Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
41%

Slender Man - Az ismeretlen rém (2018)

Slender Man
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
5
Képek
7
Videók

Galéria (5)

Videók (7)

 
MoviesChris   2022. 03. 01.

legújabb vélemény

0

Iszonyatosan gyenge film. Kicsit utánanéztem ennek az urban legendnek, mielőtt beülünk rá. Azt éreztem, hogy ebből lehet egy hátborzongató kis slasherfélét is csinálni. Annál többre nem lesz elég. De még annyira se volt. Ez a film egyszerűen kevés.

 
helfannn   2020. 12. 13.

a nap véleménye

3
Rosszabb, mint a borzalmas Annabelle

Egy egész könnyen kihagyható mozifilm, melyet horror helyett vígjátéknak éreztem. Nem fog kitartani ez a film, hamar nem fog rá emlékezni senki. Slender Man bénára van megcsinálva, nem élveztem ezt a filmet, egyáltalán nem. Unalmas, hiányzik belőle s... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2021. 10. 10.

3
Most akkor mi van, hosszúkezű uraság?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Igen, olvastam az amerikai urban legends-et a Slender Manről, mielőtt valaki megkérdőjelezné. 2009-ben egy aprócska, de erősen fejlődő internetes portál, a Something Awful meghirdetett egy pályázatot, ahol arra kérték az oldalt olvasókat, hogy hozzan... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 28.

1
Pazarlás

Igazság szerint, csak azt nem értem, hogy miért is néztem meg, mert tudtam, hogy rossz lesz, mert minden kritika negatív volt, de ez nagyon rossz lett. Csak a stúdiót nem értem, minek adott pénzt erre a filmre, mert biztos vagyok benne, hogy tudták amint elolvasták a forgatókönyvet, hogy nem igazán lesz a siker küszöbén ez a horror. Még az átlagos horror közelében sem járt, mert ez maga az a tipikus film, amikor is mindig jut egy évre egy olyan mű, ami rettenetesen rossz lesz, hát most ő lett az. Nem sok értelme van, semmi értelmes felvezetés, a story gagyi, talán a gyerekszínészek mutattak valami értékelhetőt, de ennyi lenne a pozitív oldala részemről.

 
indingo   2018. 09. 01.

a nap véleménye

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem tudom ki emlékszik még egy koreai mesefilmre A hosszúlábú apura, de nekem a film kapcsán már a legelején ez ugrott be. Egy ismeretlen hosszúlábú idegen, akinek csak az árnyképe látszik. Nem túl jó kezdés, ha egy horrorról egy mesefilm jut az embe... több»

 
HE7EDIK   2018. 09. 05.

1

Ez a végeredmény, mikor egy gyerekriogató ökörségből akarnak filmet készíteni, ráadásul annyi horrorklisével, hogy a Titanic elsüllyedt volna tőle. Senkinek nem ajánlom.

 
BoBamburg   2018. 12. 07.

1
Haters gonna hate

Szerintem közel se olyan tré ez a film, mint sokan írják/mondják. Oké, nem az év legjobb darabja, de sokkal rosszabb horrorok futottak a moziba idén (Pl: Felelsz vagy mersz, Insidious 4, Szellemek háza..stb). Úgyhogy én kellemesen csalódtam a filmben, miután valami totál szarra számítottam, főleg hogy imd-n 3,2 ponton áll, és hát rosszabb horrorok futnak ott 5-6 pontokkal. Úgyhogy bárhogy nézem, ez egy ártatlan, gyenge-közepes tini horror. Főszzereplő csajok sajnos nagyon amatőrbe nyomják, párbeszédek is bénák, de a történet és Slender man okés. A haluzós részek kimondottan jóra sikerültek, illetve az erdei jelenet a végén is prémium volt.

A film összbevétele 51 738 549 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 17 048 863 forintot termelt. A hazai mozik összesen 29 584 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

2014-ben a wisconsini Waukesha városában két 12 éves lány az erdőbe csalta, és tizenkilenc késszúrással megpróbálta megölni szintén 12 éves barátnőjüket. A lány végül nem halt meg, hihetetlen szerencséje volt, mert az egyik szúrás csak pár milliméterrel kerülte el az aortáját. A lányok azt vallották, hogy Slenderman miatt akarták meggyilkolni a barátnőjüket, a rémalak ugyanis azt mondta nekik, hogy ha nem teszik meg, akkor megöli őket és a családjukat. Ha viszont végeznek a barátnőjükkel, akkor a szolgálóiként vele élhetnek hatalmas kastélyában. A támadás után el is indultak megkeresni a kastélyt, útközben találták meg őket a rendőrök. Nem a wisconsini volt az egyetlen gyilkossági kísérlet, amit Slenderman nevében követtek el. Szintén 2014-ben a 14 éves floridai Lily Marie Hartwell rumba és fehérítőbe áztatta az ágyneműit, aztán felgyújtotta őket és elment otthonról. A házban anyja és testvére aludtak, akik hajnalban felébredtek a füstre, és ki tudtak menekülni. Hartwell Slenderman rajongója volt, ahogy az a 13 éves hamiltoni lány is, aki szintén 2014-ben a saját anyjára támadt késsel. És még a többi.

(Caravaggio1978 )
 

A film története egy internetes mémen alapul, amely a Something Awful nevű oldalon jelent meg 2009-ben. Eric Knudsen (álnevén Victor Surge) egy photoshopolt sorozatot jelentetett meg, amelyen egy magas, fantomszerű alak rabol el gyerekeket. Az internetezők igaznak hitték a posztot, internetes vírus lett belőle, videojátékok születtek, majd botrányhős lett belőle, amikor 2014-ben két tinédzser lány megkéselte egy társukat, hogy Slender Man kedvében járjanak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatása 2017. június 19. és július 28. között zajlott Bostonban.

(hp)
 

Slender Man eredeti alkotóját senki sem ismeri, csupán az álnevét: Victor Surge. A név a film stáblistáján is olvasható.

(hp)
 

2014-ben a rémre hivatkozva igazi bűntény is történt –12 év körüli lányok támadtak egy osztálytársnőjükre, és arra hivatkoztak, hogy Slender Man miatt tették, amit tettek.

(hp)
 
Sajnos az előzetesek látva az is látszik, hogy a drága jó stúdió kedvére vagdosta White művét, így sok, talán érdekes és véresebb jelenet maradhatott ki, bár az is lehet, hogy a végeredményen ez se sokat segített volna. A film így is, úgy is fárasztó és közhelyes lenne, melyet tényleg csak tinédzsereknek szabad megnéznie, kiknek sokkal alacsonyabb az ingerküszöbe. Amúgy meg Hollywood vajon mikor fog lecsapni Momóra? Vagy inkább ne adjak tippeket? több»
 
Összefoglalva a film kap 20 pontot a 100-ból, mert a hangulatkeltés és a nyugtalanító képek valóban felkavaró érzést keltenek a nézőben, de minden másban hibáztak. több»
 
„Csinálj jobbat!” – hányszor olvassa a kritikus a kommentek között ezt a klasszikust, amikor nem tetszik neki egy film… Sokszor. Nos, örömmel (vagy inkább szomorúan) jelentem, hogy ennél a filmnél még én is tudnék jobbat csinálni. Jó, nagyjából mindenki tudna. több»