Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
19
Szereplők
12
Vélemények
5
Képek
8
Videók
 
indingo   2018. 09. 01.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Nem tudom ki emlékszik még egy koreai mesefilmre A hosszúlábú apura, de nekem a film kapcsán már a legelején ez ugrott be. Egy ismeretlen hosszúlábú idegen, akinek csak az árnyképe látszik. Nem túl jó kezdés, ha egy horrorról egy mesefilm jut az ember eszébe. Már elég régóta promózzák a filmet. Többször elhangzott, hogy van alapja a történetnek, ugyanis Slender Man egy létező karakter. A filmben csak magát a főszereplőt lopták, minden más csak kitaláció, holott lehetett volna egy valós események merítette izgalmas filmet is összerakni. Nem túl egyedi már a kezdés sem. Egy lánytársaság megnéz egy titokzatos videót, ami minden baj forrása lesz. A történet vezetése nem túl gördülékeny. Helyenként olyan érzésem volt, hogy kivágtak egy-egy jelenetet. A főszereplők között nincs igazi karakter. Elég egyformák a lányok, egyikben sincs semmi különös. Tipikus amerikai baráti társaság. A színésznők sem túl ismertek, ami persze nem baj. A legnagyobb filmes tapasztalata közülük Joey Kingnek van, aki mostanában több szerepben is feltűnt, kisgyerekkora óta kamera előtt áll. Ismerős lehet még Julia Goldani Telles, aki A viszony című sorozat egyik meghatározó szereplője. Visszakanyarodva a filmhez, én nem tudtam azonosulni a karakterekkel. Nem éreztem azt a borzongást és rettegést, amit ők. És egyikük sem volt különösebben szimpatikus, így a sorsuk sem rázott meg. A története némiképp egysíkú, egy szálon fut és így hamar unalmassá válik. Folyamatos visszatérő elem a filmben a harangszó. Rengeteg jelenet játszódott este, sötétben, de valahogy a kívánt hatást ezzel sem tudták elérni. A horrorok elengedhetetlen eleme a hanghatás, ami itt is megvolt egy-egy izgalmasabbnak gondolt jelenetben. Nagyon zavart, hogy félpercenként fülsiketítően sikoltoztak a filmben. Már-már közhelyes dolog, hogy amit hangsúlyoznak, hogy ne csináld azt a főszereplők azonnal megcsinálnak. Ne vedd le a szemfedőt, de az egyikük csak azért is az ellenkezőjét csinálja. Meg látomásaink vannak és egy titokzatos idegen üldöz, de azért tök egyedül kimegyek este az elhagyatott erdőbe. Meg milyen iskolába mennek temetőbe kirándulni? Aki szereti is a misztikus filmeket, az sem fog ettől az alkotástól hanyatt esni.

 
HercegPeter   2018. 10. 29.

Amikor a Felhőkarcolót néztem meg a tőletek kapott jegyekkel, azt hittem, hogy az volt a pazarlás. De most, hogy megnéztem ezt, azt kell hogy mondjam, tévedtem. Mert ez ehhez képest az egy igazi klasszikus. Ez szörnyű volt. Minden bizonnyal az év legrosszabb filmje, de hogy a legrosszabb vígjáték az biztos. Adva van egy teljesen egyszerű és jó alaptörténet, amit igazából csak jól el kell mesélni. Ez nagyon nem sikerült. Teljes mértékben logikátlan az egész. A film végére több kérdésünk van, mint válaszunk. Az egész film annyiból áll, hogy a csajok össze-vissza hallucinálnak. Ez csak egy rosszul kivitelezett Kör-koppintás. Ráadásul a színészek is hihetetlenül gyengék voltak. Az meg megint egy más kérdés, hogy egy ilyen filmhez miért egy sorozatokra specializálódott rendezőt ültettek be a direktori székbe? Pedig nagyon bizakodtam, mert a Slenderman történetét kifejezetten érdekesnek tartom.


 
HETEDIK   2018. 09. 05.

Ez a végeredmény, mikor egy gyerekriogató ökörségből akarnak filmet készíteni, ráadásul annyi horrorklisével, hogy a Titanic elsüllyedt volna tőle. Senkinek nem ajánlom.

 
VvV   2018. 10. 29.

Manapság minden évben 2-3 tök ugyanilyen film kerül a mozikba. A történetük ugyanarról szól és a befejezésben sincs változás.

 
BoBamburg   2018. 12. 07.
Haters gonna hate

Szerintem közel se olyan tré ez a film, mint sokan írják/mondják. Oké, nem az év legjobb darabja, de sokkal rosszabb horrorok futottak a moziba idén (Pl: Felelsz vagy mersz, Insidious 4, Szellemek háza..stb). Úgyhogy én kellemesen csalódtam a filmben, miután valami totál szarra számítottam, főleg hogy imd-n 3,2 ponton áll, és hát rosszabb horrorok futnak ott 5-6 pontokkal. Úgyhogy bárhogy nézem, ez egy ártatlan, gyenge-közepes tini horror. Főszzereplő csajok sajnos nagyon amatőrbe nyomják, párbeszédek is bénák, de a történet és Slender man okés. A haluzós részek kimondottan jóra sikerültek, illetve az erdei jelenet a végén is prémium volt.

 
„Csinálj jobbat!” – hányszor olvassa a kritikus a kommentek között ezt a klasszikust, amikor nem tetszik neki egy film… Sokszor. Nos, örömmel (vagy inkább szomorúan) jelentem, hogy ennél a filmnél még én is tudnék jobbat csinálni. Jó, nagyjából mindenki tudna. több»
 
Sajnos az előzetesek látva az is látszik, hogy a drága jó stúdió kedvére vagdosta White művét, így sok, talán érdekes és véresebb jelenet maradhatott ki, bár az is lehet, hogy a végeredményen ez se sokat segített volna. A film így is, úgy is fárasztó és közhelyes lenne, melyet tényleg csak tinédzsereknek szabad megnéznie, kiknek sokkal alacsonyabb az ingerküszöbe. Amúgy meg Hollywood vajon mikor fog lecsapni Momóra? Vagy inkább ne adjak tippeket? több»
 
Ha valaki tényleg igazi horrort akar nézni, akkor inkább keressen mást. Ha pedig valami elháríthatatlan erő folytán mégis kénytelen megnézni, próbálja a humoros oldalát felfogni a dolognak: biztos, hogy így nagyon szórakoztató kikapcsolódást fog jelenteni számára is. több»
 

A film története egy internetes mémen alapul, amely a Something Awful nevű oldalon jelent meg 2009-ben. Eric Knudsen (álnevén Victor Surge) egy photoshopolt sorozatot jelentetett meg, amelyen egy magas, fantomszerű alak rabol el gyerekeket. Az internetezők igaznak hitték a posztot, internetes vírus lett belőle, videojátékok született belőle, majd botrányhős lett belőle, amikor 2014-ben két tinédzser lány megkéselt egy társukat, hogy Slender Man kedvében járjanak.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film forgatása 2017. június 19. és július 28. között zajlott Bostonban.

(hp )
 

Slender Man eredeti alkotóját senki sem ismeri, csupán az álnevét: Victor Surge. A név a film stáblistáján is olvasható.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.