Jessica Chastain és Eddie Redmayne a főszereplői az igaz történeten alapuló bűnügyi sztorinak. A másik nővér szerdától a Netflixen.

A HÁTTÉR

A Tammy Faye szemei című filmjéért frissen nyert Oscar-díj után Jessica Chastain egy gyilkost üldöz (akit a szintén Oscar-díjas Eddie Redmayne alakít) A másik nővér című filmben. Charles Graeber The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder című könyve alapján készült új thriller Charles Cullen, egy ápoló és sorozatgyilkos hátborzongató igaz történetét meséli el, aki bevallása szerint pályafutása során több tucat emberrel végzett. 

MIRŐL SZÓL?

A rejtélyes beteghalálozások száma egyre nő, az ügyre a hatóságok is felfigyelnek. Ekkor Cullen munkatársa, Amy Loughren halálos macska-egér játékba kezd gyilkos kollégájával. Mint oly sok minden más a filmben, ez az üldözés is valós eseményeken alapul: az igazi Loughrent a hatóságok az ügyet megoldó informátorként tartják számon. Nyomon követte Cullen drogkérelmeit, megfigyelte a számítógépes bejegyzéseit, sőt, még be is volt drótozva: Loughren mindent megtett, hogy elkapja Cullent. 

AZ ALKOTÓK

Chastain számára természetesen nem idegen az igazságszolgáltatás céltudatos üldözőjének szerepe; a Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza című filmben a CIA elemzőjeként nyújtott alakítása fenomenális volt. Eddie Redmayne-nek pedig talán nincs túl sok tapasztalata a pszichopaták alakításában, de ebben a filmben egy új arcát mutathatja meg. Chastain és Redmayne mellett a filmben Nnamdi Asomugha, Noah Emmerich és Kim Dickens is szerepel. A forgatókönyvet Krysty Wilson-Cairns (1917, Utolsó éjszaka a Sohóban) írta, a rendező pedig Tobias Lindholm (aki a Mads Mikkelsen-filmek, A vadászat és a Még egy kört mindenkinek társírója). 

PREMIER

A másik nővér premierje szeptemberben volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, október 26-án pedig a Netflixen is debütált. Nézd meg az előzetest idelent, holnaptól pedig rögtön a mafabos adatlapról is elindíthatod a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Egy hírhedt ápoló több száz kórházi beteg haláláért lehet felelős. Kolléganője a saját testi épségét figyelmen kivül hagyva igyekezett bebizonyítani, hogy a titokzatos... több»