Miért nem tűri meg ez a 10 sztár egymást a vásznon?

Valószínűleg a legtöbbeknek már sikerült megtapasztalnia, hogy nem minden kollégájával tud kijönni a munkahelyén. Ez alól bizony Hollywood sem kivétel, így a legnagyobb sztárok között is akad olyan, akik egyáltalán nem hajlandóak újra együtt dolgozni.

1. SYLVESTER STALLONE ÉS RICHARD GERE

Még azelőtt, hogy mindkét színész a mai legnagyobb hollywoodi sztárok közé tartozott volna, Sylvester Stallone és Richard Gere egyaránt szerepet kaptak A lordok Bandája című filmben. Gere azonban nem sokkal a tényleges munkálatok megkezdése előtt ejtette a projektet.

A fáma szerint egy próbát követően Gere beült Stallone mellé egy zsíros étellel, Stallone pedig élesen figyelmeztette filmes partnerét, hogy ne merészelje összekenni a kocsi belterét. Gere ugyan igyekezett megnyugtatni társát, végül mégis sikerült mustárral lefröcskölnie Sly nadrágját. Stallone felindulásból fejbe könyökölte Gere-t, majd kirángatta a járműből. Stallone annyira dühös volt társára, hogy a rendezőt is döntés elé állította, hogy válasszon közülük.

2. ROBERT DE NIRO ÉS MICKEY ROURKE

Rourke közismerten éveken keresztül bálványozta De Nirót, a közös munka azonban úgy tűnik, minden elismerést lerombolt benne. A két színész az 1987-ben megjelent Angyalszíven dolgozott együtt, a forgatás során pedig Rourke megfeledkezett a szövegkönyv egyeztetéséről, ráadásul balszerencsés módon össze is keverte a lapokat. De Niro erre csupán annyit mondott fiatalabb partnerének, hogy inkább ne mondjon semmit a teljes forgatás alatt, amellyel sikerült is megsértenie Rourke-ot. A kapcsolatuk állítólag a mai napig nem javult, egy pletyka szerint De Niro a 2019-ben megjelent Az Ír című filmet se lett volna hajlandó vállalni, ha Rourke is a fedélzeten van.

3. ALEC BALDWIN ÉS SHIA LABEOUF

A két sztár találkozása nem egy film kapcsán történt, hanem az Orphans című Broadway produkcióban. Alec Baldwint és Shia LaBeoufot Harold és Treat szerepére szerződtették, LaBeouf pedig saját bevallása szerint, hogy minél mélyebben elmerüljön a karakterében, megtanulta a teljes szövegét még azelőtt, hogy a próbák elkezdődtek volna. A célja az volt ezzel, hogy ráhozza a frászt partnerére, hogy minél komolyabb hozzáállást tanúsítson.

Ez persze nagyon hamar veszekedéshez vezetett a páros között, mivel Baldwin azt állította, hogy a fiatal színész meg akarja alázni a stáb többi tagja előtt, mitán LaBeouf azzal vádolta meg idősebb kollégáját, hogy visszatartja őt és a teljes produkciót.

Baldwin azonnal választás elé állította a rendezőt, így LaBeouföt menesztették, a helyére pedig Ben Foster került.

4. EMMA WATSON ÉS CHANNING TATUM

A 2013-ban megjelent Itt a vége meglehetősen parádés szereposztással debütált, a legnagyobb meglepetést talán mégis Emma Watson szerepeltetése okozta a rajongóknak.

A fiatal színésznő az eredeti tervek szerint egy Channing Tatummal való közös jelenetben bukkant volna fel, Watson számára azonban túlságosan extrém és vállalhatatlan volt Tatum “öltözéke” a filmben. (A színész egy szál tangában táncolt.)

A pletykát maga James Franco is megerősítette, miszerint Emma Watson annyira kényelmetlenül érezte magát a felvétel alatt, hogy egyszerűen kisétált a díszletből.

5. VIN DIESEL ÉS DWAYNE JOHNSON

A Halálos iramban 8 forgatása meglehetősen feszült hangulatban zajlott, miután kiderült, hogy Johnson és Diesel nem igazán férnek meg filmben.

A sztoritól sokáig volt hangos Hollywood, egy későbbi interjúban Diesel elmondta, hogy a producerként minden kollégája irányába “kemény szeretet” tanúsít, hogy kihozza belőlük a maximumot, ez alól pedig Johnson sem volt kivétel.

Johnson a későbbiekben azt is megerősítette, hogy gyakorlatilag egyetlen közös jelenetük sincs a filmben Diesellel, ami persze nem kis fejfájást okozott a stáb számára. Kameratrükkel igyekeztek imitálni, hogy a két karakter élő dialógust folytat egymással.

Johnson és Diesel persze egyetlen egy alkalmat sem mulasztottak el, hogy odaszúrjanak egymásnak a közösségi médiában és egy-egy interjú során.

Kettejük ügye végül váratlan fordulatot vett, amikor kiderült, hogy Johnson visszatér a franchise-hoz, bár azt kötve hisszük, hogy együtt láthatjuk majd őket a vásznon.