A 20 legjobban várt film 2023-ban, amit mindenki látni akar majd

2023 rengeteg szuperhősös filmmel érkezik! Rengeteg robbanékony akciót, hátborzongató horrort és még néhány régi franchise-t is felvonultat, úgyhogy kezdjétek el bejelölni a naptáraitokban a dátumokat! Irány a mozi jövőre is!

2022.07.07   olvasottság: 3007x   szerző: Ezüstróka  

Az elmúlt néhány év enyhén szólva is szokatlan volt, és a legtöbb iparághoz hasonlóan Hollywoodnak is számos igazítást kellett eszközölnie. Láthattuk, hogy a Warner Bros. elkötelezte magát amellett, hogy az összes 2021-es nagyszabású filmjét egyszerre streameli az HBO Maxon, vegyes eredményekkel, míg más stúdiók a mozis és digitális stratégiák valamilyen kombinációját alkalmazták. Ez valószínűleg nem fog változni 2023-ban sem, de ez nem jelenti azt, hogy ne várhatnánk néhány hihetetlen filmet. 

#20

animáció | kaland | vígjáték

A Szellemirtók: Örökség folytatását ezúttal is Gil Kenan és Jason Reitman párosa hozza el. Történetünk visszatér New Yorkba, az ikonikus garázsba, ahol a csapat bármikor... több»

Szellemirtók: Az örökség. Bemutató: 2023. december 20. / Sok megerősített részletet nem tudunk a folytatásról, csak annyit, hogy a rendező Jason Reitman visszatér, a sztárok közül pedig legalább Carrie Coon, McKenna Grace és Finn Wolfhard valószínűleg visszatérnek, esetleg a társszereplő Paul Rudddal és a túlélő eredeti Szellemirtókkal együtt. Azt is tudjuk, hogy a film helyszíne valóban New York és az eredeti filmekből ismert tűzoltóság lesz, amire az előző rész végén már utaltak.  
#19

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi

A lázadók legendás X-szárnyú vadászgépeinek fedélzetén egy új generáció ül, akik a legrázósabb akciókban is képesek az életüket kockáztatni, ugyanakkor sosem hagyják... több»

Rendező: Patty Jenkins
Star Wars: Rogue Squadron. Bemutató: 2023. december 23. / 2020-ban jelentették be, hogy a Wonder Woman rendezőjét, Patty Jenkinst szerződtették a Star Wars-univerzum csillagharcos pilótáiról szóló film rendezésére, amely a Rogue Squadron címet kapta, és 2021 közepére Jenkins elárulta, hogy a forgatókönyv már majdnem kész. Még ugyanebben az évben később a hírek szerint Jenkins időbeosztása miatt elhalasztották a gyártást, de a megjelenési dátum továbbra is megmaradt, így ebben az ügyben szoríthatunk.
#18

NA Wonka  (2023)

(4)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Megismerhetjük Willy Wonka fiatalkori életét, miként vált a csokigyár vezetőjévé, és hogy miként találkozott az Oompa-Loompákkal.

Wonka. Bemutató: 2023. december 15. / Timothée Chalamet a fiatal Willy Wonka rendhagyó bőrébe bújik ebben az eredettörténetben, amely a bimbózó csokoládékészítőt örökíti meg, amint keresztezik útjait az umpa-lumpák. Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan Michael-Key és Rowan Atkinson egészítik ki az A-kategóriás szereplőgárdát, a rendezői széket pedig Paul King veszi át, aki két Paddington-filmjével hatalmas kritikai sikert aratott.
#17

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

A tizedik aratás reggelére ébredtük, a mindössze 18 éves Coriolanus Snow a Kapitóliumban mentorként arra készül, hogy minden dicsőséget megszerezzen. Családja egykor szebb... több»

Az éhezők viadala: Kígyók és énekesmadarak balladája (2023). Bemutató: 2023. november 17. / A franchise veteránja, Francis Lawrence visszatér, hogy megrendezze az Éhezők viadala előzményfilmet, amely Suzanne Collins azonos című regénye alapján készül. A történet elsősorban a fiatal Coriolanus Snow-t (akit eredetileg Donald Sutherland alakított) és az Éhezők Viadalában való részvételét követi nyomon, akit évekkel az eredeti sorozat eseményei előtt, mint a játékok mentora ismerünk meg ...
#16

NA Dűne: Második rész  (2023)

(1) (3)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

Dűne: Második rész (2023). Bemutató: 2023. november 17. / Az első rész HBO Max megjelenése miatt talán megkérdőjeleződött ez a folytatás, de ne féljetek: Dűne: A második rész hivatalosan is elindult, Denis Villeneuve rendező állítása szerint a film Frank Herbert 1965-ös opusának fennmaradó részét fogja feldolgozni (és kizárólag a mozikban fog megjelenni). A filmet ráadásul Magyarországon, az Origo Stúdióban forgatják, a díszletek már javában épülnek!
#15

NA Barbie  (2023)

(10)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»

