Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Hívatlanok (2008)

The Strangers
Filmadatlap
 
14
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Videók (1)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 29.

legújabb vélemény

0
Tartotta az állandó feszültséget, nem engedett a szorításból

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érdekes kaliberű film volt, jó sok szempontot figyelembe véve. Maga a történet eléggé érdekes volt, inkább túl egyszerűnek is mondanám, hiszen semmitmondó volt, és nem is az volt a motorja. Hiszen adott volt egy pár, Liv Tyler és Scott Speedman, akiknek nem úgy sült el az estéjük, ahogyan azt romantikába fojtva eltervezték. Ugyanis három maszkos idegen szabályszerűen elkezdett velük "játszadozni", ami az egész filmnek a jól sikerült megfűszerezése volt. Az a kőkemény feszültség, amit bele tudtak vinni, és azt a nézőnek vissza is tudták adni, remekül mutatta meg Bryan Bertino rendező ötletét a film által. Szinte mindvégig érezni lehetett a fagyott levegőt, ami végig jellemezte ezt a horrort. Nem engedett a nyomásból, állandó löketet adott egy-egy jelenettel, amivel fenntartotta az érdeklődést. A történetet leszámítva, ha azt nem tekintjük a pontozásnál, és csak a céljára figyelünk a horrorfilmnél, azaz, hogy feszültségkeltő és izgalmas legyen, elérte a sok folyamatos jelenetsorral. Mindig volt valami, és még félelemkeltő érzést is adott a három maszkos karakter, nem csak a meglepetésszerű jump scare jelleg volt elmondható. A vége ámbár érdekes fordulatot vett, és sok mindenre lehetett számítani, de kárpótolt, amit az egész film alatt érezni lehetett, szóval összességében egy jó kis thriller- horrorfilm volt.

 
BoBamburg   2018. 10. 19.

2

Alapvetően jó film, de az erős kezdés a film végére kicsit leapad. Olyan mintha a készítők kifutottak volna az ötletekből, de a játékidőt viszont ki kell tölteni és Liv Tyler szenvedését nézni is unalmas egy idő után. Lehetett volna jobbat és erősebb... több»

 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 06. 29.

2

Különböző értékeléseket lehetne adni a filmnek, ha azt pontoznám, hogy nekem mennyire tetszett, és ha azt, hogy mennyire volt jó, mivel nekem nem annyira tetszett, kicsit keszekusza volt a történet, és semmi alapja nem volt. Viszont tele volt feszült... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 17.

0

Kifejezetten jó,és véres horror.Ami nagyon nem állja meg a helyét,hogy kik a főszereplők,hogyan élnek,magyarul egy laza,de alapos élettörténet,hogy szimpátiát keltsenek bennünk.Akkor szerintem a film dramaturgiailag is erősebb lett volna.Nem rossz,pár logikai buktatóval,de mindenképpen nézhető mozi.

 
ElfRider   2015. 06. 19.

0

kicsit durva ez a film nem ajánlom csak erős idegzetűeknek. egy jó érzésű embert megfog viselni megtekintése. A kemény horror rajongók viszont jól fognak szórakozni rajta.

 
kocoska20   2015. 03. 25.

0

Az idilli miliőből rémálomba csöppenünk. Pozitívuma a valóban sokkoló, félelmetes jelenetek. Negatívuma a sablonosság és gyenge dramaturgia.

 
Indkgo   2018. 10. 21.

0

Elég értelmetlen volt ez a film, mivel semmi nem derült ki a végével kapcsolatban. Az elején irritált is, hogy nem tudom mi a bajuk. Tipikus ijesztgetős horror.

A film összbevétele 82 391 145 dollár volt (imdb.com).

 

A film igaz történeten alapszik.

(HE7EDIK)
 

A filmet eredetileg 2007 nyarán mutatták volna be.

(kázsé)
 

Liv Tyler mandulagyulladástól szenvedett a forgatás alatt.

(kázsé)
 

Minden jelenetet kézi kamerával forgattak.

(kázsé)
 

A filmet időrendi sorrendben forgatták.

(kázsé)
 
Összegzésképp, a The Strangers bár nem filmtörténeti remekmű, a home invasion filmek közt mindenképp kiemelkedőbbnek számít a maga lényegre törő, amolyan egyszerű, de még is nagyszerű stílusával. Korrekt alkotás, mindenkinek – aki még esetleg nem látta – jó szívvel ajánlható, de akár újranézésre is alkalmas.
Értékelés: 7/10 több»