Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

Annabelle (2014)

Annabelle
Filmadatlap
 
26
Szereplők
43
Vélemények
11
Képek
6
Videók

Galéria (11)

Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Tony Amendola
Alfre Woodard
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis
Annabelle Wallis

Videók (6)

 
Félix Nézhetetlen  2020. 11. 11.

legújabb vélemény

0
Rosszul indul az Annabelle-sorozat

Maga a sztori elmegy, de a filmben az események egyszerűen bénák. Rengeteg hiba van a filmben, rengeteg. Sőt, még nem is kellett volna elkezdeniük, szerintem a színészek se túl erősek. Tökéletesen döntötök, ha kihagyjátok.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 15.

2
Mennyire ijesztő a rusnya baba?

Amennyire felkapott és sikeres lett 2017 nyarán az Annabelle második része, az első fejezetet legalább ugyanannyira a sárba tiporta még 2014-ben. A látottak alapján (igaz, ez részemről csak az Annabelle 1-re értendő) ezzel teljesen egyet is tudok ért... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 04.

1

John R. Leonetti nagyon rossz munkát végzett ezzel a savanyú képű műanyag babával. Zavaros és semmitmondó sztori, ráadásul nem is elég ijesztő, és félelmetes maga a film. Ward Horton rém gyenge és élettelen volt. A CGI is nagyon gyérre sikerült, ma már ennél több kell.

 
indingo   2017. 05. 07.

0

Összességében egy közepes, sajnálom mert egy jó filmet is ki lehetett volna hozni belőle. Az eleje még tetszett, majd egyre unalmasabb lett és ez a felhangosítjuk a hangeffektet, ha valami félelmetesnek gondolt jelenet következik, már nagyon unalmas.

 
Orosz István Nézhetetlen  2017. 08. 13.

0

Szerintem ez csak egy túl tolt agyzsibbasztó horror film. Na meg mikor jön, az a hülye szöveg amivel csak a népet etetik, hogy igaz történet alapján, na az kibír akasztani rendesen.

 
Szilonka   2017. 10. 17.

0

Csak azt nem értem, hogy miért nem olyannak csinálták meg babát, mit amilyen eredetileg volt. Itt egy porcelán baba volt, holott az eredeti baba egy rongybaba volt. Amúgy a film nem volt rossz.

 
Norbert93   2018. 07. 18.

0

Nem tartom kiemelkedő horrornak, annak fényében, hogy a Démonok között folytatása, de alapjában véve egy jó film, aminek egy-két jelenete valóban ijesztőre sikerült.

A film összbevétele 257 047 661 dollár volt (imdb.com).

 

A Warren-féle múzeumban ez a felirat olvasható a baba démonbiztos doboza mellett: „Figyelmeztetés: Semmiképpen ne nyisd ki!”

(JRD )
 

Az eredeti babát Johnny Guelle gyermekkönyvíró által 1915-ben megalkotott Raggedy Ann („Rongyos Ann”) karakter mintájára készítették.

(JRD )
 

Az eredeti babát egy lány kapta a 28. szülinapjára. A lakásban egy idő után fura dolgok történtek, melyeket nemcsak a baba tulajdonosa, hanem annak lakótársai is észrevettek. Végül papot hívtak, de a pap nem hitt a baba démoni és/vagy gonosz erejében, így az ördögűzés sikertelen lett.

(JRD )
 

Annabelle baba nem úgy néz ki a valóságban, mint a filmben. A valóság túl prózai lett volna egy horrorhoz, így az említett Annabelle rongybabát lecserélték egy rideg kinézetű, kopottas porcelánbabára.

(JRD )
 

Annabelle valójában egy rongybaba, amelyet melyet a Warren Occult Museum őriz.

(ps)