2023.09.14 18:54 Sachiko Olvasottság: <100x
0

Erdőből a vízre

Mikor megtudtam, hogy lesz folytatása az Avatarnak, rendkívül kíváncsi lettem. Főként az a kérdés foglalkoztatott, hogy: Vajon miről fog szólni?

Nem mondom, hogy nagy Avatar rajongó vagyok, de mindenesetre az első rész tetszett. Tudott számomra valami újat nyújtani, mind történetben, mind látványban. Az Avatarra mindig is úgy emlékeztem vissza, mint egy csodálatos világban játszódó, szép történetre.

Erdőből a vízre

Kezdetben nagyon dicsérték, nagy volt a hype. Később egyre megosztottabbak lettek a vélemények. Egy időre el is felejtettem. Nemrég, mikor átfutottam a még meg nem nézett filmjeim listáját, megakadt a szemem az Avatar: A víz útja címen. Hmm, gondoltam, most már ideje lenne megnézni.

A látványban nem csalódtam, sőt talán még felül is teljesített. Nagyon szép, mondhatni káprázatos és szemet gyönyörködtető. És szerintem ez nem kis dolog. Viszont nem is minden. Attól, hogy valami szépen van csomagolva, még nem biztos, hogy tartalmas is. Az ember persze örvend, hogy valami szépet talált, hisz kívülről az egész finom és gondos munkának tűnik. De ahogy kezdi bontogatni, lassan rájön, hogy ez nem az, amire számított. A külső ellentétben áll a belsővel. Amilyen szép a világ, pont olyan lapos a történet. Az egy dolog, hogy bizonyos események így vagy úgy hasonlóan, de megtörténnek az első részben is, de... de valahogy nem éreztem, hogy: Aztaaaa, ez igen! Volt benne család, és volt benne összetartás, megvolt az otthon elhagyása, az idegenbe kerülés, a befogadás, és végül az új otthon teremtése, volt benne izgalom, harc, és volt benne móka meg kacagás, öröm és szomorúság, nyugalom, béke és félelem, és volt benne élet és halál. Szóval sok mindenről szól ez a bő három óra (ami még nem is mondható unalmasnak), és valahogy mégse hozott újat. Mintha nem is csak azok az egyes jelenetek ismétlődtek volna meg, hanem az egész történet, és az egész mondanivaló. Ami emellé még hozzátársul, az a család és annak megóvása, viszont néhol ez is sántít szerintem. Bizonyos cselekvéseket és eseményeket meg nem érzek elég megindokoltnak.

No, de senkit sem szeretnék elriasztani a filmtől. Akinek tetszett az első rész, az adhat a másodiknak is egy esélyt. És ha másért nem is, egyszer a látványért is megéri látni.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»

0