Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
54%

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021)

Spiral: From the Book of Saw
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
15
Képek
6
Videók

Galéria (15)

Marisol Nichols
Chris Rock
Samuel L. Jackson
Chris Rock
Chris Rock
Max Minghella
Chris Rock
Samuel L. Jackson
Chris Rock
Dan Petronijevic
Chris Rock
Max Minghella
Chris Rock
Chris Rock

Videók (6)

 
Clay44   2022. 01. 11.

legújabb vélemény

0

Alapvetően a film jó, és ezt úgy mondom, hogy számtalanszor láttam az összes Fűrészt. Látom benne a "Hagyatékot", és az alapötlet tök jó. De... de.... Ekkora pocsék, sz*r színészbrigádot honnan szedtek össze? Chris Rockot egyszerűen nem lehet komolya... több»

 
Artemisia   2021. 06. 05.

a nap véleménye

8
Egy végleg halott franchise totális meggyalázása

Az első Fűrész-film a 2004-es év üstökösként berobbanó meglepetése volt az akkor még ismeretlen James Wan és Leigh Whannell ötlete alapján. Az eredtileg 9 perces rövidfilmként induló Fűrész rövid időn belül kultuszfilmmé avanzsált, mára pedig minden ... teljes kritika»

11
 
Sabnock Sanatory   2021. 06. 26.

5
Bűn rossz hagyaték.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha a véleményemre vagytok kíváncsiak, akkor sok jóra és pozitív felhangokra ne számítsatok ezzel a filmmel kapcsolatban! Kezdjük azzal, hogy Darren Lynn Bousman alaposan elrontotta ezt a mozit! A dramaturgia értelmetlen, a színészek, plusz a játékuk ... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 09.

2
Inkább megnézem 50-szer az 1. részt, mint ezt 2-szer...

Ha akarnék, sem tudnék pozitívat írni erről az "alkotásról" nevezettnek folytatásról, talán annyit, hogy nagyon örültünk, amikor vége lett, és kijöhettünk a moziból. Az első, 2004-ben bemutatott Fűrész film, melyet mint James Wan és Leigh Whannell öt... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2021. 06. 07.

2

Nagyon nem kéne erőltetni ezeket a Fűrész másolatokat, mert semmi újat nem tudnak már nyújtani. Chris Rock meg annyira volt hiteles nyomozó szerepben, mint Orbán Viktor ingyen ebéd osztás közben...

 
indingo   2022. 01. 05.

0

Reboot, de minek. A korábbi filmek hangulatából semmit se hoz. A története egyszerű és kiszámítható, izgalom nem sok volt benne.

 
himi85   2022. 01. 05.

1
Erőltetett reboot, mely több sebből vérzik

Ezt a sorozatot itt kellene abbahagyni. Megpróbálták új ötletekkel, új karakterekkel felfrissíteni, de nagyon erőltetetten közepes a végeredmény. Chris Rock a szerepében láthatóan szenved, ő komikusként profi igazán. Samuel L. Jacksont viszont mindig jó látni, egy rövidke szereppel is színt tud vinni a szürkeségbe. A film leköt, szórakoztat, viszont sok helyen untat. Sokadik bőr lehúzása ez, mely után még jobban meg tudjuk becsülni az első két részt. Nem kellene ezt már tovább folytatni, ez a franchise már rég kivérzett. Átlagos középszer. 5/10

A film összbevétele 38 347 927 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 22 372 520 forintot termelt. A hazai mozik összesen 14 445 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film direktori székét az a Darren Lynn Bousman foglalhatta el, aki a Fűrész franchise eddigi nyolc részéből hármat is rendezett.

(hp)
 

A munkálatokban a Fűrész franchise megalkotói, James Wan és Leigh Whannell is kivették a részüket producerként.

(hp)
 

Ez a Fűrész franchise kilencedik filmje.

(hp)
 

A film egyik forgatókönyvírója, Josh Stolberg megerősítette, hogy a film nem folytatás és nem is reboot lesz, hanem az eredeti nyolc részes franchise része.

(hp)
 

A film producere, az elsősorban vígjátékairól ismert Chris Rock elmondta, hogy a produkció fejlesztése azt követően kezdődött meg, hogy egy barátja esküvőjén volt alkalma találkozni a Lionsgate vezetőjével, Joe Drake-kel. Rock felvette a kapcsolatot a stúdióval, hogy prezentálja az elképzeléseit, akik rábólintottak a filmtervre.

(hp)
 
A hosszúra nyúló filmes franchise egyik nagy kihívása, hogy időről időre valamit csavarni kell az alaprecepten, amivel egyszerre kiszolgálja a rajongóközönség jól bevett formulákhoz szokott igényeit, de a figyelmüket és kíváncsiságukat is eredményesen tartja meg (új hívek bevonzása már csak hab a tortán). Ez épp úgy elsülhet jól, mint katasztrofálisan: előbbi esetben érkezhetnek a megbízható bevételt generáló folytatások, utóbbi esetben pedig a közröhej tárgyává válás sem elképzelhetetlen. Hogy a Spirál hová is esik ezen a skálán, azt az alábbiakban próbáljuk megfejteni. több»
 
Darren Lynn Bousman, mint a franchise jobban sikerült részeit szállító rendező próbált egy, az elődökkel felérő alkotást összehozni, amelyen érezhető az igyekezet, ám Chris Rock nélkülözése és Tobin Bell szereplése most nagyon jól jött volna. Talán majd a tizedik felvonásban. több»
 
A sztori kevés újat ad, a csavar borzalmasan kiszámítható, de a rendezés és a színészek miatt egy teljesen okés spin-off lett a Spirál. több»