Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
84
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Fűrész
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 30.
A kirakós, vagyis James Wan nagy áttörése

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Mind a 8 részhez volt szerencsém, és, bár egyik sem tudta felülmúlni, sőt a közelébe sem ért James Wan klasszikus első részének, azért voltak olyan maradandó pillanatok, amik meghatározzák a Fűrész mélyen elszánt, misztikus akció-horrorját. Egy igazán robusztus filmről van szó, amelyet élvezet volt figyelni, és kellett is, mivel a szó szoros értelmében egy kirakósról van szó, mely telis-tele van olyan csavarokkal, hogy az ember csak pislog, amikor kiderülnek és összeállnak a képek. De hát egy olyan rendezőtől, mint James Wan, akinek a Démonok között, Annabelle és az Insidious című remek horrorfilmeket is köszönhetjük... Persze ezek mind a Fű... több»

 
Bogi87   2016. 05. 31.

A Fűrész-filmek mindegyikét láttam már, ezek közül az első részt kb. 5 alkalommal. Bár igen véres horrorról van szó, szerencsére az alkotók nem követték el azt a hibát, hogy a vér mennyisége dominál a film élvezhetősége helyett. A Tobin Bell által megformált karakter a kedvencem. Az első részben található fordulat egyenesen szenzációs.


 
Deku   2017. 07. 11.

Természetesen ennél a sorozatnál életbe lép, hogy az első rész a legjobb. Persze újat alkotott eredetit és ez jó. A többi részében is meg van a maga vonzerő. Beteg és nagyon véres.

 
Mavil   2016. 06. 10.

A Fűrész-széria legjobban sikerült része, melyben az egyetlen cél még nem az volt, hogy minél több vér folyjon (persze azért a kezdő rész sem szűkölködött benne). Szeretem ezt a filmet, mert fordulatos és egész idő alatt izgalomban, félelemben tudja tartani a nézőt.

 
respect the movies   2018. 01. 29.
Iránymutató

Szerintem nagyon jó film volt és egyben jól meg is tudta mutatni azt az irányt, amit az új évezred horror avagy thriller filmeknek követniük kell! Ez pedig a következő lenne: jól összerakott történet (pont annyi csavarral a történetben, ami még fogyasztható és nem esik át a ló túlsó oldalára) végig borzasztó feszült tempójú történetvezetés (egy percre sem lehet a filmben érezni hogy vesztene a iramából) és mindezek mellett nagyon jól passzoltak a filmbeli vágások is! Ha már azt írtam hogy a Fűrész első részének milyen jól sikerült megtalálnia azokat a fontos tényeket amik kiemelik ezt a filmet a hasonló műfajú alkotások közül, akkor nagyon is érdemes megemlíteni még két nevet is, mert ők tet... több»

Noam Jenkins
Erik Knudsen
Darren Lynn Bousman
Shawnee Smith
Shawnee Smith
Franky G
Emmanuelle Vaugier
Erik Knudsen
 
...A Fűrész tehát egy véresebb, de dráma tekintetében vérszegényebb újragondolása a legkegyetlenebb krimiknek, ugyanakkor ha azt veszem, ezt az eredményt milyen többszörösen is kényes helyzetből érte el, megsüvegelendő ez a teljesítmény is. Wan és Whannell fillérekből hozott létre egy egyedi koncepciót, amely emlékezetes pillanataival hamar beírta magát a popkultúrába. 8/10 több»
 

Az utómunkálatok során derült ki James Wan számára, hogy nem vettek fel elegendő jelenetet ahhoz, hogy kitöltsék a játékidőt. A probléma orvoslása érdekében ő és Kevin Greutert a biztonsági kamera felvételeit felhasználva töltötték ki a hiányzó perceket.

(Mavil)
 

2014-ben a 10. évforduló alkalmából Halloween hetében ismét levetítették a mozik

(Mavil)
 

Az eredeti tervek szerint csupán kazettán jelent volna meg, de a pozitív fogadtatás a próbavetítéseken azt eredményezte, hogy a mozik műsorára tűzték.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.