Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
34
Képek
3
Videók
 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 07. 19.

legújabb vélemény

Kszar

kszar unalma kszar

 
Deku   2017. 09. 13.

Nem igazán van mit dicsérni ebben a filmben mivel nagyon el lett szúrva. Nem gondoltam, volna, hogy ilyen negatív meglepetésben lesz részem, de ez megtudott lepni. Nagyon nem tetszett.


 
Filmelemző   2018. 03. 26.

Egy nagyon érdekes film a 2001 és 2011 közt legjobban keresett ember, a WTC tornyok lerombolásával megvádolt Al-Kaida vezér, Oszama Bin Laden elfogásáról. A 2012 -ben már 61 éves (de így is remek formában lévő) rendezőnő, Kathryn Bigelow izgalmas filmet készített a gyönyörű Jessica Chastainnal. A 3000 ember haláláért felelős Bin Ladent Pakisztánban lőtte le egy Seals egység (két helikopterrel) 2011 május 2-án. A film az esemény előtti évek szívós kutatómunkájáról szól, melynek során a titkosszolgálatok nagyon nehezen de kiderítették a terrorvezér búvóhelyét. Izgalmas az egész és tényleg jól visszaadja azt a mérhetetlen munkát, amit beleöltek Bin Laden elfogásába. Értékelés: 8 / 10 pont.

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

Nagyon hosszu es nagyon unalmas propagandafilm, a szokasos USA az igazsagos es USA mindenekfelett sztorival... Az, hogy hosszu es unalmas, megbocsajthato lenne, mert ilyen egy nyomozas... Egyszeruen beleszurkul az ember, hogy folyamatosan ugyanazzal foglalkozik es vannak hasznalhato infok es nyomok es vannak hasznalhatatlanok. De a tipikus amerikaiassag az nem gyere be.

 
Norbi   2018. 07. 30.

Persze egy ilyen grandiózus figuráról rendezett film egyből nézettebb lesz mint a többi. Viszont ennél többet nem ad a film, sőt szinte semmi értékeset..

 
kevelin   2018. 03. 03.

Aki elhiszi, hogy Bin Ladent meggyilkolták az magára vessen. Ez a világ nem úgy működik, hogy csak úgy megöljük az ilyen embereket. A film valóban elhiteti ugyanezt és mint olyan jól is tálalja de egyébként nem sok köze van a valósághoz. minden esetre izgalmas volt és a maga szintjén jó is

 
Corazon.Donq   2015. 08. 12.

Mennyire jó ez a film, nem is nagyon tudom, hogy ki az, akinek ez ne tetszene. Zseniális színészi játék látható a filmben. Nyugodtan nézd meg ha érdekel a téma. :D

Jessica Chastain
Jessica Chastain
Joel Edgerton
Jessica Chastain
Jessica Chastain
Jessica Chastain
Mark Strong
Kyle Chandler
Jessica Chastain
Joel Edgerton
Joel Edgerton
Jessica Chastain
Jessica Chastain
Jason Clarke
Jessica Chastain
Mark Strong

A film összbevétele 132 820 716 dollár volt (imdb.com).

 

A "Zero Dark Thirty" egy katonai kifejezés. A "Zero" az éjfél jelöli, a 30 pedig a percet. A rajtaütés során láthatjuk, amint Maya rátekint az órájára, mely 00:30-at mutat.

(hp)
 

A film eredetileg az Oszama bin Laden utáni sikertelen hajszáról szólt volna, azonban miután egy osztag rajta ütött a terroristán, teljesen átírták a forgatókönyvet.

(hp)
 

A filmben 25 percig tart a rajtaütés, mely nagyjából megegyezik a valós eseményekkel.

(hp)
 

A filmet eredetileg James Cameron rendezte volna, azonban az Avatar 2 (2016) munkálatai miatt végül nem tudta vállalni a munkát, így korábbi felesége, Kathryn Bigelow kapta meg a rendezői széket.

(hp)
 

Az író, a rendező, a producer és számos stábtag is együtt dolgozott az Oscar-díjas A bombák földjén (2008) forgatásán.

(hp)
 

A rendező, Kathryn Bigelow a Coriolanus (2012) megtekintése után döntötte el, hogy Maya szerepére Jessica Chastaint fogja leszerződtetni.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.