Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
57%

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021)

Spiral: From the Book of Saw
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
15
Képek
6
Videók

Galéria (15)

Marisol Nichols
Chris Rock
Samuel L. Jackson
Chris Rock
Chris Rock
Max Minghella
Chris Rock
Samuel L. Jackson
Chris Rock
Dan Petronijevic
Chris Rock
Max Minghella
Chris Rock
Chris Rock

Videók (6)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 09.

legújabb vélemény

2
Inkább megnézem 50-szer az 1. részt, mint ezt 2-szer...

Ha akarnék, sem tudnék pozitívat írni erről az "alkotásról" nevezettnek folytatásról, talán annyit, hogy nagyon örültünk, amikor vége lett, és kijöhettünk a moziból. Az első, 2004-ben bemutatott Fűrész film, melyet mint James Wan és Leigh Whannell öt... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 06. 05.

a nap véleménye

7
Egy végleg halott franchise totális meggyalázása

Az első Fűrész-film a 2004-es év üstökösként berobbanó meglepetése volt az akkor még ismeretlen James Wan és Leigh Whannell ötlete alapján. Az eredtileg 9 perces rövidfilmként induló Fűrész rövid időn belül kultuszfilmmé avanzsált, mára pedig minden ... teljes kritika»

11
 
7ETEDIK   2021. 06. 07.

1

Nagyon nem kéne erőltetni ezeket a Fűrész másolatokat, mert semmi újat nem tudnak már nyújtani. Chris Rock meg annyira volt hiteles nyomozó szerepben, mint Orbán Viktor ingyen ebéd osztás közben...

 
Sabnock Sanatory   2021. 06. 26.

3
Bűn rossz hagyaték.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha a véleményemre vagytok kíváncsiak, akkor sok jóra és pozitív felhangokra ne számítsatok ezzel a filmmel kapcsolatban! Kezdjük azzal, hogy Darren Lynn Bousman alaposan elrontotta ezt a mozit! A dramaturgia értelmetlen, a színészek, plusz a játékuk ... teljes kritika»

 
stevepisti   2021. 06. 10.

0

Nagyjából azt kaptam, amit vártam, számomra Chris Rock feltudott nőni a szerephez. Samuel L. Jacksonnak nem jutott túl sok játékidő, ezt egy kicsit bánom. Simán be tudom illeszteni a Fűrész sorozatba a Spirált, a csapdák kemények, a sorozatgyilkos ke... több»

1
 
stomachh   2021. 06. 15.

0

Nem méltó a franchise-hoz (pedig voltak azok között is gyenge részek), olyan tévéfilm hangulat, Chris Rock is pocsék volt. Összességében egy gyenge mozi volt. Ha nem keverik bele pár mondat erejéig a Fűrészt, meg nem erre épül a marketing, már a nyitó héten belebukott volna a film, de így par nézőt bepaliztak.

 
KCintia   2021. 06. 06.

0
A nosztalgia miatt megéri

Nem hozza vissza azt az "igazi" Saw hangulatot, de megéri megnézni egy kis nosztalgiázás érdekében. A zenék lehettek volna kevésbé modernek, elég lett volna néhány hatásos hang effekt is, de egyébként nekem tetszett. Nem fogom minden évben újra és újra nézni, de nem rossz.

A film összbevétele 38 347 927 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 22 261 830 forintot termelt. A hazai mozik összesen 14 314 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film direktori székét az a Darren Lynn Bousman foglalhatta el, aki a Fűrész franchise eddigi nyolc részéből hármat is rendezett.

(hp)
 

A munkálatokban a Fűrész franchise megalkotói, James Wan és Leigh Whannell is kivették a részüket producerként.

(hp)
 

Ez a Fűrész franchise kilencedik filmje.

(hp)
 

A film egyik forgatókönyvírója, Josh Stolberg megerősítette, hogy a film nem folytatás és nem is reboot lesz, hanem az eredeti nyolc részes franchise része.

(hp)
 

A film producere, az elsősorban vígjátékairól ismert Chris Rock elmondta, hogy a produkció fejlesztése azt követően kezdődött meg, hogy egy barátja esküvőjén volt alkalma találkozni a Lionsgate vezetőjével, Joe Drake-kel. Rock felvette a kapcsolatot a stúdióval, hogy prezentálja az elképzeléseit, akik rábólintottak a filmtervre.

(hp)
 
A hosszúra nyúló filmes franchise egyik nagy kihívása, hogy időről időre valamit csavarni kell az alaprecepten, amivel egyszerre kiszolgálja a rajongóközönség jól bevett formulákhoz szokott igényeit, de a figyelmüket és kíváncsiságukat is eredményesen tartja meg (új hívek bevonzása már csak hab a tortán). Ez épp úgy elsülhet jól, mint katasztrofálisan: előbbi esetben érkezhetnek a megbízható bevételt generáló folytatások, utóbbi esetben pedig a közröhej tárgyává válás sem elképzelhetetlen. Hogy a Spirál hová is esik ezen a skálán, azt az alábbiakban próbáljuk megfejteni. több»
 
Darren Lynn Bousman, mint a franchise jobban sikerült részeit szállító rendező próbált egy, az elődökkel felérő alkotást összehozni, amelyen érezhető az igyekezet, ám Chris Rock nélkülözése és Tobin Bell szereplése most nagyon jól jött volna. Talán majd a tizedik felvonásban. több»
 
A sztori kevés újat ad, a csavar borzalmasan kiszámítható, de a rendezés és a színészek miatt egy teljesen okés spin-off lett a Spirál. több»