Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Rólam

Ha azok ott,

Azon a meredeken mesélni tudnának

Vajon mit mondanának? 

 

Ez is elment 

Ez is ittmaradt 

 

Egyszer azt kérdezte valaki:

Milyen lehet hazaérni?

 

Itt állt, meg se mozdult 

Míg a Nap lekonyúlt. 

Mit néz ott, a túlsó bérceket 

A felnövőben levő hegyet

Alant a végtelen völgyeket 

Vagy a rétegek hátán fekvő sötéteket? 

 

Mit hoz a szél ennek? 

Csendet. 

Mit jelent az ennek?

Mindent. 

 

Mert van kinek minden a semmi

Kinek est a kezdet, 

Annak merengeni élvezet. 

Neki a sehol jelentni: otthon lenni 

Ez jenti, megérkezni.     

 

Mindenkinek van egy története, 

Neki vajon mi lehetne?   

 

Egyszerű ember vagyok. Szeretem a szépet és a jót. Mindig is szerettem filmet nézni. Jó érzés pár órára "megszünni" a világból. Nem vagyok különösebben válogatós a műfajokat tekintve, inkább hangulat kérdése, hogy mikor mit nézek szívesebben.

Zene minden műfajban. A kevesebb több. 

 

"Hogy mondod meg, kinek van igaza, ki téved, hogy mi fekete és mi fehér? Az ember megválaszthatja, hogy jó vagy rossz legyen. De másokon múlik, hogy dicsérik vagy elítélik... 

Nem érdekel a nyereségem és a veszteségem. Tudom mit kell tennem. Hagyni, hogy maga ítélje meg a jót és a rosszat. Hagyni, hogy mások döntsék el: dicsérnek vagy hibáztatnak. És hagyni, hogy a veszteségek és a nyereségek maradjanak megjegyzés nélkül"

-Wei WuXian | Chén Qìng Lìng

Egy ismerősöm ajánlotta. Egy darabig tettem ide-oda. A téma tetszett, csak hangulatom nem volt hozzá. Végül, egy jó fárasztó nap után beugrott, és gondoltam adok neki egy... több»

74 47 ronin  (2013)

2021. 09. 09.
Kicsit több, mint semmi
A film szuper, egészen addig a pontig, hogy: "aki ismeri a 47 ronin történetét, az egész Japán történetét ismeri" (a film intrójából). Kész, itt elvesztettek engem. Az ig... több»
2021. 09. 07.
Uraim, sportemberek vagyunk, nem gyilkosok
Többször is láttam a filmet. Mikor legelőször néztem, olyan első vagy második osztályos lehettem. Azóta is az egyik kedvenc repülős filmem. A vélemények megoszlanak a fil... több»
2021. 08. 30.
És mindig van tovább
Sok háborús filmet láttam már. Tényleg. Van pár kedvencem, mondanom sem kell, ez a darab közöttük van. Háború. Általában valamelyik fél szemszögéből szemléljük az esemény... több»
2021. 08. 26.
Képes volt megváltoztatni...
Emlékszem, egy amolyan átlagos estének indult... Rágcsa az asztalon, hűvös szél odakint, a film egy kattintásnyira a kezdéstől, a csillagok meg tisztán ragyogtak. Tetszet... több»