72% 258 szavazat
John Wick: 4. felvonás

John Wick: 4. felvonás

John Wick: Chapter 4
Filmadatlap
25
Vélemények (25)
30
Szereplők (30)
28
Képek (28)
5
Videók (5)
8
Érdekességek (8)
Díjak
2
Filmkritika (2)
134
Cikkek (134)
Fórum
Master  
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Laurence Fishburne
Bill Skarsgård
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Laurence Fishburne
Rina Sawayama
Hiroyuki Sanada
Rina Sawayama
Shamier Anderson
Donnie Yen
Laurence Fishburne
Keanu Reeves
Ian McShane
Ian McShane
Bill Skarsgård
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Bill Skarsgård
Hiroyuki Sanada
Marko Zaror
Bill Skarsgård

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni, és még az sem számít, ha egy egész hadsereget küldenek ellene.

Wick számára a nyugodt élet továbbra sem adatik meg, ismét… Több


Forgatókönyvíró: Derek Kolstad
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2023.03.23.
Forgalmazó: Forum Hungary
Több
 
2024.01.07 Erik Csok

legújabb vélemény

Mr. Wick ismét írtja a népet!

Emlékszem, 2023-ban nagyon vártam már ezt a filmet, aztán mikor kijött, szép lassan halogattam addig, míg most értem oda, hogy ma megnézzem. Nagyon szeretem a John Wick-szériát, tényleg, minden részt. És ez a rész is tetszett, ugyanakkor ez sem tökéletes, de ezt nem is várjuk el tőle. Az akciók még mindig brutálisak, díjazom azt, hogy nincs szétvágva a jelenet, tényleg lehet látni rendesen azt, ami történik, és hát tényleg nem spórolnak az akcióval, ahogy egyik részben sem. Nagyon látványos, a helyszínek nagyon szépek, vannak régi és új karakterek is, és elég jó tempóban halad előre a film, mégis, én éreztem azt a 2 óra 40 percet, egy kicsit szerintem lehetett volna rövidebb, de annyi baj legyen. Keanu Reeves pedig egyszerűen nem öregszik, még most is úgy mozog, közel a 60-hoz, hogy azt csak dicséret illeti. Persze a többi színész is hozza kötelezőt, a vége pedig, szerintem, nyitva marad, szóval a néző döntheti el azt, hogy mi a vége, ez pedig csak jó. Végső soron, ez a rész is jó lett, tetszett, nem csalódtam benne, és ami az akciót illeti, ez a rész nem marad el egyiktől sem, sőt ebben van az eddigi legtöbb akció!

1
 
2023.05.25 kabel

a nap véleménye

Agresszívan unalmas

Elég nagy csalódás volt a film. Szinte minden kreativitást vagy eredeti gondolatot mellőző akciójelenetek, nevetségesen rossz dialógusok és borzasztó színészi játék adja a film nagy részét. Úgy tűnik, Kenau Reeves már meg sem próbált színészkedni, és teljesítményét még a totál egydimenziós többi karakter is felül tudta múlni. Nincs érdekes konfliktus vagy morális dilemma, ne adj' isten jól koreografált akciójelenet. 90%-ban arról szól a film, hogy random NPC-k rohannak főhősünk felé, aki általában egy lövéssel leszedi őket. Sajnos többször elbóbiskoltam, annyira unalmasak voltak ezek. Leginkább a képernyő szélén lévő extrákat néztem, a reakcióik sokkal jobbak voltak, mint bármi más. Meglepő módon a többi, narratív központú jelenet lényegesen erősebb volt, és szinte mindig több dolog történt, mint csak egy sima tátogás. Sajnálatos, hogy mindegyik karakter grandiózus közhelyeket és kliséket mondogat egymásnak, a film érdekes világépítése totál kihasználatlan maradt. John Wicknek fogalmam sincs, miért vannak barátai, egyfolytában csak sekélyes és ostoba mondatokat dobálnak egymásra egy asztal két végéből. Arról ne is beszéljünk, hogy mindkét antagonista a félelem minden elemét nélkülözte. Totál hiteltelen, hogy senki sem lövi le a random vak karaktert. Elszomorító, mennyire unalmas volt ez.

0
 
2023.05.03 Jerico

Wick még mindig kőkemény

Mindig is úgy gondoltam, hogy a John Wick filmek afféle virtuális pszichológiai-lelki "edzőtermek" arra a célra, hogy egy fotelben ülve éljük ki magunkból a felgyülemlett frusztrációinkat és átmeneti neurózisainkat, miközben egy sört vagy valami egyebet kortyolgatva (esetleg popcornt majszolva) kárörvendünk azon, hogy egy pali péppé lövöldöz 150 embert előttünk. Nos, kb tényleg ez a helyzet és én a magam részéről imádom. A második rész a legjobb, a negyedik most picit félrement, de sebaj. A szeptemberben már 59 éves (!) Keanu Reevestől ez is óriási és valóban hatalmas teljesítmény. Ember én 59 évesen a heverőről is nehezen állok majd fel. A konkrét gondok: a sztori (ahogy van) a vak pasas, a hájpacni, akit képtelen lenyomni Wick és persze a legvége. No, meg az, ahogyan csóró Lance Reddicket kiiktatják (ő a Continental recepciósa). Az oké, hogy szegény meghalt a valóságban is, de a script lehetett volna nagyvonalúbb a karakterrel és lehetett volna az ipsének valamilyen hősiesebb halála is. Összességében azért így is egy jól összerakott rész a Wick 4, csak nem a legjobb. Nálam így is erős 75%-os. (A második része 85%.)

