Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Kémjátszma (2001)

Spy Game
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Scriptor   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

5
Kiváló kémfilm

Tony Scott 2001-es kémtörténete, a Spy Game a 70-es és 80-as évek hidegháborús világát idézi, melyben a szemben álló nagyhatalmi tömbök hírszerzőkön keresztül próbáltak előnyökhöz jutni a másikkal szemben. Spoiler nélkül, a film promotálásakor is el... teljes kritika»

 
hsanya182   2016. 09. 23.

1

Nekem nem jött be a történet. Nem egy akciófilm, inkább egy száraz krimire kell felkészülni. Persze remek, jól felépített film, az információhiány kicsit zavaró benne. Egyszer azért érdemes vele tenni egy próbát.


 
Deku   2017. 12. 23.

0

Ha magam maradok sem fogom felfogni miért kellett ennyire szétcsavarni ezt a sztorit. Ilyen rossz filmet nem mostanában láttam. Persze mindenki maga döntse el hogy mi tetszik neki de szerintem ezt úgy szúrták el ahogy van.

 
wooderman   2017. 02. 04.

0

Brad Pitt nagyszerű színészi képessége ebben a filmben is megmutatkozik! Zseniális, pörgős, izgalmas, a maga kategoriájában szerintem igen kiemelkedő filmel van dolgunk!Mindenkinek ajánlom!

 
edessszilvia   2017. 11. 09.

0

Brad Pitt, Robert Redford...csupa ütős név, a film mégsem hozta azt a színvonalat, amit vártam, de lehet túl nagy elvárásaim voltak. Összességében nem volt azért rossz.

 
Karolyka   2016. 07. 27.

0

Klasszikus akciófilm nagy ismert jelenetekkel. Még több mint 10 év után is jól működik a nézők fantáziájában ez a film nagy jelenetei. Sokan próbáltak meg túllendülni rajta hasonló filmekkel, de véleményem szerint, kár versenyezni ezzel a filmmel. Brad Pitt nagyon jó ebben a filmben.

 
kocoska20   2015. 12. 29.

0

Hát igen, ilyen egy jó, izgalmas, minőségi film, amikor a nagyok összeállnak. A szereplőgárda magáért beszél. Összetett, izgalmas, fordulatos és érdekfeszítő film.

Galéria (13)

Videók (1)

A film összbevétele 143 049 560 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyik jelenetben a Baywatch főcíme megy a tv-ben Pamela Anderson-nal, azonban a film 1991 áprilisában játszódik, ekkor még a színésznő nem játszott a sorozatban.

(mamiéstöti2)
 

Mike Van Diem a Karakter című Oscar díjas film rendezője készítette volna a filmet, de végül az Universal művészi összeférhetetlenség miatt kirúgta.

(mamiéstöti2)
 

A filmben feltűnik Csuja Imre és Rékasi Károly is.

(mamiéstöti2)
 

A film egy részét(Berlin) Magyarországon forgatták.Tisztán felismerhetők magyar épületek és magyar színészek is.

(Minerva)
 

Amikor Nathan belép az irodájába, az ajtó mellett megpillanthatjuk a rendező legendás, kopott, piros baseball sapkáját.

(ps)
 

Tony Scott szeretett volna egy helikopteres jelenetet forgatni Berlinben, de a producerek visszautasították ezt a költséges kérést. A rendező ekkor úgy döntött, hogy saját maga fogja finanszírozni a helikopter bérleti díját.

(ps)
 

Néhány jelenetet szerettek volna Izraelben forgatni, de 2000 szeptemberében újra kipattant a Palesztin-Izraeli konfliktus, úgyhogy a forgatást áttették Marokkóba.

(ps)
 

Muir kocsija egy Porsche 912, amiből csak náhány darab készült a hatvanas években. A Porsche 912 tulajdonképpen egy 911-es boxer motorral felszerelve.

(ps)
 

A kávés bögre, amiből Bishop issza a kávét, szinte teljesen megegyezik azzal, amit a CIA langley-i központjában használnak.

(ps)
 

Tony Scott a filmet édesanyja, Elizabeth Jean Scott emlékének ajánlotta.

(ps)