Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

V. Henrik (2019)

The King
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
5
Képek
3
Videók
 
elekm90   2020. 11. 23.

legújabb vélemény

2
Éljen a király!

Véleményem szerint brutálisan jó alkotás lett, nem romantizált, hanem egy realista királydráma. Fel lehet róni neki, hogy történelmi tekintetben nem hű az ábrázolás, de egy eredeti forgatókönyv esetében ez szerintem felesleges. Adam Arkapaw operatőri munkája remek, David Michod rendezése profi, a Nicholas Brittell által szerzett zene pedig nagyon passzol a film keserves hangulatához. Timothée Chalametnak nem volt egyszerű feladata, de remek munkát végzett V. Henrik megformálásában, a mellékszereplők közül Sean Harris és Joel Edgerton tűntek ki, de a kisebb szerepekben feltűnő Robert Pattinson és Ben Mendelsohn is jó munkát végzett. A legkiemelkedőbb része a filmnek mégis a szövegkönyv. Ilyen gyönyörű, irodalmi angolsággal megfogalmazott, ugyanakkor bitang erős párbeszédeket rég hallottam, emiatt is erősen javaslom az eredeti nyelven történő megtekintését, szerintem így sokkal autentikusabb élményt tud nyújtani a film.

 
indingo   2020. 10. 02.

0

A korszak bemutatása, a ruhák és a hangulat tetszett, illetve a szereposztás is kellően izgalmas volt, de a történet nem tudott megfogni.

1

 
Annuska   2020. 10. 18.

0

A Robert Pattinson, Timothee Chalamet, Joel Edgerton névsor nagyon izgalmas, a film már kevésbé. Engem az eleje még le tudott kötni, de utána nagyon kevés cselekmény volt.

 
kota   2019. 11. 04.

0

megnéztem...ha ezt az évet nézem...akkor az egyik legjobb film lett számomra....amugy 5/4...először is..a stáb lista fele magyar,másik....nagyrészt hazai!!! tájakon forgott a film....zene-hangulat-színészek top...stori is jó--visszatérve még a színés... több»

 
BÉLA   2019. 11. 09.

0
Nem tudott magával ragadni a film

Valahogy nem tudott magával ragadni a film, nem tudott beszippantani,egyszer nézős.

Galéria (5)

Timothee Chalamet

Videók (3)

A film összbevétele 110 587 dollár volt (imdb.com).

 

Thimothée Chalamet középső neve megegyezik az általa alakított szereplőével, a teljes neve ugyanis Thimothée Hal Chalamet.

(elekm90 )
 
... tartogat azonban két ütőkártyát, az egyiket Timothée Chalamet-nak hívják, a másikról viszont nem lehet spoilermentesen beszélni, így csak annyit tudok mondani, hogy tessék megnézni. több»
 
Úgy tűnik, idén a Netflix sem maradna ki a versenyből: Scorsese tuti filmje előtt még egy Shakespeare-átirattal próbál bejutni a filmes gálára. több»
 
Aki szereti a történelmi, életrajzi filmeket, a szép látványvilágot és a középkor hangulatát annak egy próbát megérhet a film. több»