Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
88
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Fűrész
Noam Jenkins
Erik Knudsen
Darren Lynn Bousman
Shawnee Smith
Shawnee Smith
Franky G
Emmanuelle Vaugier
Erik Knudsen
 
freeman   2020. 06. 01.

legújabb vélemény

király film

 
Artemisia   2017. 10. 22.

Igazi mestermű! Az izgalmas történetvezetés, a különleges,egyedi atmoszféra és a meglepő fordulatok a képernyő elé szögezik a nézők. Jigsaw karaktere szenzációs, a játékosoknak szánt pszichológiai támadások ránk is hatnak. A film súlyos mondanivalóval rendelkezik és ennek átadását szolgálják a brutális,kendőzetlen jelenetek. Nem öncélúak,nem feleslegesek, nem cél nélkül vagdalkóznak. Horrorrajongóknak kötelező, de minden filmkedvelőnek alapmű.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 30.

A kirakós, vagyis James Wan nagy áttörése

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Mind a 8 részhez volt szerencsém, és, bár egyik sem tudta felülmúlni, sőt a közelébe sem ért James Wan klasszikus első részének, azért voltak olyan maradandó pillanatok, amik meghatározzák a Fűrész mélyen elszánt, misztikus akció-horrorját. Egy igazán robusztus filmről van szó, amelyet élvezet volt figyelni, és kellett is, mivel a szó szoros értelmében egy kirakósról van szó, mely telis-tele van olyan csavarokkal, hogy az ember csak pislog, amikor kiderülnek és összeállnak a képek. De hát egy olyan rendezőtől, mint James Wan, akinek a Démonok között, Annabelle és az Insidious című remek horrorfilmeket is köszönhetjük... Persze ezek mind a Fű... több»

 
Bogi87   2016. 05. 31.

A Fűrész-filmek mindegyikét láttam már, ezek közül az első részt kb. 5 alkalommal. Bár igen véres horrorról van szó, szerencsére az alkotók nem követték el azt a hibát, hogy a vér mennyisége dominál a film élvezhetősége helyett. A Tobin Bell által megformált karakter a kedvencem. Az első részben található fordulat egyenesen szenzációs.

 
Deku   2017. 07. 11.

Természetesen ennél a sorozatnál életbe lép, hogy az első rész a legjobb. Persze újat alkotott eredetit és ez jó. A többi részében is meg van a maga vonzerő. Beteg és nagyon véres.

 
...A Fűrész tehát egy véresebb, de dráma tekintetében vérszegényebb újragondolása a legkegyetlenebb krimiknek, ugyanakkor ha azt veszem, ezt az eredményt milyen többszörösen is kényes helyzetből érte el, megsüvegelendő ez a teljesítmény is. Wan és Whannell fillérekből hozott létre egy egyedi koncepciót, amely emlékezetes pillanataival hamar beírta magát a popkultúrába. 8/10 több»

A film összbevétele 103 911 669 dollár volt (imdb.com).

 

Az utómunkálatok során derült ki James Wan számára, hogy nem vettek fel elegendő jelenetet ahhoz, hogy kitöltsék a játékidőt. A probléma orvoslása érdekében ő és Kevin Greutert a biztonsági kamera felvételeit felhasználva töltötték ki a hiányzó perceket.

(Mavil)
 

2014-ben a 10. évforduló alkalmából Halloween hetében ismét levetítették a mozik

(Mavil)
 

Az eredeti tervek szerint csupán kazettán jelent volna meg, de a pozitív fogadtatás a próbavetítéseken azt eredményezte, hogy a mozik műsorára tűzték.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.