Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Déjà vu (2006)

Deja Vu
Filmadatlap
 
29
Szereplők
42
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
Főnix007   2021. 11. 01.

legújabb vélemény

3
„Egy fekete macska ment ott, aztán még egy ugyanolyan. Ugyanolyan, vagy ugyanaz?!”

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

(A cím idézete nem innen, hanem egy másik korszakalkotó, lenyűgöző filmből származik, és szerintem nincs olyan ember, aki ne vágná!) Mivel nemrég hivatkoztam erre a nagyszerű sci-fi akciófilmre, kötelességemnek éreztem újra megnézni, és most nem bírt... teljes kritika»

 
Scriptor   2018. 06. 27.

a nap véleménye

1

Az egyik legjobb akció-thriller, amit valaha láttam. Tony Scott rendezése minden elismerést megérdemel. A film kezdőjelenete a katasztrófával szinte arcunkba robbantja, hogy különleges sztori következik. Aztán végig jól építkezik a film, fokozva vára... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

3

Tony Scott egy jó rendező.Itt,ebben a filmben is bizonyítja,hogy mindent tud a szakmáról.Műfaja sci-fi akciófilm,nagyon érdekesen,tele csavarokkal van megcsinálva.Ütős a vége is,kissé érzelmes,dehát emberek vagyunk.Washington és Kilmer szuperek voltak.

 
Thibo84   2019. 03. 26.

2

Minden tekintetben egy nagyszerű film. Denzelt mindig is egy jó színésznek tartottam, kevés szerepnek nyúlt mellé, ez most is így van. A történetet is eltalálták, a készítők elég jól odafigyeltek a részletekre, ami az időutazást illeti. De azért van benne érzelem némi akcióval megfűszerezve. Többször is meglehet nézni.

 
Deku   2017. 07. 18.

2

Nagyon jó pörgős és fordulattal teli akciófilm. Nekem nagyon tetszettek benne a csavarok, az ilyen filmért oda vagyok. Ez pedig remekül hozta az elvártakat.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

1

Nagyon magávalragadó és zseniális történet. Az időutazós filmek közül amiket kedvelek, talán ez a leg realisztikusabb. Hihetően adja elő a technikát, amitől a néző mégjobban bele tudja élni magát a nyomozásba a komp felrobbantása után. Izgalmas akciófilm egy kis szerelmi szállal megbolondítva.

 
indingo   2018. 01. 08.

0

Érdekes történet bár sok minden már az elején gyanús. nekem jobban tetszett volna, ha nem tud visszamenni időben, hanem kívülről irányítják a dolgokat, de akkor elmaradt volna szerelmi szál.

A film összbevétele 180 557 550 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet eredetileg Long Islanden forgatták volna, mielőtt Tony Scott úgy döntött, inkább a Louisiana állambeli New Orleans legyen a forgatási helyszín.

(Filmimado)
 

A film statisztái közül sokan az Amerikai Tengerészgyalogságnál szolgálnak.

(SódóGA)
 

A film előkészítési fázisa alatt New Orleanst letarolta a Katrina hurrikán. Így, hogy a forgatási helyszínek romokban álltak, a filmkészítők azon gondolkodtak, teljesen új helyszínt kell találni. Már az is felmerült, hogy törlik törlik a projektet, végül három hónappal a hurrikán után a stáb visszatért New Orleansban, és újra nekiláttak a munkálatoknak. A katasztrófánál közreműködött kárelhárító csapatok közül sokan segédkeztek a forgatás során.

(SódóGA)
 

A komp felrobbantása az eddigi legnagyobb filmes trükkfelvétel volt New Orleansban, ugyanakkor a készítők a lehető legkörnyezettudatosabban jártak el.

(SódóGA)
 

A forgatókönyvírók, Terry Rossio és Bill Marsilii nem voltak elégedettek azzal, ahogy Tony Scott feldolgozta a szkriptet. Úgy érezték, túl nagy hangsúlyt fektetett az akciójelenetekre ahelyett, hogy a film különlegességét, a sci-fi vonalat kellően kidolgozta volna. Rossio annyira elkeseredett, hogy meg se nézte a filmet. Scott is elismerte, hogy elég középszerű lett a rendezése, de azt mondta, ez a 19 hetes forgatási idő miatt van, szerinte egyszerűen lehetetlen volt ennyi idő alatt igazán jó munkát végezni.

(SódóGA)