2020.11.09 10:04 Yosihiro Olvasottság: <100x
1

Az 54.

Ez a film igazából nem a szereplőkről szól. Azt hiszem, mély drámai érzékkel mutatják be az amerikai háború történéseit. Amit igazából nem mutattak a világ felé. Ebben a háborús filmben olyan érzelmek kerülnek felszínre, mint a rabszolgasors, a háborús halál, a barátság, gyűlölet és a hit. Ezekből az érzelmekből kapunk egy olyan egyveleget, amit, ha az ember először néz, akkor igen kicsit megborzong, de átérezhető a szenvedés, feláldozás.

A történet is remek, még ha levelekből is írták a forgatókönyvet. Az élet mindig ad olyan váratlan és nagy eseményeket, amiket ugyan filmre veszünk, de a személyes átélés nem pótolható a mozi varázsával. Összességében a rendezés és a forgatókönyv jó. A szereplők szerintem azt adják, amit kell, sem többet, sem kevesebbet, én igazából nem emelném ki senki játékát, hiszen ez a film egy hadtestről szól. A hangi és képi effektek szerintem remekek lettek, erre adtam volna egy Oscart. Így jó négy csillaggal jutalmazom ezt a filmet.

Az 54.

Miben volt a hiányérzetem? Hát az ennyire drámai végkifejlet igazából egy nyugtalan érzést hagy az emberben. A film egyes periódusaiban nem éreztem azt az átütő erőt, amivel mondjuk egy igazi klasszikus filmhez hasonlítanám. Ettől függetlenül remek film. A szereplők nekem igazából így az egészet nézve nem adták azt a pluszt, amire vártam.

Nézhető, jó film, csak ajánlani tudom mindenki számára. Tanulságos, hogy az emberi akaraterő és elhivatottság az életben milyen formában mutatkozik meg. Az utókor csak nézheti ezt a filmet, de igazából nem tudjuk elképzelni, milyen is a halálba vezetni egy egész hadtestet. A mai kor már nem a "háborúkról" szól, hanem az emberi kizsákmányolás egy másik fajtájáról. Üdv, Yosi

dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Amerikában a polgárháború idején, a háború vége felé az északiak rosszul állnak. Robert Gould Shaw (Matthew Broderick) ezredest azzal a feladattal bízzák meg, hogy szervezze meg... több»

1