Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

A mandalori (2019)

The Mandalorian
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
6
Képek
2
Videók
A mandalori
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
rainman   2020. 01. 13.

legújabb vélemény

Star wars hangulattól csöpögő, a mozifilmektől független történettel bíró könnyed kalandfilm, amolyan űrwestern féleség. Hangulatilag nagyon eltalált, cselekményét tekintve viszont eléggé egybites. Mindenképpen jól áll neki, hogy rövidre szabták (félóra egy epizód), mert így nincs lehetősége leülni, folyamatosan pörög, bár ez egyben a hátránya is; az idő rövidsége nem engedi meg, hogy jól kibontakozzon a cselekmény, vagy hogy elmerüljünk egyes karakterekben. A látványvilág viszont Pazar! Pláne, hogy ez csak egy „tv” sorozat. Mozifilmnek is megállná a helyét látványilag. A főszereplő, Mando, nagyon jól hozza a magányos „hős” karaktert, még úgy is, hogy gyakorlatilag végig sisakban látjuk. Kiköpött Clint Eastwood, az Egy maréknyi dollárért karakterrel. De az egész sorozat olyan, mintha egy spagetti westernt néznénk, csak az űrben. Ezt a hangulatot a nagyszerű Soundtrack is erősíti. Ha szigorúan nézném, akkor azt mondanám, hogy nem értem mire ez a fene nagy rajongás a sorozat irányába?! Mert manapság bőséggel találni minőségibb sorozatokat. De másik oldalról nézve meg piszok jó kis szórakozás! Nem maradandó, nem mély, de igazi bűnös élvezet!

 
Orosz István   2019. 12. 14.

Több kreativitás van benne, mint az új SW filmekben.

Én nagyon örülök ennek a sorozatnak, és kicsit úgy érzem ez nem csak egy egyszerű mellékszál, nem csak egy Star Wars világban játszódó különálló történet. Itt a szálak egyszer majd csak összeállnak.


 
zsirafcica   2020. 01. 02.

A galaxis legújabb próbálkozása

Az elmúlt hetekben szinte fénysebességgel vágtatott be a Star Wars kultuszfilm egyik legújabb mellékágaként a "The mandalorian" című sorozat mind a laptop képernyőkre, mint a rajongók szívébe. Akkora előhangja volt a galaxis legújabb próbálkozásának, hogy még azokhoz is elért, akik nem nézik, vagy nem akarnak tudni az egész SW univerzumról. Megadtam az esélyt a sorozatnak, hiszen a Skywalker kora is meglepően erős fordulatokban és grafikus elemekben bővelkedett, de amikor vége lett az évadnak, csalódnom kellett. Ha a filmek szintjéhez mérjük, elképesztő gyatra lett. Ugyanazokat a kellékeket, történetvonalakat használja fel, mint amiket előtte már oly sokan, mert tudja, nem tud egy saját Obi... több»

 
Jackynee   2019. 12. 28.

Nem azt mondom, hogy legendás, de egy újabb lökés... a jó irányba.

Mikor láttam erről a sorozatról trailert nagyon izgatott lettem. A hangulata és a zene egészen nagyszerű. Ami először elnyerte a tetszésemet, azok a harcok, ami sajnos véleményem szerint részről-részre egyre gyatrább lett. Elsőként nagyon realisztikus harcihelyzetek voltak, főhősünk 3-4 emberrel is eltudott bánni, teljesen reális keretek közt, aztán később egy rég visszavonult női katona dönti le a lábáról? Később vannak még teljesen logikátlan csaták is, én főleg a 8. részében nevettem magamban, a jól megszokott akció filmes kliséken. A cselekmény szála, részenként változó, nem kiemelkedő, a legtöbb részben menekülés, és lövöldözés van, de derülnek érdekességek a mandalori kultúrából és a hitvallásukból. A mítikus lényről is, aki köré épült a sorozat, sajnos nem derül ki róla sok minden, sem a fajának neve, sem felbukkanásának körülményei, sem az, hogy miért ilyen fontos a Birodalomnak ennyi idő elteltével. Végtére Star wars világának már kellett egy ilyen lökés, főleg a mostani film felhozatal miatt is. Sajnos ezt még csak kétes forrásokból lehet megszerezni, mivel a kedves Disney még nem engedte a régiónkba a streaming szolgáltatását, így aki meg akarja nézni még csak bizonyos helyekről tudja ezt megtenni.

 
mfos   2019. 11. 14.

Nem rossz, de nem is izmos első rész

Megnéztem az első részt, ahhoz képest, hogy az imdb-n jelenleg 7000< user 9.5-öt adott rá, szerintem nem jó film. Vagyis túlzott a 9.5, részemről 7/10. Látszik, hogy elegendő pénzt fordítottak a megvalósításra, ami visszaadja a Star Wars hangulatot és szerencsére -még egyelőre- nem a "The last Jedi" stílusában, a történet is egész jó, de azért nem dobok seggest tőle. A robotos rész nagyon ütős lett, azt irigylésre méltóan megcsinálták és tetszik a legvége, nagy izgalmat hagy! A közepe kicsit ellaposodik, van egy "kovács", akinél történik egy visszaemlékezés, az szerintem kimondottan béna lett. A főszereplő mozgásával is vannak bajaim, konkrétan úgy látom, mintha besz@rt volna :D , úgy jár. Lehet csak az én elvárásom, hogy vagányabban járjon, de elvileg egy kőkemény fejvadász. Na mindegy, ha piskótából van, akkor sem kéne karóval a popójában járnia :D . Negatív meglátásom még: néha kicsit úgy éreztem, hogy snittekből áll össze a rész, nem mindig látom folytonosnak a történetet, de ez néha fordult elő csak. Várom a folytatást, szerintem van benne "anyag", remélem legalább ezen a szinten tartják, bár ha már sci-fi sorozat, akkor nálam pl. a "The Expanse"-t megközelíteni nem tudja egyelőre a Mandaloriai. Meglátjuk mi lesz :) .

 
A Star Wars eddigi spinoffjai a Zsivány Egyes és a Solo nem szakadtak el annyira a Skywalker-sagától, hogy meg tudjanak állni a saját lábukon, és egyiknek sem volt kifejezetten érdekfeszítő a története, ezért igazán csak azok számára lehettek szórakoztatóak, akik ismerik és szeretik a messzi-messzi galaxist. Most egy élőszereplős sorozattal is bővült a franchise, és a The Mandalorian című széria esetében már láthatóan az volt a cél, hogy még az is érthesse és élvezhesse, aki nem látta vagy nem kedveli a Star Wars-filmeket. Pilotkritika. több»
 
Meglátásom szerint egy spin-off sorozat legnagyobb kihívása nem is az univerzumbővítés, hanem egy hangulatvilág, egy életérzés felfrissítése. A mandalore-i 1. évadát tekintve állítani merem, hogy a projekt megvalósult. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.