Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Az apáca (2018)

The Nun
Az apáca
Rendkívűl megosztó film lett, ahogy olvasgatom a véleményeket, és a kritikusok többségét. Nekem őszintén megmondva csalódás, mert a Démonok között 2 apácája egy félelmetes, érdekes horror-karaktert dobott a piacra, és persze, hogy érdekel egy külön álló film róla. De nem lettem okosabb a karaktert illetően, sőt még csak központi szerepet se kapott a róla szóló filmben. Így azt kell mondjam, hogy...
60%46 rajongó685 szavazat
Filmadatlap
 
29
Szereplők
59
Vélemények
39
Képek
11
Videók

Galéria (39)

Bonnie Aarons
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Bonnie Aarons
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Bonnie Aarons
Bonnie Aarons
Taissa Farmiga
Corin Hardy
Demián Bichir

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok
Szerintetek: 16+    |  Premier (HU): 2018.09.06.
Horror | Thriller | Misztikus
Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Fogarasföldön egy kolostor szörnyű titkokat őriz, melyek felderítésére Róma kirendel egy apácából, egy szerzetesből és egy újoncból álló csoportot. Valamennyien sejtik, hogy valami borzongató dolog vár rájuk, amit azonban a falak közt találnak, felülmúlja minden képzeletüket. Valak, az apácaként… több»

Videók (11) 
MoviesChris   2022. 03. 12.

legújabb vélemény

0

Nagyon szeretem a Conjuring franchise-t. Szinte minden filmjét imádom. Ez nincs másképp az Apácával sem. Sokan szidják és kinevetik ezt a filmet. Valójában ezt nem teljesen értem. Egy egészen egyedi hangulatú horrorfilm, aminek már az elején megkapju... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 21.

a nap véleménye

3
Csakugyan az év horrorja lenne Az apáca?

Melyik az a film, amely 2018-ban egy óriási marketinget épített maga köré (azzal a kicsit sem nagyképű szlogennel, hogy az év horrorja), majd a moziban ülve szinte mindenki csak röhögött a látottakon. Nos, Az apáca (és nem, ez nem egy paródiafilm). P... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 04.

1

A hely horrorba illő volt, de nekem nem tetszett inkább unalmas volt az egész. Megnéztem, mert az előzetes tetszett, de csalódás volt.

 
indingo   2019. 02. 03.

1

Kifejezetten unalmas és elcsépelt történet. Maga a téma és a hangulat adva lett volna egy izgalmas horrorra.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 10. 08.

0

Moziba néztem a barátaimmal és bár úgy szoktam ilyesféle filmekre beülni, ha pénzt szoktam kiadni értük, hogy legbelül nagyon reménykedem benne, hogy megérte a pénzét. Hát ez után kettős érzelmekkel jöttem ki és nem igen tudtam eldönteni, hogy ijeszt... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 06.

0

Corin Hardy ezt nagyon benézte. Összetákolt egy logikátlan, kissé értelmetlen, bugyuta horrorfilmet, és csúnyán belebukott! Sokszor töprengtem már rajta,hogy a mindenkori gonoszt miért állítják be full ostobának szinte, majd minden filmben,és most az... több»

 
HercegPeter   2019. 02. 25.

0
Kisiklik ez a széria is?

Őszintén szólva én jobbat vártam. Annyira be lett reklámozva és a sorozat eddigi részei is olyan jók voltak, hogy bedőltem a hype-nak. Folytatódik a trend, hogy Kelet-Európa a horrorfilmek helyszíne, súlyozottan igaz ez Erdélyre és Romániára. Ez a film is körülbelül ennyit tud, kapott egy félelmetes helyszínt egy félelmetes helyen és kész. A történet eleje tetszett, de ezután már nem tudott új lendületet venni a film. Az alapötlet is elcsépelt. Pedig a korábbi rész(ek)ben történő felvezetés felcsigázott. Egyértelműen kijelenthető, hogy a Démonok között franchise leggyengébb fejezete az Apáca. Lesz min javítani a sorozat hamarosan érkező harmadik részében, mert ez a film nem több, mint egy unalmas tucathorror. Kíváncsi lettem volna arra, hogy mit hozott volna ki ebből korunk egyik legjobb horrorrendezője, James Wan, hiszen ezt a szériát is ő indította be. Bár a forgatókönyvírásban még segédkezett, de a rendezést kár volt átengednie.

A film összbevétele 360 045 963 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 275 045 140 forintot termelt. A hazai mozik összesen 201 408 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Corin Hardyt az Indiana Jones és a végzet temploma című film egyes jelenetei inspirálták.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A női főszerepet Tessa Farmiga, vagyis a Démonok között főszereplőjének húga alakítja.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Valakot a démonológiában szárnyas gyermekként ábrázolják, aki egy kétfejű sárkányon ül.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet A rózsa neve című könyv és a belőle készült film inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben feltűnik az erdélyi Vajdahunyad vára is.

(indingo)
 
Összegzésül: milyen film is Az apáca? Mint horrorfilm elég gyorsan megteremti az atmoszférát: távoli (falusi) vidék, elzárt kolostor, ködös erdő és temető, amellyel mintha a korai (Universal és Hammer) horrorok helyszínét kívánták volna megidézni, és ez remekül működik. több»
 
Ha nem a Conjuring-univerzum spin-offjaként tekintünk rá vagy el tudunk vonatkoztatni a mozit körülvevő hype-tól, egy tisztességes misztikus horrorként könnyedén megállja a helyét. több»
 
Mindenki jobban járt volna egy Marilyn Manson koncertfilmmel. több»