Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Spirál: Fűrész hagyatéka (2021)

Spiral: From the Book of Saw
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
15
Képek
6
Videók

Érdekességek: Spirál: Fűrész hagyatéka (2021)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 22 593 020 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 872 465 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 958 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film direktori székét az a Darren Lynn Bousman foglalhatta el, aki a Fűrész franchise eddigi nyolc részéből hármat is rendezett.

(hp)
 

A munkálatokban a Fűrész franchise megalkotói, James Wan és Leigh Whannell is kivették a részüket producerként.

(hp)
 

Ez a Fűrész franchise kilencedik filmje.

(hp)
 

A film egyik forgatókönyvírója, Josh Stolberg megerősítette, hogy a film nem folytatás és nem is reboot lesz, hanem az eredeti nyolc részes franchise része.

(hp)
 

A film producere, az elsősorban vígjátékairól ismert Chris Rock elmondta, hogy a produkció fejlesztése azt követően kezdődött meg, hogy egy barátja esküvőjén volt alkalma találkozni a Lionsgate vezetőjével, Joe Drake-kel. Rock felvette a kapcsolatot a stúdióval, hogy prezentálja az elképzeléseit, akik rábólintottak a filmtervre.

(hp)
 

Az amerikai korhatár bizottság R-korhatáros besorolást adott a filmnek. A hivatalos indoklás kiemeli a véres és brutális erőszakot, a kínzást, a durva nyelvezetet, néhány szexuális utalást és a kábítószer használatot.

(hp)
 

"Úgy véljük, hogy Samuel L. Jackon, Chris Rock és Max Minghella valamint Marisol Nichols egy nagyon különleges filmmel rukkolnak majd elő a Fűrész-kánonban, én már alig várjuk, hogy bemutassuk ezt a váratlan és baljós új történetet a franchise rajongóinak" - nyilatkozta a Lionsgate ügyvezető igazgatója, Joe Darke.

(hp)
 

A film forgatása 2019. július 8-án kezdődött meg Torontóban és augusztus 28-án ért véget.

(hp)
 

A film 'The Organ Donor' (A szervdonor) munkacímen futott, a végleges címet a 2020. februrár 5-én közzétett beharangozó előzetes és poszter leplezte le.

(hp)
 

A filmet eredetileg 2020. október 23-án mutatták volna be, de a premiert végül előrehozták május 15-re hogy a horror ne a Halloween folytatásával egy időben debütáljon a mozikban.

(hp)