Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
11
Vélemények
9
Képek
2
Videók
Fűrész 7. - Az utolsó fejezet
 
freeman   2020. 06. 01.

legújabb vélemény

király film

 
Artemisia   2017. 11. 12.

Újra 100%-on pörög a széria. Már a 6.rész is kijavította az előző részek hiányosságait, de ez a rész megint zseniális lett , méltó az ikonikus 1.részhez. Hozta ugyanazt a színvonalat és ugyanazokat a briliáns fordulatokat, amikkel az első rész operált. A csapdák ismét kegyetlenek, izgalmasak, érdekfeszítőek, meghökkentőek, néhol sokkolóak. Hoffman karaktere nagyon erős,aprólékosan kidolgozták és rendkívül impozánsan mutatták be, a rendőrséggel való leszámolás mesterien lett összerakva, azt hittem az első rész végkifejlete után már nem fogok annyira meglepődni, de attól ahogy Hoffman tőrbe csalta a rendőrséget és egy csapásra számolt le velük és Jill-el egyszerűen leesett az állam. Hoffman esze,találékonysága,hidegvére tekintélyt parancsoló, ezzel a húzással méltó lett Jigsaw örökségére. Az, hogy dr.Gordon is végig segített Jigsownak ámulatba ejtő motívum, azonban valóban logikus hogy a játékok kivitelezéséhez kellet egy szakember is. Méltó befejezést nyert a széria!


 
respect the movies   2018. 02. 10.

Szerintem nem volt rossz film, csak valahogy mégsem adott annyi mindent a befejező rész (ami mára már nem igaz) mint amit elvártak volna sokan! Kicsivel jobbnak érzem mint a hatodik részt, viszont itt is megvoltak azok a hibák (számomra) mint az előző részben főleg a történetében! Illetve a gyilkos karakterét is már nagyon túlzónak tekinteném, komolyan mondom néha már olyan érzésem volt vele kapcsolatban hogy olyan mint egy terminátor, mindenkit megöl hogy elérje a célját! Amúgy célja, ez is egy érdekes dolog, mert ezt a részt kicsit átjárja a bosszúérzése, viszont itt már ismerik a kilétét, mégis egy konkrét személy ellen indít bosszú hadjáratot és csak a film végén akar elmenekülni, ez nekem így nagyon sántít! Mindegy a film eléri a célját azzal hogy tud szórakoztatni és mivel személy szerint számomra a Fűrész széria harmadik részével kifújt, ezért nem is nagyon szeretném bántani a filmet! A 3D-s technika látható és érezhető benne, viszont sok mindent nem tesz hozzá a film megítéléséhez! Kicsit azért örülők hogy pár évig pihenni hagyták a Fűrész filmeket, mert így talán a néző is jobban ki volt már éhezve egy újabb kirakósós horrorfilmre!

 
BoBamburg   2017. 11. 23.

Ezt már csak azért néztem meg, mert úgy voltam vele, ha már elkezdtem, akkor be is fejezem a szériát. Sajnos szerintem a széria leggyengébb filmje.

 
TribeBubu   2016. 08. 07.

A legrosszabb rész. A képi világ tekintetében az összes elődjét alulmúlta, minden más szemszögből ugyanolyan, mint az elsőt leszámítva bármelyik. Sőt, talán a katarzis is gyengébb lett a többinél.

 
moov18   2016. 02. 02.

Elérkezett a Fűrész-széria az utolsó, befejező részéhez. Ki gondolta volna annak idején, hogy idáig fogják erőszakolni a témát?! Senki! Biztosra szerettek volna menni a készítők, már ami a filmélményt illeti, így 3D-s technológiával készítették el az utolsó fejezetet. Micsoda marketingfogás. Alig vártam már, hogy végre kézbe fogjam a filmet, és feltegyem az í-re a pontot, megtörténjen a csoda, és megtudhassam milyen zárást képzeltek el a készítők, amiért úgy gondolták, hogy ezt a témát muszáj hét részen keresztül lefolytatni és kicsomagolni. Különösebben nem voltak előzetes elvárásaim a filmmel kapcsolatban, hiszen feleslegesnek éreztem és kicsit erőltetettnek is, de muszáj volt megnéznem. Főként azért mivel hosszú út vezetett idáig, a sikeres első két rész után jött a negyedik-ötödik kevésbé pozitív folytatás, illetve ott volt a hatodik ami azért tisztességgel bevédte az első két filmet. Igazából kíváncsi voltam vajon, hogyan zárják le ezt a véget nem érő horrorsorozatot. Vérrel és kegyetlenséggel szolgáltak most is. Nem vallottak ilyen téren kudarcot. Egyes jeleneteknél eltátott szájjal néztem a képernyőt, rá kellett csodálkoznom a csapdákra, a látványra. Próbálta szinten tartani a figyelmet és hűen képviselni a Fűrész-sorozatot mint zárórészt. Röviden: érdemes megnézni, mivel több rész már nem lesz, aminek azért örülök egyrészt, másrészt a műfaj rajongóinak boldog perceket okozhatnak.

 
vivikejencikelara   2017. 05. 30.

A 3d-s elkészítést nem értem miért erőltették, nem lett volna muszáj. Csak gondolták így többen mennek a moziba. Nekem nagyon tetszett talán ez a legjobban elkészített rész. Ebben is sok a durva jelenet.Fűrész rajongóknak kötelező.

A film összbevétele 136 150 434 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 2011-ben 3 filmfesztiválon is jelölték.

(respect the movies)
 

Ez a rész volt a legdrágább az összes Fűrész film közül, közel 17 millió dollár volt és ezek után még 3 millió dollárjába került a 3D-s technológia alkalmazása a stúdiónak! Viszont több mint 135 millió dollárt hozott!

(respect the movies)
 

A filmet megjelenésekor betiltották Németországban, viszont a tiltást végül visszamondták 2013 januárjában!

(respect the movies)
 

Mivel a hetedik részt már 3D-ben készítették el, ezért tovább tartott a forgatás mint az eddigi részeknél! Az eddigi részek átlagban 6 hét alatt készítették el, ellenben ez a rész 9 hétig készült!

(respect the movies)
 

A Fűrész az egyetlen olyan filmsorozat a filmtörténelemben, amelynek első hét részét, hét év alatt (2004-2010 közt) gyártottak le!

(respect the movies)
 

Az első rész főszereplőjét Dr. Gordont többször is felkeresték hogy szerepeljen a soron következő Fűrész filmben, végül csak a széria befejező részére mondott igen a színész!

(respect the movies)
 

Eredetileg a forgatókönyvírók két részre akarták osztani a filmet, de mivel a hatodik rész nagyon gyengén szerepelt a mozikba és a legkisebb bevételt generálták az összes Fűrész film közül, ezért ezt az ötletet végül elvetették!

(respect the movies)
 

A Fűrész 7-ben van a legtöbb csapda, összesen 11.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A nyitójelenetben 400 statiszta működött közre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmhez 95 liter művért használtak.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.