Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
87%

Fűrész (2004)

Saw
Filmadatlap
 
25
Szereplők
88
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 03.

legújabb vélemény

0

Nagyon izgalmas, néhol gyomorforgató, hiteles film. A történet nagyon megkapó, sok részen keresztül tartja fenn az érdeklődést töretlenül.

 
Artemisia   2017. 10. 22.

6

Igazi mestermű! Az izgalmas történetvezetés, a különleges,egyedi atmoszféra és a meglepő fordulatok a képernyő elé szögezik a nézők. Jigsaw karaktere szenzációs, a játékosoknak szánt pszichológiai támadások ránk is hatnak. A film súlyos mondanivalóva... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 30.

0
A kirakós, vagyis James Wan nagy áttörése

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mind a 8 részhez volt szerencsém, és, bár egyik sem tudta felülmúlni, sőt a közelébe sem ért James Wan klasszikus első részének, azért voltak olyan maradandó pillanatok, amik meghatározzák a Fűrész mélyen elszánt, misztikus akció-horrorját. Egy igaz... teljes kritika»

 
Bogi87   2016. 05. 31.

0

A Fűrész-filmek mindegyikét láttam már, ezek közül az első részt kb. 5 alkalommal. Bár igen véres horrorról van szó, szerencsére az alkotók nem követték el azt a hibát, hogy a vér mennyisége dominál a film élvezhetősége helyett. A Tobin Bell által me... több»

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Természetesen ennél a sorozatnál életbe lép, hogy az első rész a legjobb. Persze újat alkotott eredetit és ez jó. A többi részében is meg van a maga vonzerő. Beteg és nagyon véres.

 
Mavil   2016. 06. 10.

0

A Fűrész-széria legjobban sikerült része, melyben az egyetlen cél még nem az volt, hogy minél több vér folyjon (persze azért a kezdő rész sem szűkölködött benne). Szeretem ezt a filmet, mert fordulatos és egész idő alatt izgalomban, félelemben tudja tartani a nézőt.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 14.

1

A fűrész filmek közül a messze legjobb. Persze az újdonsága is sokat nyomott nálam a latban, de fordulatos, izgalmas, borzongató, egyszóval egy igazi horror. A véres jelenetekben sem szűkölködnek, de ettől függetlenül szépen pörögnek az események.

Galéria (15)

Noam Jenkins
Erik Knudsen
Darren Lynn Bousman
Shawnee Smith
Shawnee Smith
Franky G
Emmanuelle Vaugier
Erik Knudsen

Videók (1)

A film összbevétele 103 911 669 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet rövidfilmnek szánták, de miután elterjedt az interneten, hatalmas sikert aratott.

(Zsolt Zsolt)
 

Az utómunkálatok során derült ki James Wan számára, hogy nem vettek fel elegendő jelenetet ahhoz, hogy kitöltsék a játékidőt. A probléma orvoslása érdekében ő és Kevin Greutert a biztonsági kamera felvételeit felhasználva töltötték ki a hiányzó perceket.

(Mavil)
 

2014-ben a 10. évforduló alkalmából Halloween hetében ismét levetítették a mozik

(Mavil)
 

Az eredeti tervek szerint csupán kazettán jelent volna meg, de a pozitív fogadtatás a próbavetítéseken azt eredményezte, hogy a mozik műsorára tűzték.

(Mavil)
 

Az autós üldözés jelenetét egy áruraktár garázsában forgatták le. A lámpákat lekapcsolták, ködöt képeztek és mozgatták az autókat, miközben elölről forgatott a kamera.

(Mavil)
 

Shawnee Smith-nek nagyon magas láza volt, miközben a jeleneteit forgattak, mégsem mondta le a felvételt. Ezt Oren Koules és Mark Burg producerek is megerősítették.

(Mavil)
 

Danny Glover az összes jelenetet, melyben szerepel, 2 nap alatt készítette el.

(Mavil)
 

James Wan saját kezűleg alkotta meg a Jigsaw babát.

(Mavil)
 

Az MPAA eredetileg NC-17-re értékelte a filmet a hanghatások alapján. Ebből kifolyólag James Wan-nak el kellett távolítania jó néhány jelenetet annak érdekében, hogy az R-minősítést biztosítsa.

(Mavil)
 

Leigh Whannell a film végső jelenetében, mikor verekednek, véletlenül a valóságban is nagyon megütötte Michael Emerson-t.

(Mavil)
 
...A Fűrész tehát egy véresebb, de dráma tekintetében vérszegényebb újragondolása a legkegyetlenebb krimiknek, ugyanakkor ha azt veszem, ezt az eredményt milyen többszörösen is kényes helyzetből érte el, megsüvegelendő ez a teljesítmény is. Wan és Whannell fillérekből hozott létre egy egyedi koncepciót, amely emlékezetes pillanataival hamar beírta magát a popkultúrába. több»