Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Fűrész 2. (2005)

Saw II
Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 11.

legújabb vélemény

1
Mindegyik egyforma...

Mindegy, melyik részét nézed meg, a recept a következő: bizarr próbák, még bizarabb halálok és önjelölt igazság/halálosztó. Fröcsög a vér, ropognak a csontok, és minden áldozat szembesül élete titkos hazugságaival, rejtegetnivaló dolgaival... és mindig mindent mérnöki precizitással hajt véghez az elkövető, úgy, hogy azt a bizonyos Y-faktort - előre nem láthatót - mindig előre látja. (Az életben kábé ennek annyi esélye van, mint húsvéti nyuszinak házasságra lépni egy lépesmézzel.) Viszont imádtam benne Tobin Bellt. A kifejezéstelen arc, a szinte színtelen hang nagyon jól passzolt a karakterhez. A Fűrész még így is érdekes. Hiszen ömlik a vér, gyilkolják egymást az emberek. (Személy szerint jobban szeretem az olyan horrorokat, ahol nem a vérre, mészárlásra helyezik a hangsúlyt.) De mindegyik résznél kíváncsian vártam, hogy vajon ki is bújik meg a legenda mögött! Ennél aberráltabb már csak a Motel című sorozat volt. De ha küszködni akarsz a hányingerrel, látni akarsz fröcsögő vért, akkor hajrá! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Artemisia   2017. 10. 22.

5

Lagymatagabb mint az első rész,de így is fordulatos és élvezhető,a végjaték nagyon jó lett.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 21.

0
Jó folytatása, de sajnos az utolsó....

Az 1. rész után nagy elvárás volt a folytatás, de ez minden filmre és minden műfajnál igaz. James Wan magasra tette a lécet, de a 2. rész rendezője, Darren Lynn Bousman állta a sarat, és szerintem ez még egy elfogadható része lett a Fűrész filmeknek, mert a többi már inkább a véres trancsírozásra ment rá. Itt még nem esett át a határon, és kellőképp volt benne olyan jellegű jelenetsor, amit izgalommal és elgondolásnak tartunk szerintem. Jó 2. résznek tartom, végig izgalmas, az ember figyelmét fenntartva. A vége pedig szép nagy csavar lett, azért plusz pont jár a készítőknek.

 
GedyPapa   2017. 11. 02.

0

Sok kommentelőt nem értek. Szerintem egy jó folytatást láthattunk a 2. részben. Bár nekem alapból sokkal inkább bejönnek ezek a "csapatos" kiszabadulós és feladatmegoldós Fűrész részek, mint azok, amikor csak úgy "indokolatlanul" egyedül kell valakin... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Ez a resz meg vallalhato, meg nem az ertelmetlen trancsirrol szol, hanem tart valahonnan valahoba es nem csak a szereploknek szeretne mondani valamit, hanem nekunk, nezoknek is. Nagy kar erte, hogy egy penznyomda es sorozat lett ebbol is, pedig itt meg volt izgalom, feszultseg, meglepetes... Nem ugy mint kesobb, amikor mar csak a hentesmunka...

 
harnas1207   2018. 11. 30.

0

Az első rész után ez még ad újat. A harmadik résztől viszont már minden csak az önismétlésről szól és a bőrlehúzásról.

 
respect the movies   2018. 01. 30.

0
Korrekt folytatás

Szerintem jó film volt és korrekt folytatása a Fűrész franchise-nak (bár nem közvetlen folytatása az első résznek, de azért vannak helyszínek, események amik visszaköszönnek)! Az első dolog szerintem, hogy a Fűrész második része sokkal inkább akar ho... teljes kritika»

A film összbevétele 147 748 505 dollár volt (imdb.com).

 

Az első részben a Jigsaw bábut még damillal mozgatták, viszont a folytatáshoz már egy távirányítású robotot készítettek.

(stevepisti)
 

Az injekciós tűs jelenethez 120 ezer fecskendőt használtak, és négy ember négy napjába telt, mire a tűket filctoll belsőkre cserélték.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyv eredetileg egy másik film lett volna, de amikor befutott az első rész, átalakították a történetet.

(mamiéstöti2)
 

25 nap alatt forgatták le a filmet.

(mamiéstöti2)
 

Tobin Bellt a filmben nyújtott alakításáért jelölték az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)