Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
32
Vélemények
45
Képek
4
Videók
 
lucy07   2020. 07. 23.

legújabb vélemény

Nekem bejött a film, ez előzetes alapján pont ilyesmire számítottam. Nem volt félelmetes, de egyszer meg lehetett nézni. A vége meglepő volt számomra nem ilyen megoldásra számítottam, de pont ezért tetszett.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 10.

a nap véleménye

Egyszer nézhető horrorfilm

Igazából erre a filmre nehéz mit mondani. A Blumhouse eddigi kisköltségvetésű horrorfilmjeinek nagy része tudott egy minőségbeli szintet hozni (nekünk pl. bejött a Tűnj el! és a Boldog halálnapot! is), de akárhogy is nézem, a Felelsz vagy mersz nem ezen alkotások táborát fogja gyarapítani. Maga az alapötlet egyébként nem lenne rossz: a klasszikus, tinédzserek körében népszerű játékot, a „felelsz vagy merszet” megszállja egy démon, amelynek következtében ha az egyik játékos nem mond igazat, vagy nem hajtja végre az elvállalt feladatot, akkor meghal. Kész, ennyi. A film elején megismerhetünk egy csapat tizenévest, akik a tavaszi szünetüket Mexikóban töltik, s a társaság egyik lánytagja megismerkedik egy „jóképű idegennel”, majd elkezdenek játszani. (oké, a buli hevében bármit, na de azért a fene menne egy elhagyatott templomba egy vadiegennel az éjszaka közepén… a horrorfilmekben mindig ilyen ostobának kell lenniük az embereknek?) A gond ezen az elátkozott helyen fog elkezdődni, hiszen hőseink hiába térnek vissza az Államokba, a „játék” nem nyugszik, követi őket, s folyamatosan bombázza a játékosokat a „felelsz vagy mersz” rigmussal, így juttatva őket kényszerhelyzetbe. A film javarészt a tinihorrorok narratíváját követi: a megismert csapat létszáma folyamatosan csökken, az életben maradt tagok pedig próbálják kideríteni, miként tudnának véget vetni ennek az ördögi játéknak. Sze... több»


 
HETEDIK   2018. 06. 25.

Minden ilyesztőbb rész ott az előzetesben, ha azt megnézi az ember elkerül 100 percnyi elpocsékolt időt.

3
 
indingo   2018. 11. 21.

Felejthető film lenne a Felesz vagy mersz?

A Felelsz vagy mersz című film nálam a Végső állomás és a tavalyi év Egyenesen át szerelemgyereke. Rendezője az a Jeff Wadlow, akinek a Kick Ass 2-t köszönhetjük. Rég nem jelentkezett új filmmel. Kicsit a kilencvenes évek hasonló indíttatású filmjeit juttatta az eszembe, ahol úgyis tudod mi lesz a vége, de azért megnézed. Nagy elvárásaink ne legyenek a történettel és a szereplőkkel szemben és akkor nem csalódunk. Az összefüggésekbe ne ássuk bele mélyen magunkat. Az atmoszférája elég jó, műfaji besorolása a thriller és a horror között van valahol. Egyáltalán nem félelmetes, bár nem is nézett ki annak az előzetese alapján sem. Szerencsére nem is az a fröcsögjön a vér fajtából való, ahol minden áron meg akarják nekünk mutatni a vért. A színészeket főként sorozatokban láthattuk korábban. Ott van Lucy Hale a Pretty little liars és a Life Sentence főszereplője, aki egy anorexiás hatását keltette. Borzaszóan vékony a filmben. Találkozhatunk Tyler Poseyval (Teen wolf) és Nolan Geread Funkkal (Awkward). A film hamar belecsap a lecsóba és ez az egész filmre, hogy alapvetően leköti az ember figyelmét, annak ellenére, hogy kicsit gyermeteg az alapötlete. A kezdetekről megtudunk pár dolgot, meg persze a főszereplőink mindenkinél okosabbak és a játékot saját maga ellen fordítják. Bár eleve kérhették volna tőle, hogy tűnjön el. Az idétlen mosolygást nem tudtam hova tenni, persze valami ... több»

 
HercegPeter   2018. 11. 15.

