Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Lidérces mesék éjszakája (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark
Filmadatlap
 
32
Szereplők
31
Vélemények
30
Képek
10
Videók

Galéria (30)

Videók (10)

 
JRD   2023. 02. 21.

legújabb vélemény

1

Nekem tetszett. Nem vágtam bele elvárásokkal, csak némi parára vágytam, és azt bizonyos tekintetben meg is kaptam. A kölykök aranyosak voltak a sztoriban. A történet meg viszonylag érdekesnek mondható. Egyszer tutira végig lehet nézni. De ne hallgass... több»

 
Lubi   2019. 11. 28.

a nap véleménye

1
Rossz álmok jönnek

A horrorfilmek gyakran váltanak ki végletes reakciókat a közönségből. Vannak mondhatni kevésbé szofisztikált darabok, melyek rendszeres időközönként érkeznek, és egyetlen céljuk megrémiszteni a közönséget. Ennek eléréséhez pedig gyakran egyetlen eszk... teljes kritika»

 
indingo   2019. 11. 30.

0

Nekem olyan érzésem volt, mintha már láttam volna. Talán ez annak tudható be hogy több filmből lett összegyúrva a története. Sok izgalom nincs benne, helyenként zavaróan hangos.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

0

Átlagos. Mindenben. Ez nem dicséret, inkább ekézésnek szánom. Horrornak gyenge, fantasynak kissé véres. A CGI által megformált szörnyek egyik fele nevetséges, a másik fele nagyon jó. Amikor kezd beindulni a sztori, ellaposodik és leül. Sajnálom, mert többet is ki lehetett volna ebből a történetből hozni, ha odafigyelnek.

 
Kóborló   2020. 01. 02.

0
Lidérces mesék, melyek nem hoznak rossz álmokat

Bevallom őszintén, a 2019-es horrorfilmes felhozatal egyik zászlóshajójaként tekintettem a Lidérces mesék éjszakája című horrorfilmre, de az előzetese megtekintése után volt némi ellenérzésem a produkcióval szemben, amit akkor még nem tudtam volna me... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 02. 07.

0
Horrornak kevés, tinifilmnek túl sok

Sajnos ez a film ötlettelen és vérszegény lett. Még Guillermo del Toro közreműködése sem tudott javítani az összképen. A történetből sokkal többet is ki lehetett volna hozni, de a hogyan nyírjunk ki tiniket sablonokba belefulladt ez a próbálkozás.

 
Szilonka   2020. 01. 31.

0

Nem lett egy nagy durranás a film. A története nem valami érdekfeszítő. A látvány elment.

A film összbevétele 105 647 580 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 979 720 forintot termelt. A hazai mozik összesen 24 095 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezőjét maga Guillermo del Toro választotta ki André Øvredal személyében. Elsősorban a 2010-es, A trollvadász című filmben nyújtott rendezői rátermettsége győzte meg.

(Kóborló )
 

A film kezdeti fázisaiban még arról szóltak a hírek, hogy Guillermo del Toro fogja rendezni. Végül ezt maga del Toro utasította el, mert jobban szerette volna inkább a produceri feladatokat, illetve a forgatókönyv megírásában szeretett volna résztvenni.

(Kóborló )
 

A film hivatalos poszterét Harold karaktere inspirálta, aki az azonos című könyvsorozat harmadik kötetében tűnt fel.

(hp)
 

A film Alvin Schwartz azonos című gyerekkönyv sorozatának adaptációja, melynek produceri teendőit az Oscar-díjas Guillermo del Toro látta el.

(hp)
 

A film forgatása 2018. augusztus 27-én kezdődött meg és november 1-én ért véget St. Thomasban, Ontario államban.

(hp)
 
Nagyon szerettem elmerülni ebben és csak bátorítani tudok mindenkit, hogy adja át magát ennek az atmoszférának és engedje meg a film készítőinek, hogy újra gyermekké tegyék. több»
 
A látvány, a nem is tudjuk hová tegyük tényező, valamint az, hogy egy egészen eredeti történetet úgy valósítottak meg, hogy már több létező alkotás egybegyúrásának tűnik, sokat rontott az élményen. több»
 
A Lidérces mesék éjszakája nem különösebben ijesztő, amolyan jól fésült horror lett, vagyis nem több egy ártalmatlan ifjúsági mozinál. De nagy valószínűséggel éppen ez is volt vele a cél. több»