Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
82%

Déjà vu (2006)

Deja Vu
Filmadatlap
 
29
Szereplők
41
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Gergő380336   2020. 12. 17.

legújabb vélemény

0

Egy jó kis akció, ha valakinek pont egy nem túl drámás, mégis izgalmas filmre van szüksége, tökéletes. Maga a sztori elmés, a megvalósítás viszont kissé túl filmes, de milyen legyen egy film, nemde? :D Szokásos szerelmi szál, szokásos megmentem a világot az életem árán is.

 
Scriptor   2018. 06. 27.

a nap véleménye

0

Az egyik legjobb akció-thriller, amit valaha láttam. Tony Scott rendezése minden elismerést megérdemel. A film kezdőjelenete a katasztrófával szinte arcunkba robbantja, hogy különleges sztori következik. Aztán végig jól építkezik a film, fokozva vára... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

1

Nagyon jó pörgős és fordulattal teli akciófilm. Nekem nagyon tetszettek benne a csavarok, az ilyen filmért oda vagyok. Ez pedig remekül hozta az elvártakat.

 
Thibo84   2019. 03. 26.

1

Minden tekintetben egy nagyszerű film. Denzelt mindig is egy jó színésznek tartottam, kevés szerepnek nyúlt mellé, ez most is így van. A történetet is eltalálták, a készítők elég jól odafigyeltek a részletekre, ami az időutazást illeti. De azért van benne érzelem némi akcióval megfűszerezve. Többször is meglehet nézni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

Tony Scott egy jó rendező.Itt,ebben a filmben is bizonyítja,hogy mindent tud a szakmáról.Műfaja sci-fi akciófilm,nagyon érdekesen,tele csavarokkal van megcsinálva.Ütős a vége is,kissé érzelmes,dehát emberek vagyunk.Washington és Kilmer szuperek voltak.

 
TomÁcs   2019. 12. 19.

1

Remek kis film, Denzel Washingtontól az egyik kedvencem. Lendületes, izgalmas, nem túl kiszámítható, jó karakterekkel.

 
indingo   2018. 01. 08.

0

Érdekes történet bár sok minden már az elején gyanús. nekem jobban tetszett volna, ha nem tud visszamenni időben, hanem kívülről irányítják a dolgokat, de akkor elmaradt volna szerelmi szál.

Galéria (10)

Videók (1)

A film összbevétele 180 557 550 dollár volt (imdb.com).

 

A film statisztái közül sokan az Amerikai Tengerészgyalogságnál szolgálnak.

(SódóGA)
 

A film előkészítési fázisa alatt New Orleanst letarolta a Katrina hurrikán. Így, hogy a forgatási helyszínek romokban álltak, a filmkészítők azon gondolkodtak, teljesen új helyszínt kell találni. Már az is felmerült, hogy törlik törlik a projektet, végül három hónappal a hurrikán után a stáb visszatért New Orleansban, és újra nekiláttak a munkálatoknak. A katasztrófánál közreműködött kárelhárító csapatok közül sokan segédkeztek a forgatás során.

(SódóGA)
 

A komp felrobbantása az eddigi legnagyobb filmes trükkfelvétel volt New Orleansban, ugyanakkor a készítők a lehető legkörnyezettudatosabban jártak el.

(SódóGA)
 

A forgatókönyvírók, Terry Rossio és Bill Marsilii nem voltak elégedettek azzal, ahogy Tony Scott feldolgozta a szkriptet. Úgy érezték, túl nagy hangsúlyt fektetett az akciójelenetekre ahelyett, hogy a film különlegességét, a sci-fi vonalat kellően kidolgozta volna. Rossio annyira elkeseredett, hogy meg se nézte a filmet. Scott is elismerte, hogy elég középszerű lett a rendezése, de azt mondta, ez a 19 hetes forgatási idő miatt van, szerinte egyszerűen lehetetlen volt ennyi idő alatt igazán jó munkát végezni.

(SódóGA)
 

Az autósüldözés végén Doug eredetileg az mondta Oerstadtnak: „Jézusom”. Ez kisebb nevetőhullámot indított el az elővetítésen, mert Jim Caviezel, aki Oerstadtot játszotta, korábban magát a megváltót alakította Passióban. Ez a véletlen utalás elkerülte a rendező, Tony Scott figyelmét, azonban még a film hivatalos forgalmazása előtt kivágta a jelenetet.

(SódóGA)
 

Tony Scott és Val Kilmer pólókat készíttetett a csapatnak a következő felirattal: „Malcolm X, Jézus Krisztus és Jim Morrison: Deja Vu. Hogyan bukhatnánk el?" Denzel Washington játszotta Malcolm X-et a Malcolm Xben (1992), Jim Caviezel játszotta Krisztust Passió című történelmi drámában, Kilmer pedig Jim Morrisont alakította a The Doorsban.

(SódóGA)