Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
17
Szereplők
13
Vélemények
16
Képek
1
Videók
Angyalszív
 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Ha valaki nem látta feltétlenül meg kell néznie. Műfajában egyedülálló a lehetetlent ötvözi az elképzelhetővel. Alapfilm. 5/5

 
Deku   2017. 07. 17.

Igazi kis klasszikus amiben a színészek még nagyon hitelesen és odaadóan játszottak a film pedig feszült és horrorisztikus. Mickey Rourke tök jól alakította a szerepét.


 
Queenakasha   2018. 04. 08.

Remek film, örülök, hogy elkezdtem szemezgetni régebbiekkel is amik valamiért kimaradtak eddig. A két főszereplő remek választás volt és szokás szerint jól is játszottak, érdekes volt, végig lekötött aztán jött a fordulat amire már hamarabb rájöttem, de azért így is elég jó lett.

 
Márton   2018. 11. 10.

Az 1987-es Alan Parker által rendezett Angyalszív bizonyára az egyik legmeghatározóbb film volt a műfaján belül, amit valaha láttam! A műfajára azért nem árt egy kicsit kitérni, mert szerintem egyáltalán nem egy könnyen behatárolható alkotás lenne, hisz rengeteg műfaji keveredés jellemezte jelen filmünket! Van itt a klasszikus krimiket megidéző detektívtörténet, aztán az 50-es és 60-as évek tipikus film noir stílusjegyei is legalább annyira megtalálhatóak benne, mint akár a misztikum vagy a némi horror jellegzetességek! Mindezek stílusok keveredése egy közel két órás alkotásban nem feltétlenül biztos, hogy sokaknak maradéktalanul elnyerheti majd a tetszését, mégis nálam sikerült működőképes elegyet alkotnia és ez nem feltétlenül a története miatt volt! Bár be kell hogy valljam, hogy a film története nézeti magát, mégis valahogy egy kicsit a közepe felé talán "ellaposodik", de akár nézhetjük úgy is, hogy a fináléjára gyűjtögetett egyfajta energiát, mert hát a film végi katarzist, kegyetlenül az arcunkba vágja a rendező! Nem azt mondom hogy teljes mértékben kiszámíthatatlan lett volna a befejezése, de valahogy mégsem ezt vártuk, illetve a film történetszövése is ügyesen vezeti meg a nézőjét! Volt szerencsém anno olvasni a könyvet amiből készítették a filmet (William Hjortsberg: Bukott angyal című regénye, bár itthon Angyalszívként jelent meg) és sok dologban eltér a filmtől (talán még egy kicsit jobb is, de ez az én személyes véleményem csupán)! Egyértelműen a film képi világa, a hangulata és főleg Robert De Niro és Mickey Rourke színészi alakításaik miatt lehet klasszikusnak nevezni (De Niro tojásfalós jelenete pedig örökké az emlékeim közé éget)! Összegezve erősen ajánlott azon nézőknek, akik kedvelik a misztikus krimiket, főleg ha ehhez még zseniális színészi alakítások is párosulnak!

 
Hakker   2019. 06. 03.

A film képvilága és a története, ad egyfajta egyediséget a filmnek. A színészi játékra se lehet panasz,mert remek színészek jelenítettek meg, koránt sem hétköznapi karaktereket.A történetvezetés, a maga módján, már az elejétől éreztette, hogy nem egy átlagos tucatfilmről vab szó, a film zárás igazolta számomra ezt az érzést. Biztos vagyok benne, hogy nem nézem meg mégegyszer a filmt, de nem bántam meg, mert szerintem egyszer mindenképp érdemes megnézni.

Robert De Niro
Mickey Rourke
Mickey Rourke
Mickey Rourke
 

Harry Angel szerepére jelölt volt Robert De Niro, Al Pacino és Jack Nicholson is. Végül Mickey Rourke kapta meg a szerepet.

(Archívum)
 

Louis Cyphre szerepére felmerült Marlon Brando neve is de visszautasította a felkérést.

(Archívum)
 

A TriStar Pictures stúdió 50. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.