Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66

Lidérces mesék éjszakája (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark
Filmadatlap
 
32
Szereplők
10
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
indingo   2019. 11. 30.

Nekem olyan érzésem volt, mintha már láttam volna. Talán ez annak tudható be hogy több filmből lett összegyúrva a története. Sok izgalom nincs benne, helyenként zavaróan hangos.

 
TomÁcs   2019. 12. 02.

Sok eredeti ötlet nem volt a filmbe, kicsit nyitva hagyták a végét egy esetleges folytatásra, de nem hinném hogy lenne rá igény.


 
Lubi   2019. 11. 28.
Rossz álmok jönnek

A horrorfilmek gyakran váltanak ki végletes reakciókat a közönségből. Vannak mondhatni kevésbé szofisztikált darabok, melyek rendszeres időközönként érkeznek, és egyetlen céljuk megrémiszteni a közönséget. Ennek eléréséhez pedig gyakran egyetlen eszközük a jól bevált jump-scare-ek alkalmazása. Másfelől a metaforikus hangvételt megütő, szerzői horrorfilmek egy teljesen más közönségnek szólnak. Ezekben a filmekben a horror körítés nem önmagáért, hanem egy rajta túlmutató történet elmesélésének eszközeként jelenik meg. A végletek között természetesen hatalmas átfedés lehet, amit a Lidérces mesék éjszakája című film is erősít. A Guillermo del Toro nevével fémjelzett produkció egyértelműen minden... több»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Imádom az ilyesmi "eszes" horrorokat. Végig fenntartotta a figyelmemet. Kellemes kikapcsolódás volt mivel ha rettegek egy filmtől akkor nem jutnak eszembe a saját problémáimXD A látványvilág is gyönyörűen megkomponált volt.

 
thedarkman99   2019. 11. 26.

Kicsit többet vártam tőle, kellemes kikapcsolódast nyújt, egyszer mindenképpen meg lehet nézni, de horrornak sajnos elég gyenge.

 
A Lidérces mesék éjszakája nem különösebben ijesztő, amolyan jól fésült horror lett, vagyis nem több egy ártalmatlan ifjúsági mozinál. De nagy valószínűséggel éppen ez is volt vele a cél. több»
 
Lidérces mesék éjszakája kritika több»
 
Összefoglalva tehát, az idei mozifilmeket nézve a Lidérces mesék éjszakája a jobb féle horror alkotások táborát fogja erősíteni. több»

A film összbevétele 91 260 140 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 14 420 210 forintot termelt. A hazai mozik összesen 9 425 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film hivatalos poszterét Harold karaktere inspirálta, aki az azonos című könyvsorozat harmadik kötetében tűnt fel.

(hp)
 

A film Alvin Schwartz azonos című gyerekkönyv sorozatának adaptációja, melynek produceri teendőit az Oscar-díjas Guillermo del Toro látta el.

(hp)
 

A film forgatása 2018. augusztus 27-én kezdődött meg és november 1-én ért véget St. Thomasban, Ontario államban.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.