A pszichológiai horrorjáról és elmebajos rejtvényeiről ismert Fűrész franchise folytatódik 2023. október 4-én. Csütörtöktől a mozikban a Fűrész X.-et. 

James Wan és Leigh Whannell alkotta meg a sorozatot, amely bemutatja a hírhedt gonosztevőt, Jigsaw-t, más néven John Kramert. A Fűrész X-ben Tobin Bell visszatér Jigsaw szerepében, amely szerep világszerte ismertté tette, annak ellenére, hogy a legutóbbi részen, a Spirál: Fűrész hagyatékában nem láthattuk. Mellette Shawnee Smith is visszatér, aki Amanda Young szerepében lesz látható. 

A film cselekménye a Fűrész és a Fűrész 2. között játszódik, és Jigsaw történetét mutatja be, aki Mexikóban keresi a rákos megbetegedése állítólagos gyógymódját. Miután rájön, hogy ez egy átverés, bosszút akar állni a jellegzetes csapdáival. 

A további szerepeket Synnøve Macody Lund, Steven Brand, Michael Beach, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Joshua Okamoto és Octavio Hinojosa alakítja. 

A Fűrész X rendezője az a Kevin Greutert, aki a Fűrész 6. és a Fűrész 7. - Az utolsó fejezet direktori székét is elfoglalta, valamint több Fűrész-film vágójaként dolgozott.

Ha még nem láttad, nézd meg a film korhatáros magyar előzetesét idelent.