Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
60%

Az apáca (2018)

The Nun
Filmadatlap
 
29
Szereplők
58
Vélemények
39
Képek
11
Videók
 
Oliver.guy_   2020. 12. 01.

legújabb vélemény

0

Nem a legjobb horror, amit láttam, de szerintem egynek elmegy. Ahhoz képest, hogy 2018-as film, én sokkal többet vártam. Valóban vannak részek, ahol túltolták a dolgokat, de összességében a történet érdekes, izgalmas, ijesztő, és egyszer mindenképp nézhető. Ha valaki szeretne egy kicsit borzongani, egy próbát megér.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 21.

a nap véleménye

3
Csakugyan az év horrorja lenne Az apáca?

Melyik az a film, amely 2018-ban egy óriási marketinget épített maga köré (azzal a kicsit sem nagyképű szlogennel, hogy az év horrorja), majd a moziban ülve szinte mindenki csak röhögött a látottakon. Nos, Az apáca (és nem, ez nem egy paródiafilm). P... teljes kritika»


 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

1

A hely horrorba illő volt, de nekem nem tetszett inkább unalmas volt az egész. Megnéztem, mert az előzetes tetszett, de csalódás volt.

 
indingo   2019. 02. 03.

1

Kifejezetten unalmas és elcsépelt történet. Maga a téma és a hangulat adva lett volna egy izgalmas horrorra.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 10. 08.

0

Moziba néztem a barátaimmal és bár úgy szoktam ilyesféle filmekre beülni, ha pénzt szoktam kiadni értük, hogy legbelül nagyon reménykedem benne, hogy megérte a pénzét. Hát ez után kettős érzelmekkel jöttem ki és nem igen tudtam eldönteni, hogy ijeszt... több»

 
HercegPeter   2019. 02. 25.

0
Kisiklik ez a széria is?

Őszintén szólva én jobbat vártam. Annyira be lett reklámozva és a sorozat eddigi részei is olyan jók voltak, hogy bedőltem a hype-nak. Folytatódik a trend, hogy Kelet-Európa a horrorfilmek helyszíne, súlyozottan igaz ez Erdélyre és Romániára. Ez a film is körülbelül ennyit tud, kapott egy félelmetes helyszínt egy félelmetes helyen és kész. A történet eleje tetszett, de ezután már nem tudott új lendületet venni a film. Az alapötlet is elcsépelt. Pedig a korábbi rész(ek)ben történő felvezetés felcsigázott. Egyértelműen kijelenthető, hogy a Démonok között franchise leggyengébb fejezete az Apáca. Lesz min javítani a sorozat hamarosan érkező harmadik részében, mert ez a film nem több, mint egy unalmas tucathorror. Kíváncsi lettem volna arra, hogy mit hozott volna ki ebből korunk egyik legjobb horrorrendezője, James Wan, hiszen ezt a szériát is ő indította be. Bár a forgatókönyvírásban még segédkezett, de a rendezést kár volt átengednie.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 04.

0

Egyáltalán nem volt ilyesztő. Nem is közelítette meg sem a démonok között sem az annabell színvonalát. Csak csináltak valamit hogy legyen és kész. Sajna ez egy középkategóriás film ami mellesleg tele van hülyeséggel. Nem is értem....

Galéria (39)

Bonnie Aarons
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Bonnie Aarons
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Bonnie Aarons
Bonnie Aarons
Taissa Farmiga
Corin Hardy
Demián Bichir

Videók (11)

A film összbevétele 360 045 963 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 275 045 140 forintot termelt. A hazai mozik összesen 201 408 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Corin Hardyt az Indiana Jones és a végzet temploma című film egyes jelenetei inspirálták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A női főszerepet Tessa Farmiga, vagyis a Démonok között főszereplőjének húga alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Valakot a démonológiában szárnyas gyermekként ábrázolják, aki egy kétfejű sárkányon ül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet A rózsa neve című könyv és a belőle készült film inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben feltűnik az erdélyi Vajdahunyad vára is.

(indingo)
 

A film több jelenetét Erdélyben forgatták.

(indingo)
 

A film cselekménye az Annabelle: Teremtés előtt játszódik, vagyis kronológiailag Az apáca a Démonok között franchise legkorábbi epizódja.

(hp)
 

Valak karaktere a Démonok között 2-n kívül az Annabelle: Teremtésben is feltűnt.

(hp)
 

Az apáca című horrort, mely egyszersmind a Démonok között 2 spin-offja, 2016. június 15-én jelentette be a Warner és a New Line Cinema.

(hp)
 

Eredetileg 2018. július közepén került volna a film a mozikba. 2017-ben az AZ című horror kasszasikere után felbátorodva inkább 2018. szeptember 7-re helyezték a film premierjét, mondván, az amúgy is közelebb van a halloweenhez.

(Diesel)
 
Mindenki jobban járt volna egy Marilyn Manson koncertfilmmel. több»
 
Az apáca történetét szépen összekapcsolták a Démonok között első részével, ezt nem is vitatom, de mindazon eseményeket, amik ezen az öt percen kívül történnek, inkább fedje jótékony homály. több»
 
Számomra az eredeti Démonok között film után, az Apáca nyújtott igazán kiemelkedő élményt ezen az univerzumon belül. Bízok benne, hogy megtartják ezt az irányvonalat a következő felvonások során is. több»