Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
48
Vélemények
39
Képek
10
Videók
Az apáca
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 21.
Csakugyan az év horrorja lenne Az apáca?

Melyik az a film, amely 2018-ban egy óriási marketinget épített maga köré (azzal a kicsit sem nagyképű szlogennel, hogy az év horrorja), majd a moziban ülve szinte mindenki csak röhögött a látottakon. Nos, Az apáca (és nem, ez nem egy paródiafilm). Persze az is lehet, hogy magunkat nevettük ki. Annyi volt a kiszámítható ijesztgetés…tökéletesen tudod, hogy majd most vetnek be valami rémisztő dolgot és igen, olykor mégis megugrik egy kicsit a széken a néző Ennek ellenére nem nagyon lehet mit szépíteni a Démonok között-univerzum új darabján: az ijesztgetései kimerülnek a jump scare-ek non-stop használatában, a karakterei kidolgozatlanok, a főgonosz abszolút érdektelen, s akad pár logikai bukfen... több»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

A hely horrorba illő volt, de nekem nem tetszett inkább unalmas volt az egész. Megnéztem, mert az előzetes tetszett, de csalódás volt.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 10. 08.

Moziba néztem a barátaimmal és bár úgy szoktam ilyesféle filmekre beülni, ha pénzt szoktam kiadni értük, hogy legbelül nagyon reménykedem benne, hogy megérte a pénzét. Hát ez után kettős érzelmekkel jöttem ki és nem igen tudtam eldönteni, hogy ijesztő volt e, jó volt e, vagy éppen csak egy újabb film amit agyon hypoltak. Voltak benne tényleg igazán jól összerakott ijesztő jelenetek, de sajnos a nagy része olyan volt, amire lehetett számítani. Elődjei sokkal jobban sikerültek, de persze senkinek a munkáját nem szeretném csupa negatív szavakkal illetni, maga a helyszín az elképzelés és az apáca nagyon félelmetesek voltak, csak még is valami hiányzott ebből a részből.

 
indingo   2019. 02. 03.

Kifejezetten unalmas és elcsépelt történet. Maga a téma és a hangulat adva lett volna egy izgalmas horrorra.

 
MMcFly2015   2018. 09. 10.

Rendkívűl megosztó film lett, ahogy olvasgatom a véleményeket, és a kritikusok többségét. Nekem őszintén megmondva csalódás, mert a Démonok között 2 apácája egy félelmetes, érdekes horror-karaktert dobott a piacra, és persze, hogy érdekel egy külön álló film róla. De nem lettem okosabb a karaktert illetően, sőt még csak központi szerepet se kapott a róla szóló filmben. Így azt kell mondjam, hogy sztorilag egy nulla. Az összefüggéstelen paráztatásra épül, de azt is olyan klisékkel megtöltve, hogy csak egy átlagos horror film lett a többi száz mellett. Igen keményen meglovagolta a Démonok között sikerét, de úgy érzem erre már sok erőfeszítést nem fordítottak. Az én elveim szerint, egy jó horror akkor sikeres, ha az ijesztgetés mellett a történet is halad előre (ez idő alatt lehiggad a néző), de ennél a filmnél erről nem beszélhetünk. A legnagyobb ostobaság pedig ott rajzolódott ki, mikor a távol lévő mellékszereplő (Franci), a főhősöket a szorult helyzetből kétszer is megmentette ,,gondoltam elkél a segítség" szlogennel. Ez inkább röhejessé tette az adott jelenetet, mint komorrá. Nem volt ide való. A film végi csavar viszont tetszett, ahogy összekötötték az alap Démonok között-el, viszont kezdem azt érezni, hogy ebből a "szériából" kezd kifogyni a szufla.

Bonnie Aarons
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Bonnie Aarons
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Bonnie Aarons
Bonnie Aarons
Taissa Farmiga
Corin Hardy
Demián Bichir
 
Mindenki jobban járt volna egy Marilyn Manson koncertfilmmel. több»
 
Az apáca történetét szépen összekapcsolták a Démonok között első részével, ezt nem is vitatom, de mindazon eseményeket, amik ezen az öt percen kívül történnek, inkább fedje jótékony homály. több»
 
Számomra az eredeti Démonok között film után, az Apáca nyújtott igazán kiemelkedő élményt ezen az univerzumon belül. Bízok benne, hogy megtartják ezt az irányvonalat a következő felvonások során is. több»
 

Corin Hardy-t az Indiana Jones és a végzet temploma című film egyes jelenetei inspirálták.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A női főszerepet Tessa Farmiga, vagyis a Démonok között főszereplőjének húga alakítja.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Valakot a démonológiában szárnyas gyermekként ábrázolják, aki egy kétfejű sárkányon ül.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.