Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Cowboy Bebop - Csillagközi fejvadászok (2021)

Cowboy Bebop
Filmadatlap
 
43
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
3
Videók

Galéria (8)

John Cho
Daniella Pineda
John Cho
Daniella Pineda
Mustafa Shakir
Mustafa Shakir
John Cho
Mustafa Shakir
Daniella Pineda
John Cho
John Cho
John Cho

Videók (3)

 
JRD   2022. 10. 24.

legújabb vélemény

0

Nem láttam még sosem az animesorozatát, így gyakorlatilag "szűzen" ültem le megnézni. Bevallom, John Cho az egyik kedvencem, és érdekes volt látni egy ilyen szerepben. A sztori pedig jópofa, ötletes. Az akciójelenetek tetszettek és bevallom, nem is e... több»

 
Norbert93   2021. 11. 25.

1
Mi a baj az animeadaptációkkal?

Az animeadaptációk egyik, ha nem a legnagyobb fiaskója, az az, hogy vissza akarják adni az eredeti hangulatát, atmoszféráját, karakterei jellegzetességeit. De ami egy japán animációs filmben megfelelően működik, az hülyén jön ki élő szereplőkkel. (Lásd Rouroni Kenshin, Fullmetal Alchemist.) Az anime éppen jellegzetességei miatt működik, de egy filmben oda a kémiája, az összkép idétlenné válik. A karakterek mozdulatainak, grimaszainak átültetése élő emberekre egyszerűen idétlen hatást kelt. A Cowboy Bebop ezeken valamicskét azért túllépett, főleg a grimaszokon, így annyira nem lett természetellenes, mint az eredeti japán élőszereplős adaptációk. A zenét is egy az egyben átemelte, ami talán nem is volt rossz húzás, viszont az már igen, hogy a színészeknek gyakorlatilag annyi feladatuk volt, hogy lemásolják az eredeti karaktereket, semmi egyedit vagy említésre méltót nem tudtak felmutatni (és ez nem is feltétlenül az ő hibájuk volt.) A film cselekménye eléggé katyvasz, és az évad második harmadától már kifejezetten unalmas, de mégis, mindent összevetve, egyértelműen előrelépés az eddigi anime adaptációkhoz képest. Ezzel együtt egy gyenge közepes értékelést sikerült összehozni, hiszen azért mégsem olyan pocsék az összkép, mint egy Dragon Ball Evolution-, Rouroni Kenshin- vagy Fullmetal Alchemist-adaptáció.

 
taba   2021. 11. 26.

0

Ahhoz, hogy valaki értékelni tudja ezt a sorozatot, előtte látnia kell az eredeti rajzfilmszériát is, hiszen a hangulat és a háttér szinte teljes egészében onnan lett átemelve. A kiváló blues aláfestő zene egyértelműen a sorozat egyik fontos stílusel... több»

 
justynaw   2021. 11. 19.

0

Nagyon vékony palánkon egyensúlyozott nálam és félek, hogy a rossz felé billen inkább. A színek és vizuális effektek jók, a zene remek, nagyon jó, hogy visszatért Yoko Kanno. Jet és Spike kettősét szerintem jól megoldották a színészek, de Faye esetében a szereposztás és amit kihoztak a karakterből gyalázatos lett.

 
cosmik   2021. 11. 22.

0

Nekem nem jött be a szereposztás, illetve elég nagy katyvasz az egész. Bár voltak benne jó dolgok is. Tulajdonképpen kevert érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban, de az biztos, hogy az animének a nyomába sem ér.

 

Chonak remek hangja van. A Viva La Union garázsbanda énekese.

(JRD )
 

John Cho (Cho Yu-Han) az első ázsiai származású amerikai színész, aki Hollywoodban egy mainstream thriller főszerepét kapta meg.

(JRD )
 

John Cho talán legismertebb szerepe (ezen kívül) a Star Trekben Hikaru Sulu.

(JRD )
 

A sorozat japán szinkronja újra összehozta a régi csapatot. Minden szereplőt azok szinkronizálnak, akik az eredeti animében is hangjukat kölcsönözték a karaktereknek.

(Hupka Adrián)
 

Eint, a kutyát két corgi is alakítja: Harry és Charlie névre hallgatnak.

(Hupka Adrián)
 
Marad tehát egy összességében szórakoztató első évad és a kultikus anime, amit az új feldolgozással egy időben szintén műsorára tűzött a Netflix. több»