Igazából kis túlzással az egész filmben csak a befejezés tetszett. Jó persze ez azért nem teljesen igaz, de sokat elmond a filmről. A történet lehetne olyan egyszerű, mint a faék, de ők inkább egy kicsit megbonyolították, ami szerintem nem volt szerencsés. Véleményem szerint az egész templomos, mexikós rész felesleges. Egy egyszerű otthoni sörözéssel összekötött játék egyszerűbb és értelmezhetőbb lett volna. Kár érte, én a beharangozás alapján többet vártam.

 
Orosz István   2018. 08. 25.

Annyira rossz nem volt, nekem inkább az egyszer nézhető kategóriába tartozik. Volt benne egy kis fantázia, és mondhatni nem az az agyatlan horror kategóriába tartozik. Még egyszer nem nézném meg.

 
Szilonka   2018. 08. 14.

Azt hozta, ami elvárható volt tőle. A története olyan közepes, bár a széles mosolyt kicsit már sok volt a végére.

Hayden Szeto
Violett Beane
Lucy Hale
Sophia Taylor Ali
Tyler Posey
Lucy Hale
Hayden Szeto
Tyler Posey
Violett Beane
Lucy Hale
Tyler Posey
Violett Beane
Lucy Hale
Hayden Szeto
Tyler Posey
Lucy Hale
Sophia Taylor Ali
Tyler Posey
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Tyler Posey
Hayden Szeto
Lucy Hale
Tyler Posey
Lucy Hale
Tyler Posey
Nolan Gerard Funk
Sophia Taylor Ali
Lucy Hale
Hayden Szeto
Tyler Posey
Tyler Posey
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Hayden Szeto
Nolan Gerard Funk
Lucy Hale
Lucy Hale
Lucy Hale
Tyler Posey
Lucy Hale

A film összbevétele 85 717 020 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 126 902 082 forintot termelt. A hazai mozik összesen 98 371 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A forgatások előtt a stáb Mexikóba utazott a színészekkel együtt egy próbanyaralásra, ahol iPhone-nal már sok közös jelenetet felvettek a szereplők, amelyeket később belevágtak a filmbe is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet 23 nap alatt forgatták le a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A tetőn sétáló jelenetet valóban egy tetőn vették fel, nem zöld háttér előtt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Mexikói jeleneteit Rosarito-ban, Mexikóban készítették.

(Diesel)
 

A felelsz vagy mersz játék évszázadok óta létezik. Legkorábbi története 1712-ből származik, amely eredetileg karácsonyi kérdéseket, és utasításokat tartalmazott.

(Diesel)
 

Bár a film főszereplőinek karakterei tizenévesek, Hayden Szeto és Nolan Gerard valójában 32 és 31 éves. A legfiatalabb közülük a 21 éves Violett Beane.

(hp)
 

A film eleji iPhone-nal rögzített felvételt a szereplők készítették magukról egy mexikói nyaralás során.

(hp)
 

A Felelsz vagy mersz forgatása 2017. június 7-én kezdődött meg, és július 12-én ért véget Los Angelesben.

(hp)
 

A Felelsz vagy mersz eredetileg 2018. április 27-én került volna a mozikba, de 2018. januárjában a premierdátumot április 13-ra módosították, végül a horror péntek 13-án debütálhatott a tengerentúlon.

(hp)
 

A film kasszasiker lett a mozikban. Világszerte 85,8 milliót kaszált, miközben a költségvetése mindössze 3,5 millió dollár volt.

(hp)
 
Sokkal kevesebbet vártam, de sokkal többet kaptam. Számomra a Felelsz vagy mersz egy erős produkció lett, amit biztosan többször megnézek még. több»
 
Most, hogy kitört a nyári szünet, a középiskolásokat nyugodtan be lehet rá terelni, ők talán még élvezni is fogják. 18 év felett azonban csak pénzkidobás. több»
 
Insidious, Tűnj el!, Boldog halálnapot!… Vajon a Felelsz vagy mersz is folytatja a Blumhouse olcsó, de ötletes horrorfilmjeinek sikersorozatát? több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.