Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

Lidérces mesék éjszakája (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark
Filmadatlap
 
32
Szereplők
15
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
indingo   2019. 11. 30.

Nekem olyan érzésem volt, mintha már láttam volna. Talán ez annak tudható be hogy több filmből lett összegyúrva a története. Sok izgalom nincs benne, helyenként zavaróan hangos.

 
Kóborló   2020. 01. 02.
Lidérces mesék, melyek nem hoznak rossz álmokat

Bevallom őszintén, a 2019-es horrorfilmes felhozatal egyik zászlóshajójaként tekintettem a Lidérces mesék éjszakája című horrorfilmre, de az előzetese megtekintése után volt némi ellenérzésem a produkcióval szemben, amit akkor még nem tudtam volna megmagyarázni. Azt már az előzetese után könnyedén ki mertem volna jelenteni, hogy hangulatban kimondottan jó és szórakoztató horrorhoz lesz szerencsénk, illetve, hogy technikailag is bőven megállja majd a helyét. Tudom, kissé elhamarkodott dolog így megítélni egy filmet, főleg egy horrorfilmet, hisz mint általában, a legjobb jeleneteit vágják össze a nézőknek belőle, hogy ezzel is csak még jobban felcsigázzák a horrorra kiéhezett rajongók amúgy se... több»


 
TomÁcs   2019. 12. 02.

Sok eredeti ötlet nem volt a filmbe, kicsit nyitva hagyták a végét egy esetleges folytatásra, de nem hinném hogy lenne rá igény.

 
VvV   2019. 12. 10.

Látványban jó volt a film, kifejezetten félelmetesek voltak a lények. A fiatalok töketlenkedése helyenként unalmas volt.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Imádom az ilyesmi "eszes" horrorokat. Végig fenntartotta a figyelmemet. Kellemes kikapcsolódás volt mivel ha rettegek egy filmtől akkor nem jutnak eszembe a saját problémáimXD A látványvilág is gyönyörűen megkomponált volt.

 
A Lidérces mesék éjszakája nem különösebben ijesztő, amolyan jól fésült horror lett, vagyis nem több egy ártalmatlan ifjúsági mozinál. De nagy valószínűséggel éppen ez is volt vele a cél. több»
 
Lidérces mesék éjszakája kritika több»
 
Összefoglalva tehát, az idei mozifilmeket nézve a Lidérces mesék éjszakája a jobb féle horror alkotások táborát fogja erősíteni. több»

A film összbevétele 91 260 140 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 979 720 forintot termelt. A hazai mozik összesen 24 095 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezőjét maga Guillermo del Toro választotta ki André Øvredal személyében. Elsősorban a 2010-es, A trollvadász című filmben nyújtott rendezői rátermettsége győzte meg.

(Kóborló )
 

A film kezdeti fázisaiban még arról szóltak a hírek, hogy Guillermo del Toro fogja rendezni. Végül ezt maga del Toro utasította el, mert jobban szerette volna inkább a produceri feladatokat, illetve a forgatókönyv megírásában szeretett volna résztvállalni.

(Kóborló )
 

A film hivatalos poszterét Harold karaktere inspirálta, aki az azonos című könyvsorozat harmadik kötetében tűnt fel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.