte, nem túl jó film. Kultfilm meg pláne nem! Kriminek sem erős, drámának sem az. Az ejtőernyős ugrásos részek szépek ugyan, de öncélúnak vélem, nem a cselekményt szolgálja, csak feltételezem kedve szottyant Patrick Swayze-nek ejtőernyőzni, pont kapóra jött a stábnak. :-) Csalódás az összkép, és ezen a gyenge minőségű szinkron még tovább ront. Azt hiszem nem nézem meg többet.

 
Nincs ezen mit ragozni, ez egy jó film, én biztosan kihagyom a remake-et, mert esélytelen, hogy a nyomába érjen, inkább megnézem ezt újra! több»

A film összbevétele 97 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Spanyolországban a filmet Le Llaman Bodhi címmel vetítették, amelyet úgy lehet lefordítani, hogy: "Bodhinak hívták."

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Lapaj és bandája megtámadja Utah-t a tengerparton, a támadók között szerepel Anthony Kiedis is, a Red Hot Chilli Peppers énekese.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Johnny Utah és Tyler találkoznak a nő munkahelyén, s Johnny előadja fedősztoriját, akkor azt mondja, hogy egy jogi egyetemre ment, ahová amerikai futball-ösztöndíjat kapott. Ez a valóságban lehetetlen, hiszen az amerikai jogi egyetemek nem adnak foci-ösztöndíjakat.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.