Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Ház a kísértet-hegyen (1999)

House on Haunted Hill
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Famke Janssen
Geoffrey Rush
Famke Janssen

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

legújabb vélemény

1
Famke Janssen!

Famke Janssen egy bitang jó csaj!Imádom a filmjeit,rengeteget csak miatta néztem meg.Itt is inkább ő,aki számomra hozza a mércét.Egy kimért díva,aki utálja gazdag férjét,de persze a pénzéért mindent megtenne.Érdekes koncepcióval rendelkezik ez a mozi,amit elég nehéz behatárolni,talán egy misztikus horror,amivel kiegyezhetnénk.Persze a film maga egy remake,igaz az eredeti azt hiszem még az ötvenes években készült a filmes kor ha nem is hajnalán,de nem sokkal pirkadata után.William Malone jól megtervezte a folyamatokat,szépen indul,és folyamatosan adagolja a félelem szérumot a szervezetünkbe.Vannak nagyon jó meglátásai,például a szellemeket csak kamerán keresztül láthatjuk.A színészeket is okosan válogatta ki,és annyira különböznek,pont amennyire kell.Tetszenek a jump-cut-ok,vannak benne gore elemek is,és a félelmetes helyszín is nagyon jól meg lett csinálva.Egyszóval Famkét itt is öröm volt nézni,nemcsak a Bújócska,vagy az Elrabolva,vagy a nagy kedvencem, a 100 halálos lépés-ben.De a film is egészen kiváló!

1
 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

0

Igazi ütős horror tökéletesen kivitelezve. Ijesztő és egyedi is. Hogy a szellemeket csak a kamerákon keresztül látják az igazán ütős húzás volt. Eredetileg Famke Janssen miatt néztem csak meg, de nem bántam meg. Kellemes kis meglepetés volt ez a film.

 
Timon   2019. 10. 12.

0
Közepesen erős

Elsőre váratlan benyomás alá helyezett a film,amely talán a laza-,és a kemény elemek keveredésének köszönhető benne.Példa erre az,hogy miközben az adrenalin-maxoló ,,kihalt" régi elmegyógyinztézetben sétálgatnak,közben olyan szövegek hangzanak el,amelyek vagy oldják a feszültséget,vagy röhejesebbé teszik. Akárhogy is,az alap mindenképpen megmarad,mert egy horror-pszichátriánál íjesztőbb helyet nem is találhattak volna.Mostanában viszont eszembe jutott,hogy vajon lehetséges-e,hogy Povegliáról mintázták-e:kihalt,elvileg nem szabad bemenni, és többek szerint kísértetjárta hely.Nevezvén ,,Halál szigetnek".Tudom,igekszek laza,nem ilyen nyomasztó dolgokat írni,de most ezt muszáj. Az 1959-es megfilmesítése már ennyivel szabadabb mozgástéren korához híven nem spórolt a feszültséggel. Én ugyan nem hiszek a kísértetekben,max. a helyszín keltette mélyreható benyomás lehet az,amit ilyen helyeken érezni;egy a lényeg:ha filmben van,akkor legyen a leghitelesebb,különben a kívánt hatás gyorsabban elvész. Ennél a filmnél a legtöbbet sajnos a vége rontotta:ott voltak az ,,adrenalin csúcsán",de megjelent a szellmeket ,,magábarejtő" dzsinn-szerűség,és a feszültség szinte megfeleződött.A grafikája még talán rendben volt,de a film hatása innentől már felejtős. 10/6

 
Owotonor   2019. 01. 31.

0

Az alapötlet nagyon ereditenek tünt, a megvalósitással már nem vagyok elégedett de még igy is nézhető kategória hozza az elvárt félelem szintjét, atmoszférikus is valamelyest.

 
VérAlex   2016. 02. 01.

0

Emlékszem, amikor az egyik osztálytársamék lakásán néztük ezt a filmet, titokban, olyan hangulatot teremtve magunknak, amiben ez egy hatalamasat üthetett. Nem rég a tévében láttam, és hát mondanom sem kell, totál beörültem. De nagy csalódás lett a vé... több»

 
BloodyMary   2015. 08. 25.

0

A film önmagában nem sokat ér. A Marylin Manson féle Sweet Dreams feldolgozás nélkül egy pontot adnék rá.

A film összbevétele 40 846 082 dollár volt (imdb.com).

 

Famke Janssen saját maga hajtotta végre azt a kaszkadőrmutatványt, amikor betörik az üvegplafon. Nagyon fontos volt, hogy Janssen pontosan ott álljon, ahol van és ne mozduljon el még annak ellenére sem, hogy odaragasztották ahol állnia kell. Az egyik szilánk azonban ennek ellenére is eltalálta, ahogy az a filmen is látszik.

(rbernadett)
 

Marilyn Manson számításba jött Dr. Vannacutt szerepére.

(rbernadett)
 

Geoffrey Rush sosem akart úgy kinézni, mint Vincent Price (az 1959-es, Ház a Kísértet-hegyen sztárja). Az eredeti forgatókönyv Stephen Price-t üzletember külsővel írja le, míg Geoffrey Rush azt javasolta, hogy karaktere inkább úgy nézzen ki mint a rendező, John Waters. A rendező belegyezett, hogy próbálják ki, majd úgy döntött, hogy maradjon is így.

(rbernadett)
 

Geoffrey Rush karakterének neve Price, ami utalás az eredeti 1959-es Ház a Kísértet-hegyen főszerepét játszó színészre, Vincent Price-ra.

(rbernadett)
 
Aki nem a tökéletesen megkonstruált CGI megszállottja, de szereti a már sok ízben feldolgozott elmegyógyintézetes irányt, annak kár lenne, ha ez a film kimaradna a repertoárjából.
Értékelés: 6,5/10 több»