Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Laci000   2015. 06. 03.

Szerintem ez a film csupán átlagos, se több, se kevesebb. Tipikus Edward Zwick film. Denzel Washington-nak nem adtam volna ezért az alakításáért Oscar díjat, mert szerintem ez nem volt túl jó, nekem itt Morgan Freeman se volt az igazi. Annál inkább Matthew Broderick, szerintem ő remekül játszott...

 
Gwen_mot   2016. 06. 08.

Az 54. hadtest egy igazi klasszikus, ami végre elmeséli az amerikai polgárháború egy kevéssé ismert fejezetét. Denzel Washington és Morgan Freeman alakítása igazán emlékezetes, ők a film valódi magja. Az ütközetek egészen jól kerülnek ábrázolásra, de a film nem a háborúról szól, hanem az emberekről, akik a harcokat vívták.


 
WaldyxMan   2016. 03. 03.

Ez a film a háborús filmek definíciója lehetne, annyira jó. A karakterekről teljes képet kapunk, értjük az indítékaikat, érzelmeiket és motivációikat. Jól át lehet élni azokat a morális válságokat, amiket a háború miatt élnek meg. A háborús jelenetek is jók, kellően sötétek és borongósak. Mindenkinek ajánlnom ezt a filmet.

A film összbevétele 26 830 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Cary Elwes jeleneteinek nagy része nem került bele a film végső változatába.

(ps)
 

Ez volt Andre Braugher első filmje.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.