Annabelle (2014)

Annabelle

Tony Amendola
Alfre Woodard
Annabelle Wallis

Félix Nézhetetlen  2020. 11. 11.

Rosszul indul az Annabelle-sorozat

Maga a sztori elmegy, de a filmben az események egyszerűen bénák. Rengeteg hiba van a filmben, rengeteg. Sőt, még nem is kellett volna elkezdeniük, szerintem a színészek se túl erősek. Tökéletesen döntötök, ha kihagyjátok.

ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 15.

Mennyire ijesztő a rusnya baba?

Amennyire felkapott és sikeres lett 2017 nyarán az Annabelle második része, az első fejezetet legalább ugyanannyira a sárba tiporta még 2014-ben. A látottak alapján (igaz, ez részemről csak az Annabelle 1-re értendő) ezzel teljesen egyet is tudok ért... teljes kritika»

Sabnock Sanatory   2020. 09. 04.

John R. Leonetti nagyon rossz munkát végzett ezzel a savanyú képű műanyag babával. Zavaros és semmitmondó sztori, ráadásul nem is elég ijesztő, és félelmetes maga a film. Ward Horton rém gyenge és élettelen volt. A CGI is nagyon gyérre sikerült, ma már ennél több kell.

indingo   2017. 05. 07.

Összességében egy közepes, sajnálom mert egy jó filmet is ki lehetett volna hozni belőle. Az eleje még tetszett, majd egyre unalmasabb lett és ez a felhangosítjuk a hangeffektet, ha valami félelmetesnek gondolt jelenet következik, már nagyon unalmas.

Orosz István Nézhetetlen  2017. 08. 13.

Szerintem ez csak egy túl tolt agyzsibbasztó horror film. Na meg mikor jön, az a hülye szöveg amivel csak a népet etetik, hogy igaz történet alapján, na az kibír akasztani rendesen.

Szilonka   2017. 10. 17.

Csak azt nem értem, hogy miért nem olyannak csinálták meg babát, mit amilyen eredetileg volt. Itt egy porcelán baba volt, holott az eredeti baba egy rongybaba volt. Amúgy a film nem volt rossz.

Norbert93   2018. 07. 18.

Nem tartom kiemelkedő horrornak, annak fényében, hogy a Démonok között folytatása, de alapjában véve egy jó film, aminek egy-két jelenete valóban ijesztőre sikerült.

A Warren-féle múzeumban ez a felirat olvasható a baba démonbiztos doboza mellett: „Figyelmeztetés: Semmiképpen ne nyisd ki!”

(JRD )

Az eredeti babát Johnny Guelle gyermekkönyvíró által 1915-ben megalkotott Raggedy Ann („Rongyos Ann”) karakter mintájára készítették.

(JRD )

Az eredeti babát egy lány kapta a 28. szülinapjára. A lakásban egy idő után fura dolgok történtek, melyeket nemcsak a baba tulajdonosa, hanem annak lakótársai is észrevettek. Végül papot hívtak, de a pap nem hitt a baba démoni és/vagy gonosz erejében, így az ördögűzés sikertelen lett.

(JRD )

Annabelle baba nem úgy néz ki a valóságban, mint a filmben. A valóság túl prózai lett volna egy horrorhoz, így az említett Annabelle rongybabát lecserélték egy rideg kinézetű, kopottas porcelánbabára.

(JRD )

Annabelle valójában egy rongybaba, amelyet melyet a Warren Occult Museum őriz.

(ps)