Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Ház a kísértet-hegyen (1999)

House on Haunted Hill
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Famke Janssen
Geoffrey Rush
Famke Janssen

Videók (1)

 
Kóborló   2023. 03. 08.

legújabb vélemény

2
Kísértő kísértettek a filmvásznon

Vannak olyan filmek, amiket ha a néző újra elővesz egy megtekintés erejéig, jó pár év távlatából megdöbbenve tapasztalja azt, hogy mennyire igaz az a mondás, hogy az emlékek igencsak megtudnak szépíteni egyes dolgokat. Nos, nincs ez másként sajnos je... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

1

Igazi ütős horror tökéletesen kivitelezve. Ijesztő és egyedi is. Hogy a szellemeket csak a kamerákon keresztül látják az igazán ütős húzás volt. Eredetileg Famke Janssen miatt néztem csak meg, de nem bántam meg. Kellemes kis meglepetés volt ez a film.

 
Timon   2019. 10. 12.

1
Közepesen erős

Elsőre váratlan benyomás alá helyezett a film,amely talán a laza-,és a kemény elemek keveredésének köszönhető benne.Példa erre az,hogy miközben az adrenalin-maxoló ,,kihalt" régi elmegyógyinztézetben sétálgatnak,közben olyan szövegek hangzanak el,amelyek vagy oldják a feszültséget,vagy röhejesebbé teszik. Akárhogy is,az alap mindenképpen megmarad,mert egy horror-pszichátriánál íjesztőbb helyet nem is találhattak volna.Mostanában viszont eszembe jutott,hogy vajon lehetséges-e,hogy Povegliáról mintázták-e:kihalt,elvileg nem szabad bemenni, és többek szerint kísértetjárta hely.Nevezvén ,,Halál szigetnek".Tudom,igekszek laza,nem ilyen nyomasztó dolgokat írni,de most ezt muszáj. Az 1959-es megfilmesítése már ennyivel szabadabb mozgástéren korához híven nem spórolt a feszültséggel. Én ugyan nem hiszek a kísértetekben,max. a helyszín keltette mélyreható benyomás lehet az,amit ilyen helyeken érezni;egy a lényeg:ha filmben van,akkor legyen a leghitelesebb,különben a kívánt hatás gyorsabban elvész. Ennél a filmnél a legtöbbet sajnos a vége rontotta:ott voltak az ,,adrenalin csúcsán",de megjelent a szellmeket ,,magábarejtő" dzsinn-szerűség,és a feszültség szinte megfeleződött.A grafikája még talán rendben volt,de a film hatása innentől már felejtős. 10/6

 
Owotonor   2019. 01. 31.

1

Az alapötlet nagyon ereditenek tünt, a megvalósitással már nem vagyok elégedett de még igy is nézhető kategória hozza az elvárt félelem szintjét, atmoszférikus is valamelyest.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

2
Famke Janssen!

Famke Janssen egy bitang jó csaj!Imádom a filmjeit,rengeteget csak miatta néztem meg.Itt is inkább ő,aki számomra hozza a mércét.Egy kimért díva,aki utálja gazdag férjét,de persze a pénzéért mindent megtenne.Érdekes koncepcióval rendelkezik ez a mozi,amit elég nehéz behatárolni,talán egy misztikus horror,amivel kiegyezhetnénk.Persze a film maga egy remake,igaz az eredeti azt hiszem még az ötvenes években készült a filmes kor ha nem is hajnalán,de nem sokkal pirkadata után.William Malone jól megtervezte a folyamatokat,szépen indul,és folyamatosan adagolja a félelem szérumot a szervezetünkbe.Vannak nagyon jó meglátásai,például a szellemeket csak kamerán keresztül láthatjuk.A színészeket is okosan válogatta ki,és annyira különböznek,pont amennyire kell.Tetszenek a jump-cut-ok,vannak benne gore elemek is,és a félelmetes helyszín is nagyon jól meg lett csinálva.Egyszóval Famkét itt is öröm volt nézni,nemcsak a Bújócska,vagy az Elrabolva,vagy a nagy kedvencem, a 100 halálos lépés-ben.De a film is egészen kiváló!

1
 
VérAlex   2016. 02. 01.

0

Emlékszem, amikor az egyik osztálytársamék lakásán néztük ezt a filmet, titokban, olyan hangulatot teremtve magunknak, amiben ez egy hatalamasat üthetett. Nem rég a tévében láttam, és hát mondanom sem kell, totál beörültem. De nagy csalódás lett a vé... több»

 
BloodyMary   2015. 08. 25.

0

A film önmagában nem sokat ér. A Marylin Manson féle Sweet Dreams feldolgozás nélkül egy pontot adnék rá.

A film összbevétele 40 846 082 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatását 1998. szeptember 27-én kezdték meg, és 1999. január 16-án készültek el vele.

(Kóborló )
 

A filmvégi stáblista után van még extra jelenet a filmhez.

(Kóborló )
 

A filmnek több különböző játékidejű változata is létezik, ezek közül a legrövidebb a magyar dvd-s kiadáson szereplő 89 perces változat; továbbá létezik egy 93 és egy 99 perces változata is.

(Kóborló )
 

A forgatókönyvíró Dick Beebe (1954–2008) feltűnik egy apróbb jelenet erejéig a filmben.

(Kóborló )
 

A filmbéli Melissa szerepére eredetileg Cindy Crawfordot szerették volna leszerződtetni.

(Kóborló )
 
Aki nem a tökéletesen megkonstruált CGI megszállottja, de szereti a már sok ízben feldolgozott elmegyógyintézetes irányt, annak kár lenne, ha ez a film kimaradna a repertoárjából.
Értékelés: 6,5/10 több»