Elhunyt a Golden Globe-díjas Shimada Yoko

69 éves korában elhunyt Yoko Shimada Golden Globe-díjas színésznő.

Halálának hírét japán közölte a nyilvánossággal, mint kiderült, Shimada Yoko vastagbélrák következtében kialakult többszörös szervi elégtelenségben halt meg egy tokiói kórházban.

Shimada Yoko 1953-ban született a déli Kyushu szigetén található Kumamoto városában. Első televíziós szerepét az 1970-ben megjelent Osanazuma" című drámában kapta. Karrierjében az első nagyobb áttörést az 1974-es A homokvár című produkció hozta meg. Korlátozott angol nyelvtudás ellenére megkapta az 1980-as Sógun című sorozat egyik főszerepét. A James Clavell regénye alapján készült sorozat hatalmas sikert aratott az Egyesült Államokban, Japánban nagyjátékfilm formájában jelent meg, amely rendkívül alacsony bevételt ért el.

A Sógun világsikere után Shimada további hollywoodi szerepeket kapott, köztük A préda és a Könnyező harcos. 1988-ban kisebb botrányba keveredett, miután nyilvánosságra került, hogy viszonyt folytatott a házasságban élő Uchida Yuyával rocksztárral.

Az akkori hírek szerint alkoholproblémával küzdött és adósságokat halmozott fel, amelyeket 1992-ben megjelentetett aktfotó-sorozattal próbált meg törleszteni. A könyv bestseller lett, a színészi renoméjának viszont ártott.

Shimada Yoko utolsó alakítása a 2016-ban megjelent Toshirô Saiga rendezésében készült Kanon című filmben látható. Nyugodjon békében!

96 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Yoko Shimada

Yoko Shimada

szül. 1953. 05. 17. - elhunyt 2022. 07. 25.
Kumamoto, Japán
Shimada Yoko 1953-ban született a déli Kyushu szigetén található Kumamoto városában. Első televíziós szerepét az 1970-ben megjelent Osanazuma" című drámában kapta. Karrierjében az első nagyobb áttörést az 1974-es A homokvár című produkció hozta meg. Korlátozott angol nyelvtudás ellenére megkapta az 1980-as Sógun című sorozat... több»