Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84

A mandalori (2019)

The Mandalorian
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
2
Videók
A mandalori
 
lucy07   2020. 04. 19.

legújabb vélemény

Én kellemesen csalódtam a sorozatban, bevallom csak baby Yoda miatt kezdtem bele és azt se gondoltam volna, hogy végig fogom nézni, de elkezdett érdekelni és egy nap alatt megnéztem az összes részt. A történet jó volt baby Yoda meg imádnivaló alig várom a második évadot.

 
rainman   2020. 01. 13.

Star wars hangulattól csöpögő, a mozifilmektől független történettel bíró könnyed kalandfilm, amolyan űrwestern féleség. Hangulatilag nagyon eltalált, cselekményét tekintve viszont eléggé egybites. Mindenképpen jól áll neki, hogy rövidre szabták (félóra egy epizód), mert így nincs lehetősége leülni, folyamatosan pörög, bár ez egyben a hátránya is; az idő rövidsége nem engedi meg, hogy jól kibontakozzon a cselekmény, vagy hogy elmerüljünk egyes karakterekben. A látványvilág viszont Pazar! Pláne, hogy ez csak egy „tv” sorozat. Mozifilmnek is megállná a helyét látványilag. A főszereplő, Mando, nagyon jól hozza a magányos „hős” karaktert, még úgy is, hogy gyakorlatilag végig sisakban látjuk. Kiköpött Clint Eastwood, az Egy maréknyi dollárért karakterrel. De az egész sorozat olyan, mintha egy spagetti westernt néznénk, csak az űrben. Ezt a hangulatot a nagyszerű Soundtrack is erősíti. Ha szigorúan nézném, akkor azt mondanám, hogy nem értem mire ez a fene nagy rajongás a sorozat irányába?! Mert manapság bőséggel találni minőségibb sorozatokat. De másik oldalról nézve meg piszok jó kis szórakozás! Nem maradandó, nem mély, de igazi bűnös élvezet!


 
Orosz István   2019. 12. 14.

Több kreativitás van benne, mint az új SW filmekben.

Én nagyon örülök ennek a sorozatnak, és kicsit úgy érzem ez nem csak egy egyszerű mellékszál, nem csak egy Star Wars világban játszódó különálló történet. Itt a szálak egyszer majd csak összeállnak.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 17.

Berobbant a Star Wars univerzumba A mandalorian és vitte a prímet bár sokszor arra kellett rájönnöm hogy a bébi yoda miatt nézem. Nem volt annyira informatív és mozgalmas de mégis hozzá tett az egészhez és megmozgatta a fanok fantáziáját. Ami kiemelkedő az maga a főszereplő aki alig beszél nem is látjuk a maszk alatt a mimikáit és csak a képzeletünkre hagyatkozhatunk vele kapcsolatban. Szerintem egész jó volt első nézésre.

 
zsirafcica   2020. 01. 02.

A galaxis legújabb próbálkozása

Az elmúlt hetekben szinte fénysebességgel vágtatott be a Star Wars kultuszfilm egyik legújabb mellékágaként a "The mandalorian" című sorozat mind a laptop képernyőkre, mint a rajongók szívébe. Akkora előhangja volt a galaxis legújabb próbálkozásának, hogy még azokhoz is elért, akik nem nézik, vagy nem akarnak tudni az egész SW univerzumról. Megadtam az esélyt a sorozatnak, hiszen a Skywalker kora is meglepően erős fordulatokban és grafikus elemekben bővelkedett, de amikor vége lett az évadnak, csalódnom kellett. Ha a filmek szintjéhez mérjük, elképesztő gyatra lett. Ugyanazokat a kellékeket, történetvonalakat használja fel, mint amiket előtte már oly sokan, mert tudja, nem tud egy saját Obi... több»

 
A Star Wars eddigi spinoffjai a Zsivány Egyes és a Solo nem szakadtak el annyira a Skywalker-sagától, hogy meg tudjanak állni a saját lábukon, és egyiknek sem volt kifejezetten érdekfeszítő a története, ezért igazán csak azok számára lehettek szórakoztatóak, akik ismerik és szeretik a messzi-messzi galaxist. Most egy élőszereplős sorozattal is bővült a franchise, és a The Mandalorian című széria esetében már láthatóan az volt a cél, hogy még az is érthesse és élvezhesse, aki nem látta vagy nem kedveli a Star Wars-filmeket. Pilotkritika. több»
 
Meglátásom szerint egy spin-off sorozat legnagyobb kihívása nem is az univerzumbővítés, hanem egy hangulatvilág, egy életérzés felfrissítése. A mandalore-i 1. évadát tekintve állítani merem, hogy a projekt megvalósult. több»
 
Remélhetőleg a The Mandalorian kinövi a kezdeti dadogását, és kilép a saját komfortzónájából, mert minden hibája ellenére vannak ígéretes mozzanatai. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.