Shelby Oaks - A gonosz nyomában

Shelby Oaks - A gonosz nyomában

Shelby Oaks

Mia (Camille Sullivan) évtizedek óta keresi eltűnt húgát, Riley-t, aki egy online paranormális nyomozócsoport, a Paranormal Paranoids tagjaként tűnt el, miután három társával együtt átléptek a Shelby Oaks nevű, kísérteties, elhagyatott városkapun, majd sosem tértek vissza. A holttestek közül… Több

Rendező: Chris Stuckmann
Forgatókönyvíró: Sam Liz, Chris Stuckmann
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Belgium
Premier (HU): 2025.10.30.
Forgalmazó: ADS Service
Camille Sullivan

2025.10.31 majkroly

Kellően para B film

Ahhoz képest, hogy mennyire minimális összegből forgatták a filmet, szerintem meglepően jól sikerült. A film első fele kifejezetten erős, félig-meddig amolyan found-footage jellegű és habár nem rajongok a műfajért de ennél hozzáadott annyit a sztorihoz, hogy egyáltalán nem zavart. A második fele viszont kicsit átmegy átlagosabb, klisésebb "ijesztgetős" horrorba, ez kevésbé tetszett de összességében jó élmény volt a film. Low-budget filmhez képest nagyon szépen van felvéve, a színészi játék is rendben van, habár egyedül a főszereplő csaj tudott kibontakozni, a többiek csak minimális szerepeket kaptak. Horror rajongók szerintem ne hagyják ki! #Bugonia

2025.10.30 fabuandras

Igazi rémület vagy csak illúzió? - Horror, ami beférkőzik a fejedbe

A Shelby Oaks – A gonosz nyomában egy sötét és nyugtalanító horror, ami főleg a hangulatára épít. Tetszett a kamerahasználat és a VHS-szerű képi világ, ami miatt olyan érzésem volt, mintha valami valódi, tiltott felvételt néznék. A főszereplő alakítása erős, átjön a félelem és a kétségbeesés. Viszont a történet néha szétesőnek tűnt, és maradt bennem pár megválaszolatlan kérdés. Több helyen is inkább közepes értékeléseket kap, és ezt teljesen megértem: nem egy klasszikus, pörgős horror, inkább lassan építkező, nyomasztó élmény. Összességében érdekes próbálkozás, vannak nagyon jó pillanatai, csak a kicsit több magyarázatot hiányoltam.

A történet társszerzője Stuckmann felesége, Samantha Elizabeth.Szerző: Csillag Lajos

A film forgatására Ohio-ban került sor 2022 májusától júniusáig, például a Ohio State Reformatoryben, a Chippewa Lake Parkban és egy elhagyatott vidámparkban.Szerző: Csillag Lajos