Barbie (2023). Bemutató: 2023. július 21. / Greta Gerwig rendezőnő a Kisasszonyok (Little Women) remek adaptációja után visszatér ezzel az egyedi koncepciójú eredeti forgatókönyvvel (Noah Baumbach-kal közösen írta), amely a valaha volt leghíresebb baba (Margot Robbie) történetét meséli el, amint száműzik Barbielandből, és bevezetik a mi világunkba.
Roosevelt. Bemutató: 2023. július 14. / Az Egyesült Államok 32. elnökének örökségét Martin Scorsese kezeli, Leonardo DiCaprio játssza - ki más? - a főszerepet, aki a nagy gazdasági világválság és a második világháború között is helytállt. Ezt még 2017-ben jelentették be, és azóta nem sokat hallottunk róla, úgyhogy a megjelenési dátumot csak fenntartásokkal kezeljük.
#13

NA Marvelek  (2023)

(10)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»

Marvels (2023). Bemutató: 2023. július 28. / Az MCU nem lesz kisebb, hiszen a Marvel csak 2023-ban öt filmet tervez, köztük a Marvel kapitány folytatását, amelynek Nia DaCosta (2021-es Candyman) lesz a főszereplője, Brie Larson pedig Carol Danversként tér vissza. A film lesz egyben Iman Vellani Kamala Khan, azaz Ms Marvel nagyvásznas debütálása is, miután 2022-ben debütál a Disney+ azonos című sorozata.
#12

NA Oppenheimer  (2023)

(10)

dráma | életrajzi | történelmi

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

Oppenheimer. Bemutató: 2023. július 21. / Christopher Nolan J. Robert Oppenheimer fizikusról és "az atombomba atyjáról" szóló, nagy port kavart életrajzi filmjében a címszerepet Cillian Murphy játssza, emellett Emily Blunt és Matt Damon is szerepel. Mint Nolan gyakorlatilag minden filmjét, az IMAX-felvételű képet itt is a lehető legnagyobb vásznon érdemes megnézni.  
#11

akció | kaland | thriller

Hat világszerte népszerű epizód után újabb akció kémfilmmel bővül a több milliárd dolláros Mission Impossible franchise a főszerepben az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal... több»

Mission: Impossible - Halálos leszámolás, első rész (2023). Bemutató: 2023. július 14. / Ez eredetileg a Mission: Impossible 8 bemutatója lett volna, de mivel a COVID már csak ilyen, ezért az M:I 7-et 2023-ban, az M:I 8-at pedig 2024-ben kapjuk meg. Mindenesetre, amikor ez a film a mozikba kerül, Tom Cruise már 27 éve fogja játszani Ethan Huntot. Hová tűnik az idő? Ebben a részben olyan ismerős arcok térnek vissza a franchise-ból, mint Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Henry Czerny és Vanessa Kirby, a főgonoszt pedig Esai Morales alakítja.
#10

NA Madame Web  (2024)

akció | kaland | sci-fi

A Pókember spin-offja, amelynek középpontjában egy Madame Web nevű mutáns áll, aki különleges látnoki képességekkel rendelkezik. több»

Madame Web. Bemutató: 2023. július 7. / Alig egy hónappal a Pókember: Across the Spider-Verse (Első rész) után a Sony újabb élőszereplős Pókember-közeli filmtervét dobja piacra. Erről a filmről egyelőre nem sok információ látott napvilágot, csak annyi, hogy a főszerepben Dakota Johnson (a címszerepben) és az Euphoria szereplője, Sydney Sweeney lesz látható, a rendező pedig S.J. Clarkson lesz, aki olyan sorozatokhoz készített epizódokat, mint a Dexter, a Bates Motel, a Jessica Jones, a The Defenders és a Succession.
#9

akció | kaland

12 évvel az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után Harrison Ford utoljára tér vissza az ikonikus régészprofesszor szerepében egy minden korábbinál nagyobb... több»

Indiana Jones 5 (2023). Bemutató: 2023. június 30. / Először fordul elő, hogy egy Indiana Jones-filmet nem Steven Spielberg irányít. James Mangold (Walk the Line) rendezi a 2008-as A kristálykoponya királysága régóta várt folytatását, amelyben Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Shaunette Renée Wilson, Antonio Banderas és természetesen Harrison Ford is feltűnik.
#8

NA Flash  (2023)

(26)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Ugyan miért csak ezt az egy univerzumot mentenéd meg, ha képes vagy arra, hogy bármilyeket megmentsd? Barry Allen úgy tűnik, magára maradt a Föld védelmében, amelyet a káosz ural.... több»

The Flash (2023). Bemutató: 2023. június 23. / Ha még nem hallottad volna, 2022-ben a multiverzális filmek lesznek a divatosak, és úgy tűnik, hogy ez a film a DC hozzájárulása ehhez a trendhez. Mint a listán szereplő filmek közül sok másról, a történetről itt sem tudunk még semmit, de Michael Keaton Bruce Wayne szerepére történő felkérése vagy egy szuper meta-mutatvány, vagy egy nagy utalás arra, hogy mit fogunk látni. A pletykák szerint a cselekmény a képregények "Flashpoint" történetét követi majd, ebben az esetben számíthatunk némi crossover-csínyre.
#7

