Néhány nap múlva debütál a Netflix műsorkínálatában a kultikus Cowboy Bebop élőszereplős változata, amely úgy tűnik, hogy már most csúnyán elhasalt a kritikusok körében.

Az 1998-ban debütált anime a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, így talán csak idő kérdése volt, hogy a Netflix lecsapjon rá, majd elkészítse a saját változatát. Az új Cowboy Bebop - Csillagközi fejvadászok azonban nem tűnik túl ígéretesnek az első befutott kritikák alapján, a széria 41 százalékos értékeléssel “büszkélkedhet” a Rotten Tomatoes portálon, de lássuk egy kicsit részletesebben, mi is lehet gond a produkcióval.

“Ahogy az első évad halad előre, úgy válik a Cowboy Bepop az unalmas kísérletek és az innovatív próbálkozások kiegyensúlyozatlan elegyévé” - jegyzi a Vulture és New York Magazine szerzője, Roxana Hadadi.

Az IGN magazin kritikusa szerint a Cowboy Bepop egyébként remekül megragadja az anime világának lényegét, ám a szándék kudarcot vall, hogy bármennyit is sikerüljön bővíteni az eredeti történeten.

“Az új Bepop ugyan egyedinek tűnik, de valójában túlságosan átlagosra sikerült. Ugyanazt a dallamot igyekszik megütni, mint az eredeti széria, a ritmust azonban nagyon nem találja” - írja a The Atlantic magazintól, Shirley Li.

“Aki nem látta az eredeti animét, azt valószínűleg le fogja nyűgözni a Cowboy Bepop. De még mindig sokkal érdemesebb megnézni az eredetit. Nem is lenne érdemes foglalkozni az újjal, hiszen az anime szintén elérhető a Netflixen” - olvasható az Entertainment Weekly magazin kritikusától Brian Lloydtól.

Szóval, csekkold vagy passzold? Az eddigi kritikák alapján úgy fest, kihagyható adaptációt készített a Netflix, de azzal jársz a legjobban, ha teszel vele egy próbát. Első lépésként nézd meg az (egyébként zseniális) előzetest idelent, a sorozatot pedig péntek reggel kilenctől már streamelheted is a Netflixen.