Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021)

Spiral: From the Book of Saw
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
15
Képek
6
Videók
 
stevepisti   2021. 06. 10.

legújabb vélemény

0

Nagyjából azt kaptam, amit vártam, számomra Chris Rock feltudott nőni a szerephez. Samuel L. Jacksonnak nem jutott túl sok játékidő, ezt egy kicsit bánom. Simán be tudom illeszteni a Fűrész sorozatba a Spirált, a csapdák kemények, a sorozatgyilkos ke... több»

 
Artemisia   2021. 06. 05.

a nap véleménye

5
Egy végleg halott franchise totális meggyalázása

Az első Fűrész-film a 2004-es év üstökösként berobbanó meglepetése volt az akkor még ismeretlen James Wan és Leigh Whannell ötlete alapján. Az eredtileg 9 perces rövidfilmként induló Fűrész rövid időn belül kultuszfilmmé avanzsált, mára pedig minden ... teljes kritika»

1

 
7ETEDIK   2021. 06. 07.

0

Nagyon nem kéne erőltetni ezeket a Fűrész másolatokat, mert semmi újat nem tudnak már nyújtani. Chris Rock meg annyira volt hiteles nyomozó szerepben, mint Orbán Viktor ingyen ebéd osztás közben...

 
KCintia   2021. 06. 06.

0
A nosztalgia miatt megéri

Nem hozza vissza azt az "igazi" Saw hangulatot, de megéri megnézni egy kis nosztalgiázás érdekében. A zenék lehettek volna kevésbé modernek, elég lett volna néhány hatásos hang effekt is, de egyébként nekem tetszett. Nem fogom minden évben újra és újra nézni, de nem rossz.

 
Candy   2021. 06. 02.

0
Majdnem felér az első részhez

Nagyon tetszett, pedig nem fűztem hozzá sok reményt. Kellően felépített történet, végigveszi azokat a visszaemlékezéseket, amit már a korábbi Fűrész részekből megszokhattunk. Kellő tempóban halad, nem hadarja le a sztorit. A gyilkos kiléte talán nem lehet nagy meglepetés, mindenesetre az alakítások – és itt kiemelném Max Minghellat – remekek voltak. Pörgős, cseppet sem unalmas.

 
Thor   2021. 06. 04.

0

Brutális! Már nagyon kellett egy ilyen epizód ennek a franchise-nak, szerintem elképesztően jóra sikeredett, és végre egy friss hang ebben a szériában. Nem csalódtam.

 
Sonny   2021. 06. 03.

0

Chris Rocktól ritkán látni ilyen alakítást, hihetetlenül jól áll neki Banks karaktere. Én csak abban tudom bízni, hogy a széria ezen a vonalon marad.

Galéria (15)

Marisol Nichols
Chris Rock
Samuel L. Jackson
Chris Rock
Chris Rock
Max Minghella
Chris Rock
Samuel L. Jackson
Chris Rock
Dan Petronijevic
Chris Rock
Max Minghella
Chris Rock
Chris Rock

Videók (6)

A film összbevétele 22 593 020 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 10 849 605 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 730 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film direktori székét az a Darren Lynn Bousman foglalhatta el, aki a Fűrész franchise eddigi nyolc részéből hármat is rendezett.

(hp)
 

A munkálatokban a Fűrész franchise megalkotói, James Wan és Leigh Whannell is kivették a részüket producerként.

(hp)
 

Ez a Fűrész franchise kilencedik filmje.

(hp)
 

A film egyik forgatókönyvírója, Josh Stolberg megerősítette, hogy a film nem folytatás és nem is reboot lesz, hanem az eredeti nyolc részes franchise része.

(hp)
 

A film producere, az elsősorban vígjátékairól ismert Chris Rock elmondta, hogy a produkció fejlesztése azt követően kezdődött meg, hogy egy barátja esküvőjén volt alkalma találkozni a Lionsgate vezetőjével, Joe Drake-kel. Rock felvette a kapcsolatot a stúdióval, hogy prezentálja az elképzeléseit, akik rábólintottak a filmtervre.

(hp)
 

Az amerikai korhatár bizottság R-korhatáros besorolást adott a filmnek. A hivatalos indoklás kiemeli a véres és brutális erőszakot, a kínzást, a durva nyelvezetet, néhány szexuális utalást és a kábítószer használatot.

(hp)
 

"Úgy véljük, hogy Samuel L. Jackon, Chris Rock és Max Minghella valamint Marisol Nichols egy nagyon különleges filmmel rukkolnak majd elő a Fűrész-kánonban, én már alig várjuk, hogy bemutassuk ezt a váratlan és baljós új történetet a franchise rajongóinak" - nyilatkozta a Lionsgate ügyvezető igazgatója, Joe Darke.

(hp)
 

A film forgatása 2019. július 8-án kezdődött meg Torontóban és augusztus 28-án ért véget.

(hp)
 

A film 'The Organ Donor' (A szervdonor) munkacímen futott, a végleges címet a 2020. februrár 5-én közzétett beharangozó előzetes és poszter leplezte le.

(hp)
 

A filmet eredetileg 2020. október 23-án mutatták volna be, de a premiert végül előrehozták május 15-re hogy a horror ne a Halloween folytatásával egy időben debütáljon a mozikban.

(hp)
 
A sztori kevés újat ad, a csavar borzalmasan kiszámítható, de a rendezés és a színészek miatt egy teljesen okés spin-off lett a Spirál. több»
 
A hosszúra nyúló filmes franchise egyik nagy kihívása, hogy időről időre valamit csavarni kell az alaprecepten, amivel egyszerre kiszolgálja a rajongóközönség jól bevett formulákhoz szokott igényeit, de a figyelmüket és kíváncsiságukat is eredményesen tartja meg (új hívek bevonzása már csak hab a tortán). Ez épp úgy elsülhet jól, mint katasztrofálisan: előbbi esetben érkezhetnek a megbízható bevételt generáló folytatások, utóbbi esetben pedig a közröhej tárgyává válás sem elképzelhetetlen. Hogy a Spirál hová is esik ezen a skálán, azt az alábbiakban próbáljuk megfejteni. több»
 
Szerkesztőségileg vártuk és szerettük volna szeretni az új Fűrész-filmet, de amint olvashattátok, a Cinegore értékelése egyöntetűen a nagyon nem kellett volna irányba mutat. több»