Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
83
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 02. 08.
Az alapoktól!

Láttam mind a 8 részét a Fűrész filmeknek és ugyan voltak kiemelkedőbb részek vagy éppen rosszabbak, de egyik sem tudott a közelébe férkőzni a legelsőhöz. Bár 13 éves filmről van szó és már akkor is agyon dicsérték ezt a horror thrillert, a neve mit sem kopott az évek alatt és még mindig a legjobbak között van a 2000-es évekbeli horrorfilmeknek. A bő másfél órás filmben az tetszett igazán, hogy nem dolgoztak eget rengető költségvetéssel, valamint a teljes játékidőben végig izgalmassá tették az egy szobában történő cselekményeket. Arról nem beszélve, hogy olyan csavart kaptunk a végén, amire nem igazán számítottunk. Mindig próbáltak valami újat bele vinni az adott részekbe, megpróbáltak több helyszínnel riogatni, vagy éppen jóval több szereplővel, újabbnál újabb "játékokkal", de soha nem sikerült a közelébe érni a három főszereplővel felálló egy szobás alap történethez.

 
Bogi87   2016. 05. 31.

A Fűrész-filmek mindegyikét láttam már, ezek közül az első részt kb. 5 alkalommal. Bár igen véres horrorról van szó, szerencsére az alkotók nem követték el azt a hibát, hogy a vér mennyisége dominál a film élvezhetősége helyett. A Tobin Bell által megformált karakter a kedvencem. Az első részben található fordulat egyenesen szenzációs.


 
Deku   2017. 07. 11.

Természetesen ennél a sorozatnál életbe lép, hogy az első rész a legjobb. Persze újat alkotott eredetit és ez jó. A többi részében is meg van a maga vonzerő. Beteg és nagyon véres.

 
respect the movies   2018. 01. 29.

Szerintem nagyon jó film volt és egyben jól meg is tudta mutatni azt az irányt, amit az új évezred horror avagy thriller filmeknek követniük kell! Ez pedig a következő lenne: jól összerakott történet (pont annyi csavarral a történetben, ami még fogyasztható és nem esik át a ló túlsó oldalára) végig borzasztó feszült tempójú történetvezetés (egy percre sem lehet a filmben érezni hogy vesztene a iramából) és mindezek mellett nagyon jól passzoltak a filmbeli vágások is! Ha már azt írtam hogy a Fűrész első részének milyen jól sikerült megtalálnia azokat a fontos tényeket amik kiemelik ezt a filmet a hasonló műfajú alkotások közül, akkor nagyon is érdemes megemlíteni még két nevet is, mert ők tették naggyá (kezdetben) eme irányt! A film forgatókönyvírója és rendezője James Wan és Leigh Whannell! Biztosan állíthatom ha ma meghallja egy horror szerető néző e két név közül valamelyiket, akkor érdeklődni is fog a filmje után! Ami számomra még nagy pozitívum a Fűrészben, az a filmzenéje! Charlie Clouser nagyon jól összerakta ezt a soundtracket és sikerült is kiemelkedővé tennie Jigsaw karakterét vele! Számomra az egyedüli kis hibája a filmnek, az Dr. Gordon szerepét alakító Cary Elwes alakítása volt (nekem annyira nem jött át, főleg abban a tudatban hogy talán Ő a film központi karaktere a történetnek)! Mindezek mellett hatalmas siker lett a Fűrész 1.2 millió dollárból készült és több mint 103 millió dollárt termelt! Aki még nem látta, azoknak nyugodt szívvel merem ajánlani a megtekintését!

 
Mavil   2016. 06. 10.

A Fűrész-széria legjobban sikerült része, melyben az egyetlen cél még nem az volt, hogy minél több vér folyjon (persze azért a kezdő rész sem szűkölködött benne). Szeretem ezt a filmet, mert fordulatos és egész idő alatt izgalomban, félelemben tudja tartani a nézőt.

Noam Jenkins
Erik Knudsen
Darren Lynn Bousman
Shawnee Smith
Shawnee Smith
Franky G
Emmanuelle Vaugier
Erik Knudsen
 
...A Fűrész tehát egy véresebb, de dráma tekintetében vérszegényebb újragondolása a legkegyetlenebb krimiknek, ugyanakkor ha azt veszem, ezt az eredményt milyen többszörösen is kényes helyzetből érte el, megsüvegelendő ez a teljesítmény is. Wan és Whannell fillérekből hozott létre egy egyedi koncepciót, amely emlékezetes pillanataival hamar beírta magát a popkultúrába. 8/10 több»
 

Az utómunkálatok során derült ki James Wan számára, hogy nem vettek fel elegendő jelenetet ahhoz, hogy kitöltsék a játékidőt. A probléma orvoslása érdekében ő és Kevin Greutert a biztonsági kamera felvételeit felhasználva töltötték ki a hiányzó perceket.

(Mavil)
 

2014-ben a 10. évforduló alkalmából Halloween hetében ismét levetítették a mozik

(Mavil)
 

Az eredeti tervek szerint csupán kazettán jelent volna meg, de a pozitív fogadtatás a próbavetítéseken azt eredményezte, hogy a mozik műsorára tűzték.

(Mavil)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.