Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

John Wick (2014)

John Wick
Filmadatlap
 
30
Szereplők
100
Vélemények
29
Képek
8
Videók
 
Oliver.guy_   2020. 12. 10.

legújabb vélemény

2

Kedvenc filmjeim egyike. Szerintem nagyon jól sikerült akciófilm, szuper színészi alakítással és izgalmas, pörgős cselekménnyel. Itt minden a bosszúról szól, amivel bizonyos helyzetekben nem feltétlen tudok egyetérteni, de John Wick esetében kielégít... több»

 
rbernadett   2015. 05. 13.

2

Ez a film az égvilágon nem szól semmiről. Van ez a bizonyos John Wick, akinek lelövik a kutyáját és bosszúból, mert azt elhunyt kedvesétől kapta, szétlő mindenkit. Csak nem értem ezt miért 101 percen keresztül teszi.


 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

0

Egyszer nézhető. Keanu Reeves jól mozog az ilyen érzéketlen filmekben, mivel nem túl széles a kifejezési skálája. A történet sem szolgál semmi újdonsággal.

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Nem volt rossz a film, de olyan érzése volt az embernek, mintha már látta volna. Kb. 10 hasonló film készült már a témában, úgyhogy nem voltam tőle elájulva.

 
dulkap   2015. 02. 28.

0

Skizofrén hangulatú film ez. Egyrészt idézi a 80-as, 90-es évek "egyedül bosszút állok mindenkin" hangulatát a történetével és azok logikai buktatójával együtt. Másrészt teszi ezt mai stílusban, pont szembemenve néhány azért ma is jellemző klisével. ... több»

 
Orosz István   2017. 07. 18.

0

Szerintem ez egy jól sikerült akciófilm, tele jobbnál jobb akciójelenetekkel. Mindenképpen érdemes megnézni, szerintem az elrabolva szériánál sokkal erősebb lett.

 
Thibo84   2019. 05. 08.

0

Keanu Reeves-t nagyszerű színésznek tartom, és ez a szerep kimondottan jól áll neki. Az elején kissé szomorkásan indul a történet, majd amikor megkapja a kutyust meghitté válik, aztán egy csapásra átvált igen mozgalmas akciófilmmé, amihez némi humor ... több»

Galéria (29)

Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Ian McShane
Alfie Allen
Alfie Allen
Michael Nyqvist
Michael Nyqvist
Keanu Reeves
Bridget Moynahan
Alfie Allen
John Leguizamo
Michael Nyqvist
Keanu Reeves
Willem Dafoe
Bridget Moynahan
Bridget Moynahan

Videók (8)

A film összbevétele 86 013 056 dollár volt (imdb.com).

 

Volt egy olyan terv, ahol a film címe Megvetés lett volna, és John karakterét egy jóval idősebb színész játszotta volna.

(stevepisti )
 

A film elején a kölyökkutya – egy Andy nevű beagle – a forgatáskor nyolc hetes volt.

(Thibo84)
 

Keanu Reeves karaktere a fegyverek és a harcművészetek mestere, ezért négy hónapon át napi nyolc óra edzett.

(Thibo84)
 

Michael Nyqvist egyik utolsó szerepe a halála előtt, 2017. június 27-én. 56 évesen hunyt el.

(Thibo84)
 

nagyapja, a 88 éves John Wick inspirálta a film címét és egyben a karakter nevét.

(Thibo84)
 

A Continental szentélyhez használt épület homlokzata ugyanaz, mint a Sötét lovag: Felemelkedés(2012) a tőzsdei jelenetben.

(Thibo84)
 

Az orosz főnök házának és medencéjének jeleneteit a New York-i James Hotel tetején forgatták.

(Thibo84)
 

Lance Reddick játssza a Hotel portását, akinek neve Charon. A görög mitológiában Charon Hádész révésze, akinek fizetni kell a biztonságos átkelésért. John bizonyos értelemben az aranyérmével fizet neki a biztonságos átkelésért.

(Thibo84)
 

Bár ez az első alkalom, hogy Keanu Reeves és Willem Dafoe együtt játszanak egy filmben, mindketten részesei voltak a Féktelenül sorozatnak: Reeves a Féktelenül 1-ben (1994), Dafoe pedig a Féktelenül 2-ben (1997) játszott.

(Thibo84)
 

Chad Stahelski filmjére komoly hatással voltak A Jó, a Rossz és a Csúf (1966), A játéknak vége (1967), A vörös kör (1970) és A bérgyilkos (1989).

(Thibo84)
 
Hollywood legszomorúbb sztárja úgy pakolja kupacokba a hullákat, mint szorgos nagyi a fonalgombolyagokat. Mellesleg, ha egy szabóm lenne Keanuval, tuti szakítanék a kapucnis pólókkal. több»
 
Az alapsztori faék egyszerűségű, a film inkább látványosságában, mint mélyenszántó tartalmiságában annyira cool. Izgalmas minden scene és igazából végig nem lehetünk biztosak abban, hogy Wick sikerrel jár e majd a küldetése végén. A verekedések, párharcok, személyes küzdelmek, gondos alapossággal vannak megtervezve. A zene és háttéreffekt-hangzás hatásosan festi alá a sok akciót és a rendezés ügyesen használja a színek - fények eszköztárát is. Közben bepillantást nyerünk egy furcsa, titokzatos világba is, mely a Continental szálló elegánsak visszafogott épülete köré szerveződött, kiterjedt és befolyásos (már-már mindenható) alvilági szervezetet jelenti. több»