2018.06.29 23:16 indingo Olvasottság: <100x
0

Felejthető film lenne a Felesz vagy mersz?

A Felelsz vagy mersz című film nálam a Végső állomás és a tavalyi év Egyenesen át szerelemgyereke. Rendezője az a Jeff Wadlow, akinek a Kick Ass 2-t köszönhetjük. Rég nem jelentkezett új filmmel. Kicsit a kilencvenes évek hasonló indíttatású filmjeit juttatta az eszembe, ahol úgyis tudod mi lesz a vége, de azért megnézed.

Nagy elvárásaink ne legyenek a történettel és a szereplőkkel szemben és akkor nem csalódunk. Az összefüggésekbe ne ássuk bele mélyen magunkat. Az atmoszférája elég jó, műfaji besorolása a thriller és a horror között van valahol. Egyáltalán nem félelmetes, bár nem is nézett ki annak az előzetese alapján sem.

Felejthető film lenne a Felesz vagy mersz?

Szerencsére nem is az a fröcsögjön a vér fajtából való, ahol minden áron meg akarják nekünk mutatni a vért. A színészeket főként sorozatokban láthattuk korábban. Ott van Lucy Hale a Pretty little liars és a Life Sentence főszereplője, aki egy anorexiás hatását keltette. Borzaszóan vékony a filmben. Találkozhatunk Tyler Poseyval (Teen wolf) és Nolan Geread Funkkal (Awkward). A film hamar belecsap a lecsóba és ez az egész filmre, hogy alapvetően leköti az ember figyelmét, annak ellenére, hogy kicsit gyermeteg az alapötlete. A kezdetekről megtudunk pár dolgot, meg persze a főszereplőink mindenkinél okosabbak és a játékot saját maga ellen fordítják. Bár eleve kérhették volna tőle, hogy tűnjön el. Az idétlen mosolygást nem tudtam hova tenni, persze valami egyediséget akartak belevinni a készítők, amitől megjegyezhető lesz. A szerelmi háromszöget kicsit túltolták a készítők és közhelyes témaként megjelent egy kis családi dráma. Eléggé tipikusak a karakterek is, menő csaj, menő srác, bunkó srác, a nyomi, no meg persze az elengedhetetlen meleg karakter és egy ázsiai, utóbbi séma egy emberben. Már csak egy színesbőrű haver hiányzott. Az amerikai tinifilmet 90%-ban ez a felállás. Az ilyen filmeknek általában nincs normális befejezése. Itt másként van, bár eléggé megosztó. A történet elején megkérdezik a főszereplőt, hogy a barátait vagy az egész mexikói lakosságot menteni meg a biztos haláltól, ahol ő az utóbbit választaná, na most a végén pont az ellenkezőjét csinálja. Összességében egy közepes alkotás, kikapcsolódásnak nem rossz, bár nem mozi kategória. Napokon belül már a fél sztorira sem emlékszik az ember.

horror | thriller

A Blumhouse Productions (Boldog halálnapot, Tűnj el!, Széttörve) új thrillerében egy ártatlannak induló “felelsz vagy mersz” játék halálosra fordul, amikor valaki – vagy... több»

0