Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

A mandalori (2019-2020)

The Mandalorian
Filmadatlap
 
47
Szereplők
14
Vélemények
88
Képek
6
Videók

Galéria (88)

Videók (6)

 
Artúr   2021. 10. 12.

legújabb vélemény

0
Star Wars-esszencia

Az arcnélküli főhős azért nagyon remek eszköz egy történet elmeséléséhez, és magához a főhőshöz történő pozitív értékek társításához, mert magában hordoz egyfajta univerzalitást. A mandalori egészen addig, amíg le nem veszi a sisakját, tulajdonképpen mindenki lehet, és senki sem. Azért szimpatizálunk talán a mandalori karakterével, mert könnyű beleélnünk magunkat a szerepébe, és hamar felhúzzuk a maskaráját mozizás közben. A mandalori olyan értékeket képvisel, amiről világszerte egyezően gondolkodunk. Vallási és politikai nézettől függetlenül egy renegát, gondoskodó katona becses paradox dichotómiát rejt magában, amely elvarázsolja a történethallgatót. Érdekes, hogy ez a könnyen "eladható" franchise milyen edukatív tartalommal "kényszeríti" rá a nézőire az empátiát, az elfogadást, az embertársaink támogatását, a gyengék megsegítését. Amikor a Star Wars esszenciáját szeretnénk megfogni, akkor álláspontom szerint ezt az utóbbi gondolatot kell megragadnunk. Mindazonáltal ezek a gondolatok, tanítások persze sokkal ősibbek, mint a Star Wars saga, ez a gondolat a filmművészet társadalomnevelő és értéktranszportáló hatására rezonál, és azt gondolom, hogy a mandalorinak is ezt a szerepét kell mindenképpen értékelni. Voltaképpen ezért ajánlom a sorozatot.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 17.

1

Berobbant a Star Wars univerzumba A mandalorian és vitte a prímet bár sokszor arra kellett rájönnöm hogy a bébi yoda miatt nézem. Nem volt annyira informatív és mozgalmas de mégis hozzá tett az egészhez és megmozgatta a fanok fantáziáját. Ami kiemelk... több»

 
Hupka Adrián   2021. 01. 06.

3

Talán a sorozat egyszerűsége volt az, ami a leginkább megfogott. Elég egy érdekes és enigmatikus főhős, aztán csináljon amit szeretne, én szívesen nézem. Nehéz bevallani, de a Csillagok háborúja kiérdemelt már egy nézhető jelenséget a filmek, sorozat... több»

 
Eniq   2020. 04. 19.

3

Én kellemesen csalódtam a sorozatban, bevallom csak baby Yoda miatt kezdtem bele és azt se gondoltam volna, hogy végig fogom nézni, de elkezdett érdekelni és egy nap alatt megnéztem az összes részt. A történet jó volt baby Yoda meg imádnivaló alig várom a második évadot.

 
Orosz István   2019. 12. 14.

2
Több kreativitás van benne, mint az új SW filmekben.

Én nagyon örülök ennek a sorozatnak, és kicsit úgy érzem ez nem csak egy egyszerű mellékszál, nem csak egy Star Wars világban játszódó különálló történet. Itt a szálak egyszer majd csak összeállnak.

 
Timon   2020. 11. 06.

1
Űrwestern, vagy még jobb...

Elképesztően látványos minden egyes jelenetében. Főleg azt élvezem benne, hogy az alkotók igyekszenek ezt minden jelenetben kimaxolni. A történet zseniális,elképesztően meglepett, hogy új dimenzióba került a messzi-messzi galaxis. Bébi Yoda pedig elképesztően cuki. Összességében: le a kalappal az alkotók előtt!

1
 
Robinson76   2020. 12. 29.

1
Egy mestermű a messzi-messzi galaxisból

Gyermekkorom óta rajongok a Star Wars eposzért. Imádtam a 80-as évekbeli SW filmeket, és nekem az újabb részekkel sem volt komolyabb problémám. Bár sokakhoz hasonlóan egyre kevesebb lelkesedéssel ültem le eléjük, bíztam benne, hogy hamarosan eljön a messzi-messzi galaxis másodvirágzása. Nos, ezt ettől az ízig-vérig profin megalkotott és kivitelezett sorozattól kaptam meg. Elképesztő, ahogy a készítőknek sikerült visszaadniuk mindazt, ami miatt korábban a nézők rajongásig szerették ezt a kultikus eposzt. Az első évad sem volt semmi, de a második egész egyszerűen tökéletesre sikerült. Az erő legyen az alkotókkal, hogy a folytatás még messzebb repítse az univerzumban ezt a remekbe szabott űrwesternt!

 

5 évvel A Jedi visszatér (1983) után játszódik, és 25 évvel Az Ébredő Erő (2015) előtt.

(Képkockák)
 

Az első Disney+ sorozat, az első rész a szolgálatatás megjelenésekor jött ki.

(Képkockák)
 

Mielőtt Rosario Dawson ki lett választva Ahsoka Tano szerepére, a rajongók mellette kampányoltak.

(Képkockák)
 

A főhős fegyvere egy 1894-es Bergmann No. 1 automatic pisztoly alapján készült.

(Képkockák)
 

Gina Carano azt hitte, hogy egy női Wookie-t alakítana a sorozatban, később meglepődött, hogy látható lesz az arca.

(Képkockák)
 
A mandalóri, ha nem is a Star Wars-univerzum megváltója, mint aminek az új trilógia bukása nyomán sokan kikiáltották, de nem is kell annak lennie: a gémergeneráció esti meséjét így is tehetségesen mondja fel. több»
 
A Star Wars eddigi spinoffjai a Zsivány Egyes és a Solo nem szakadtak el annyira a Skywalker-sagától, hogy meg tudjanak állni a saját lábukon, és egyiknek sem volt kifejezetten érdekfeszítő a története, ezért igazán csak azok számára lehettek szórakoztatóak, akik ismerik és szeretik a messzi-messzi galaxist. Most egy élőszereplős sorozattal is bővült a franchise, és a The Mandalorian című széria esetében már láthatóan az volt a cél, hogy még az is érthesse és élvezhesse, aki nem látta vagy nem kedveli a Star Wars-filmeket. Pilotkritika. több»
 
Remélhetőleg a The Mandalorian kinövi a kezdeti dadogását, és kilép a saját komfortzónájából, mert minden hibája ellenére vannak ígéretes mozzanatai. több»