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

Transformers: Rise of the Beasts (2023). Bemutató: 2023. június 9. / A Transformers-franchise az 1980-as években játszódó Űrdongó után ismét visszalép az időben, és a 90-es évek közepére repíti vissza a nézőket, amikor egy régészpáros belebotlik a Transformers különböző frakciói közötti hármas konfliktusba. A film lazán a Beast Wars történetére épül, és Steven Caple Jr. (Creed II) rendezésében készül, Peter Cullen pedig ismét Optimus Prime hangját adja, és olyan emberek csatlakoznak a szereplőgárdához, mint Ron Perlman, Anthony Ramos és Dominique Fishback.  
#6

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Mozikban

Miles Morales visszatér a Pókverzum-saga következő fejezetében, egy epikus kalandban, amely Brooklyn főállású, barátságos Pókemberét keresztülrepíti a multiverzumonon, hogy... több»

Pókember: A Pókverzumon át (2023). Bemutató: 2023. június 2. / Az Oscar-díjas Pókember: Into the Spider-Verse című animációs film nagy sikert aratott a kritikusok és a közönség körében, az Across the Spider-Verse pedig a 2022-es év egyik legjobban várt filmje volt... amíg 2023-ra nem került át. Shameik Moore ismét Miles Morales hangja lesz, akihez Hailee Steinfeld Gwen Stacy-je és Oscar Isaac Miguel O'Hara-ja is (alias Pókember 2099) csatlakozik. Azt is tudjuk, hogy Issa Rae lesz Jessica Drew (alias Pókasszony) hangja, és valószínű, hogy Jake Johnson Peter Parkerje is visszatér.
#5

66 Halálos iramban 10  (2023)

(7) (7)

akció | kaland | krimi | misztikus | thriller

Mozikban

Számos küldetés után és minden nehézség ellenére Dom Torettónak és családjának sikerült túljárnia az összes eddigi ellenfele eszén, kijátszani minden nehézséget és... több»

Fast X (2023). Bemutató: 2023. május 19. / Ez még csak az első része a leggyorsabb és legdühösebb franchise tizedik részének. (A második rész, amely a pletykák szerint az utolsó lesz a sorozatban, 2024-ben kerül a mozikba.) És bár a cselekményt egyelőre titkolják, azt már tudjuk, hogy Vin Diesel, Michelle Rodriguez és a család többi tagja visszatér, hogy tegyék a dolgukat. Sőt, Jason Momoa is csatlakozott a gárdához!  
#4

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Mozikban

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023). Bemutató: 2023. május 5. / James Gunn író-rendező 2021-es, szédítően tiszteletlen Az öngyilkos osztag című alkotását követi a legújabb Őrzőkkel, amiben biztos, hogy újra benne lesz Chris Pratt, és rengeteg komédiás csínytevés. Azt is tudjuk, hogy Will Poulter fogja alakítani Adam Warlockot, akit a 2. kötet részvégén mutatott be a film.  
#3

75 John Wick: 4. felvonás  (2023)

(12) (7)

akció | krimi | thriller

Mozikban

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»

John Wick: 4. fejezet (2023) / Bemutató: 2023. március 24. / Chad Stahelski és Keanu Reeves blockbuster akció-franchise-a a COVID-19 járvány okozta kétéves késés után végre 2023-ban a mozikba kerül. A filmről nem sokat tudunk, csak annyit, hogy John Wick háborúban áll a Felső Körrel (High Table); Stahelski pedig hivatalosan is elmondta, hogy lehetséges, hogy a 4. fejezet nem lesz "happy end" a főszereplő számára.
#2

NA Aquaman 2  (2023)

(6)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Orm legyőzésével történetünk még közel sem ért véget, hiszen Atlantis jövője továbbra sincs biztonságban. Arthur talán véglegesen elfoglalhatja az őt megillető trónt,... több»

Aquaman és az elveszett királyság (2023). Bemutató: 2023. március 17. / James Wan visszatér a rendezői székbe, hogy ismét Atlantisz világát és a DC szuperhősét, Aquamant (Jason Momoa) küldje újabb kalandra, akihez Amber Heard (Mera), Patrick Wilson (Ocean Master) és Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta) csatlakoznak. A filmről egyelőre semmilyen más részlet nem áll rendelkezésre.
#1

akció | kaland | misztikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO (2023.06.15.)

Nem tűnik túl jó ötletnek , amikor Cassie, Scott Lang lánya létrehoz egy olyan eszközt, amely lehetővé teszi a kommunikációt a Kvantumbirodalommal. Scott, Cassie és Hope Van... több»

Hangyaember és a Darázs: Quantumania (2022). Bemutató: 2023. február 17. / Lehet, hogy egy évet csúszik a film, de Paul Rudd és társai visszatérnek az elragadó franchise harmadik fordulójára, ami izgalmas szereposztást ígér: nevezetesen Jonathan Majors mint Kang, a hódító szupergonosz és Bill Murray mint... valami...!