7
 
2023.04.11 Morpheus

A többi Wick részhez képest gyengécske

Nagy Wick rajongó vagyok és a 2014-es legelső epizódtól kezdődően minden részt vagy tucatszor láttam. A kedvencem mindvégig a 2017-es második felvonás volt, amit a sokak által sztárolt harmadik epizód sem tudott megváltoztatni. (Nem tehetek róla, de nekem ultra-gagyinak tűnt, hogy a felső kör felett álló fő-fő maffiavezér egy sivatagban kempingező arab fickó.) A negyedik részt viszont tényleg nagyon vártam. Kíváncsi voltam: Jardani Jovanovich mire megy majd a teljes világ-hálózattal. Nos, volt amiben nem csalódtam, mert egyes jelenet-sorok tényleg grandiózusak lettek. De méltatlan, ahogyan Charonnal elbántak. Bár az igaz, hogy Lance Reddick váratlan halálával a karakternek is annyi lett (mégis megérdemelt volna egy nemesebb véget). Negatívum a vak pasas túlexponálása is. Donnie Yen még elment vak erő-érzékenynek a Rogue One egyes jeleneteiben (mint Chirrut Imwe) mert egy Star Wars mozi ezt még elbírja, de gáz a dolog egy evilági akciófilmben. A legnagyobb negatívum nálam a zárás, ami szinte felháborító. Összességében a privát rangsoromban a John Wick 4 a harmadikkal van egy szinten. A sorrend: első (továbbra is) a második, 2017-es rész, ezüstérmes a legelső fejezet és a sor végén kullog a 3-4. epizód.

7
 
2023.07.05 Harper

John Wick középmezőnye a negyedik epizód

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A John Wick filmek nálam mindig is a különlegességek közé tartoztak, mert valamiféle levezetésként néztem őket a bennem felgyülemlett mindennapi feszültség ellen. Ha az ember két órán át bámul egy pasast, aki kétszáz ember öl meg ezen idő alatt (pisztollyal, késsel, agyonveréssel), az nem teljesen normális dolog. De mégis elfogadható, ha a jelenség pszichológiai oldalát nézve rájövünk: felszabadító tud lenni. A legelső rész alapötlete jól kitalált. Adott egy fehérorosz származású bérgyilkos, aki visszavonulna, de felhúzzák a kutyája megölésével és így gyilkolászni kezd. Nem is akárkiket: egy orosz bandát. A második rész összetettebb: itt csőbe húzzák a Rémkirályt, és belekeveredik a világ maffiáit összefogó legfelső kör konfliktusrendszerébe. A harmadik részben mindenki ellene fordul. Keanu Reeves mindegyik részben óriási, és a másodvonalban is nagy alakításokat láthatunk dupla A kategóriás színészektől, mint Ian McShane, Lance Reddick (Isten nyugosztalja) és Laurence Fishbourne. A harmadik részben túl keveset látjuk Fishbourne-t, és szerintem méltatlan az is, ahogyan szegény Reddick karakterét, Charon meghalasszák. A vak pasas is gagyi lett kicsit. Mindezeket leszámítva a negyedik felvonás nem rossz, nálam 65%-os.

6

A film 391 680 490 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 186 659 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Keanu Reeves a forgatás utolsó napján egy-egy Rolex karórával köszönte meg kaszkadőr kollégáinak a nehéz és veszélyes munkát.Szerző: csd

#2
 

Donnie Yen és Scott Adkins korábban IP Man 4 című filmen dolgoztak együtt.Szerző: csd

#3
 

A film premierjét elhalasztották a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt.Szerző: csd

#4
 

Keanu Reeves és Hiroyuki Sanada korábban 47 Ronin című filmben szerepeltek együtt.Szerző: csd

#5
 
(2023. 05. 24.)
A rémkirály elszabadul
Úgy fest, kifogyott a lendület a szuperkúl bérgyilkos történetéből. A közel háromórás John Wick: 4. felvonás akciódúsabb lett, mint az előző részek, de monotonabb és öncélúbb is, jóval kevesebb teret engedve az érzelmi azonosulásnak. Több
 
Értékelés: 9/10
(2023. 04. 16.)
John Wick negyedik világjáró feudális pisztolybalettje a kaszkadőrpornó csúcsa lett
John Wick negyedik gyiloktúrája izgalmas és szórakoztató, lehengerlő helyszínekkel, filmek és videojátékok ihlette szituációival és komplex koreográfiával. Több