Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Fűrész (2004)

Saw
Filmadatlap
 
25
Szereplők
94
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Noam Jenkins
Erik Knudsen
Darren Lynn Bousman
Shawnee Smith
Shawnee Smith
Franky G
Emmanuelle Vaugier
Erik Knudsen

Videók (2)

 
Linda31   2022. 11. 14.

legújabb vélemény

0
Érdekes vég

3,5 adtam volna, illetve gondolkodtam a 4-en, de nekem csak az első megtekintés után volt csak érdekes/meglepő a vége, számomra nem volt emlékezetes, és nem is igen akarom újranézni. A folytatások meg erőltetetteknek hatnak és túltoltak.Igazából nem fogott meg, még a mondanivalója miatt sem, sajnos.

 
Bogi87   2016. 05. 31.

2

A Fűrész-filmek mindegyikét láttam már, ezek közül az első részt kb. 5 alkalommal. Bár igen véres horrorról van szó, szerencsére az alkotók nem követték el azt a hibát, hogy a vér mennyisége dominál a film élvezhetősége helyett. A Tobin Bell által me... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 14.

2

A fűrész filmek közül a messze legjobb. Persze az újdonsága is sokat nyomott nálam a latban, de fordulatos, izgalmas, borzongató, egyszóval egy igazi horror. A véres jelenetekben sem szűkölködnek, de ettől függetlenül szépen pörögnek az események.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 30.

1
A kirakós, vagyis James Wan nagy áttörése

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mind a 8 részhez volt szerencsém, és, bár egyik sem tudta felülmúlni, sőt a közelébe sem ért James Wan klasszikus első részének, azért voltak olyan maradandó pillanatok, amik meghatározzák a Fűrész mélyen elszánt, misztikus akció-horrorját. Egy igaz... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

1

Egy kultikusnak szánt sorozat első része. Itt még a történeten volt a hangsúly és nem azon, hogy egy úszómedencét megtöltsenek vérrel. Az alapkoncepció már érdekessé tette és a párbeszédek, visszaemlékezések, színészi játék által válik feledhetetlenné a film.

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Természetesen ennél a sorozatnál életbe lép, hogy az első rész a legjobb. Persze újat alkotott eredetit és ez jó. A többi részében is meg van a maga vonzerő. Beteg és nagyon véres.

 
Klauka89   2021. 10. 30.

2

A Fűrész I. az egyik kedvenc részem logikai felépítése, pörgőssége, fordulatossága miatt, és mert nem tocsog benne a vér. Lassan csepegteti az infót, de előbb-utóbb minden kiderül. A vége 1:33-nál valami fergeteges, elképesztő, bámulatos, hihetetlen.... több»

2

A film összbevétele 103 911 669 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet rövidfilmnek szánták, de miután elterjedt az interneten, hatalmas sikert aratott.

(Zsolt Zsolt)
 

Az utómunkálatok során derült ki James Wan számára, hogy nem vettek fel elegendő jelenetet ahhoz, hogy kitöltsék a játékidőt. A probléma orvoslása érdekében ő és Kevin Greutert a biztonsági kamera felvételeit felhasználva töltötték ki a hiányzó perceket.

(Mavil)
 

2014-ben a 10. évforduló alkalmából Halloween hetében ismét levetítették a mozik

(Mavil)
 

Az eredeti tervek szerint csupán kazettán jelent volna meg, de a pozitív fogadtatás a próbavetítéseken azt eredményezte, hogy a mozik műsorára tűzték.

(Mavil)
 

Az autós üldözés jelenetét egy áruraktár garázsában forgatták le. A lámpákat lekapcsolták, ködöt képeztek és mozgatták az autókat, miközben elölről forgatott a kamera.

(Mavil)