Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
40
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Déjà vu
 
Clay44   2020. 05. 25.

legújabb vélemény

Zseniális film csak ajánlani tudom :D

 
Scriptor   2018. 06. 27.

a nap véleménye

Az egyik legjobb akció-thriller, amit valaha láttam. Tony Scott rendezése minden elismerést megérdemel. A film kezdőjelenete a katasztrófával szinte arcunkba robbantja, hogy különleges sztori következik. Aztán végig jól építkezik a film, fokozva várakozásainkat és a feszültséget. Kiváló a karakterek felvezetése is, például a cselekmény középpontjában álló lány, (Paula Patton) bemutatása. A hölgy fantasztikus, megragadja a figura rejtélyes mégis nyílt és szimpatikus vonásait. Egyszerre szorítunk érte és csodáljuk, miközben észrevétlenül meg is szeretjük őszinte és kedves természetéért. Ambivalens, hogy közben tudjuk: meg fog halni, mégis reménykedünk megmenekülésében. Nagyot alakít Denzel Washington és Val Kilmer is, szintén összetett személyiségeket megjelenítve. Jim Caviezel hiteles tömeggyilkos és bár alakított már negatív figurát a filmvásznon, ezzel a szerepével újra igazolni tudta sokoldalúságát. Míg a film első része a rejtélyeket hozza és inkább thrillerként "működik" addig a második fele pörgős akciófilm, hihetetlen izgalmaknak. Minden perc újdonsággal és fordulatokkal okoz meglepetéseket. Ez Tony Scott legszínvonalasabb rendezése és legélvezetesebb filmje. A téma aktualitást is hordoz, hiszen bemutatja hogyan válik valaki terroristává és miként gondolkodik egy több száz ember megölésére készülő gyilkos. Sokszor megnézhető, többrétegű, egyszerre elgondolkodtató és látványos mozi minden korosztálynak. (Bár szerintem igazi célközönsége a 25 felettiek rétege.) Nekem nagyon tetszett, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, de főleg a thriller és akciófilm fanoknak. A Scriptor blog is írni fog a filmről. Értékelésem: 4.5 csillag (90%).


 
indingo   2018. 01. 08.

Érdekes történet bár sok minden már az elején gyanús. nekem jobban tetszett volna, ha nem tud visszamenni időben, hanem kívülről irányítják a dolgokat, de akkor elmaradt volna szerelmi szál.

 
Deku   2017. 07. 18.

Nagyon jó pörgős és fordulattal teli akciófilm. Nekem nagyon tetszettek benne a csavarok, az ilyen filmért oda vagyok. Ez pedig remekül hozta az elvártakat.

 
Thibo84   2019. 03. 26.

Minden tekintetben egy nagyszerű film. Denzelt mindig is egy jó színésznek tartottam, kevés szerepnek nyúlt mellé, ez most is így van. A történetet is eltalálták, a készítők elég jól odafigyeltek a részletekre, ami az időutazást illeti. De azért van benne érzelem némi akcióval megfűszerezve. Többször is meglehet nézni.

A film összbevétele 180 557 550 dollár volt (imdb.com).

 

A film statisztái közül sokan az Amerikai Tengerészgyalogságnál szolgálnak.

(SódóGA)
 

A film előkészítési fázisa alatt New Orleanst letarolta a Katrina hurrikán. Így, hogy a forgatási helyszínek romokban álltak, a filmkészítők azon gondolkodtak, teljesen új helyszínt kell találni. Már az is felmerült, hogy törlik törlik a projektet, végül három hónappal a hurrikán után a stáb visszatért New Orleansban, és újra nekiláttak a munkálatoknak. A katasztrófánál közreműködött kárelhárító csapatok közül sokan segédkeztek a forgatás során.

(SódóGA)
 

A komp felrobbantása az eddigi legnagyobb filmes trükkfelvétel volt New Orleansban, ugyanakkor a készítők a lehető legkörnyezettudatosabban jártak el.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.