Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
30
Vélemények
39
Képek
13
Videók
 
MMcFly2015   2018. 09. 10.

Rendkívűl megosztó film lett, ahogy olvasgatom a véleményeket, és a kritikusok többségét. Nekem őszintén megmondva csalódás, mert a Démonok között 2 apácája egy félelmetes, érdekes horror-karaktert dobott a piacra, és persze, hogy érdekel egy külön álló film róla. De nem lettem okosabb a karaktert illetően, sőt még csak központi szerepet se kapott a róla szóló filmben. Így azt kell mondjam, hogy sztorilag egy nulla. Az összefüggéstelen paráztatásra épül, de azt is olyan klisékkel megtöltve, hogy csak egy átlagos horror film lett a többi száz mellett. Igen keményen meglovagolta a Démonok között sikerét, de úgy érzem erre már sok erőfeszítést nem fordítottak. Az én elveim szerint, egy jó horror akkor sikeres, ha az ijesztgetés mellett a történet is halad előre (ez idő alatt lehiggad a néző), de ennél a filmnél erről nem beszélhetünk. A legnagyobb ostobaság pedig ott rajzolódott ki, mikor a távol lévő mellékszereplő (Franci), a főhősöket a szorult helyzetből kétszer is megmentette ,,gondoltam elkél a segítség" szlogennel. Ez inkább röhejessé tette az adott jelenetet, mint komorrá. Nem volt ide való. A film végi csavar viszont tetszett, ahogy összekötötték az alap Démonok között-el, viszont kezdem azt érezni, hogy ebből a "szériából" kezd kifogyni a szufla.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 21.
Csakugyan az év horrorja lenne Az apáca?

Melyik az a film, amely 2018-ban egy óriási marketinget épített maga köré (azzal a kicsit sem nagyképű szlogennel, hogy az év horrorja), majd a moziban ülve szinte mindenki csak röhögött a látottakon. Nos, Az apáca (és nem, ez nem egy paródiafilm). Persze az is lehet, hogy magunkat nevettük ki. Annyi volt a kiszámítható ijesztgetés…tökéletesen tudod, hogy majd most vetnek be valami rémisztő dolgot és igen, olykor mégis megugrik egy kicsit a széken a néző Ennek ellenére nem nagyon lehet mit szépíteni a Démonok között-univerzum új darabján: az ijesztgetései kimerülnek a jump scare-ek non-stop használatában, a karakterei kidolgozatlanok, a főgonosz abszolút érdektelen, s akad pár logikai bukfen... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 10. 08.

Moziba néztem a barátaimmal és bár úgy szoktam ilyesféle filmekre beülni, ha pénzt szoktam kiadni értük, hogy legbelül nagyon reménykedem benne, hogy megérte a pénzét. Hát ez után kettős érzelmekkel jöttem ki és nem igen tudtam eldönteni, hogy ijesztő volt e, jó volt e, vagy éppen csak egy újabb film amit agyon hypoltak. Voltak benne tényleg igazán jól összerakott ijesztő jelenetek, de sajnos a nagy része olyan volt, amire lehetett számítani. Elődjei sokkal jobban sikerültek, de persze senkinek a munkáját nem szeretném csupa negatív szavakkal illetni, maga a helyszín az elképzelés és az apáca nagyon félelmetesek voltak, csak még is valami hiányzott ebből a részből.

 
TribeBubu   2018. 09. 21.

Sajnos nem nyűgözött le. A Démonok között második részében az a pár perc, amíg szerepeltetik az apáca karakterét, zseniális és hátborzongató, ez az eredetfilm viszont csak jumpscare-ek halmaza, ráadásul a történet sem túl eredeti. Ráadásul az egyik elcsépelt horrortrükköt számtalanszor felhasználták a film 96 perce alatt. Ami viszont szerintem elismerésre méltó, az a színészek alakítása és a rendezés. Főleg Bonnie Aarons, Taissa Farmiga és Demián Bichir játszotta nagyon odaadóan a szerepét, Corin Hardy pedig olyan szép képsorokat dirigált össze, hogy azt kell mondjam, kár volt horrorra pazarolni őket. Egy történelmi- vagy fantasy filmben mutattak volna igazán jól Hozzá kell tennem, hogy a franchise-ból eddig nekem csak a Démonok között 2 nyerte el a tetszésemet. Az első rész jobban tetszett Az apácánál, míg az Annabelle mindkét részét gyengébbnek találtam nála. Tehát Az apáca a széria eddig megjelent filmjei között pont középen helyezkedik el, úgyhogy akiknek a többi tetszett, azoknak szerintem ezt sem érdemes kihagyniuk.

 
MKristijan   2018. 09. 12.

Volt egy erős elvárásom a filmmel szemben, az első trailer önmagában nem sokat sejtetett, de az a zárójelenet szerintem sokunk elméjét kitágította. Ami a Démonok Között 2-ben működött, gondolok itt a rejtélyességre, az utalásokra (az eldugott Valak feliratok), az ebben a filmben egyáltalán nem. Azt ígérte hogy megtudjuk az egész történetét az "Apácának"... Erre mit kaptunk? Lett egy történet az apácával és ismételt újragondolt jelenetekkel. Már ott lerombolta bennem az elképzelt illúziót a mozi, hogy kiírták a film elején hogy 16 éven aluliaknak nem ajánlott...Ez adja magát hogy nem lesz annyi ijjesztés mint ezidáig. Nem is volt. Azt nem mondom hogy nem volt benne jó jelenet, vagy egyedi dolog amire ne mondanám hogy hm valaki gondolkodott is. De maga Franci jelenléte többet rontott mint javított. Csak amiatt hogy később utalni tudjanak az első részre? Az poénokról ne is beszéljünk, viccesek sem voltak, de legalább indokolatlanok. Egy nagyon fontos dolog, VALAMITŐL ADDIG FÉLSZ, AMÍG NEM ISMERED MEG IGAZÁN. Remélem nem tér vissza többé, vagy csak utalnak rá...

Bonnie Aarons
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Bonnie Aarons
Demián Bichir
Demián Bichir
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Taissa Farmiga
Demián Bichir
Bonnie Aarons
Bonnie Aarons
Taissa Farmiga
Corin Hardy
Demián Bichir
 
Mindenki jobban járt volna egy Marilyn Manson koncertfilmmel. több»
 
Az apáca történetét szépen összekapcsolták a Démonok között első részével, ezt nem is vitatom, de mindazon eseményeket, amik ezen az öt percen kívül történnek, inkább fedje jótékony homály. több»
 
Számomra az eredeti Démonok között film után, az Apáca nyújtott igazán kiemelkedő élményt ezen az univerzumon belül. Bízok benne, hogy megtartják ezt az irányvonalat a következő felvonások során is. több»
 

Corin Hardy-t az Indiana Jones és a végzet temploma című film egyes jelenetei inspirálták.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A női főszerepet Tessa Farmiga, vagyis a Démonok között főszereplőjének húga alakítja.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Valakot a démonológiában szárnyas gyermekként ábrázolják, aki egy kétfejű sárkányon ül.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.