Elhunyt A mandalóri színésze, Rio Hackford, Helen Mirren mostohafiaA kép forrása: instagram/16tons

51 éves korában elhunyt Rio Hackford színész és rendező, aki A mandalóri című Star Wars-sorozat első évadában az IG-11 nevű robotnak kölcsönözte a gesztusait.

Április 14-én, csütörtökön Kaliforniában betegségben elhunyt Taylor Hackford rendező (Ray) fia és Helen Mirren mostohafia, írja a Variety. 

Rio Hackford bártulajdonos volt, de a színészet is közel állt hozzá, nemrég a Disney+ Pam & Tommy című sorozatában egy kisebb szerep erejéig egy menedzsert alakított. A Treme című szériában 2010 és 2013 között tíz epizódon keresztül játszotta Tobyt, de feltűnt a Micsoda nőben (amelyben egy drogfüggőt játszott), a Déjà vu-ben és a Jonah Hexben is. 

A Star Wars-saga rajongói a testbeszédéről és gesztusairól ismerhetik, hiszen ő kölcsönözte a fejvadász droid, IG-11 gesztusait A mandalóri című sorozat első évadában (a robotot később Taika Waititi szinkronizálta). Rio Hackford a sorozat ötödik epizódjában is feltűnt a főhős által lelőtt fejvadász, Riot Mar szerepében.

A színészről egy Instagram-bejegyzésben Helen Mirren is megemlékezett.

Nyugodjék békében.

60 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helen Mirren (@helenmirren) által megosztott bejegyzés

#nonumbers

Rio Hackford

szül. 1970. 06. 28. - elhunyt 2022. 04. 14.
Los Angeles County, California, Amerikai Egyesült Államok
Rio Hackford bártulajdonos volt, de a színészet is közel állt hozzá, nemrég a Disney+ Pam & Tommy című sorozatában egy kisebb szerep erejéig egy menedzsert alakított. A Treme című szériában 2010 és 2013 között tíz epizódon keresztül játszotta Tobyt, de feltűnt a Micsoda nőben (amelyben egy drogfüggőt játszott), a Déjá vu-ben... több»