Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
70

Lidérces mesék éjszakája (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark
Filmadatlap
 
32
Szereplők
22
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
lucy07   2020. 03. 14.

legújabb vélemény

Nekem nagyon bejött a film hangulata, nem volt ijesztő legalábbis számomra, de izgalmas volt és érdekes. A színészeket nagyon jól választották ki. A befejezés kiszámítható volt, de az is tetszett és felveti a folytatás lehetőségét aminek én örülnék. Összességében kellemesen csalódtam a filmben.

 
Lubi   2019. 11. 28.

a nap véleménye

Rossz álmok jönnek

A horrorfilmek gyakran váltanak ki végletes reakciókat a közönségből. Vannak mondhatni kevésbé szofisztikált darabok, melyek rendszeres időközönként érkeznek, és egyetlen céljuk megrémiszteni a közönséget. Ennek eléréséhez pedig gyakran egyetlen eszközük a jól bevált jump-scare-ek alkalmazása. Másfelől a metaforikus hangvételt megütő, szerzői horrorfilmek egy teljesen más közönségnek szólnak. Ezekben a filmekben a horror körítés nem önmagáért, hanem egy rajta túlmutató történet elmesélésének eszközeként jelenik meg. A végletek között természetesen hatalmas átfedés lehet, amit a Lidérces mesék éjszakája című film is erősít. A Guillermo del Toro nevével fémjelzett produkció egyértelműen minden... több»


 
indingo   2019. 11. 30.

Nekem olyan érzésem volt, mintha már láttam volna. Talán ez annak tudható be hogy több filmből lett összegyúrva a története. Sok izgalom nincs benne, helyenként zavaróan hangos.

 
Szilonka   2020. 01. 31.

Nem lett egy nagy durranás a film. A története nem valami érdekfeszítő. A látvány elment.

 
Kóborló   2020. 01. 02.

Lidérces mesék, melyek nem hoznak rossz álmokat

Bevallom őszintén, a 2019-es horrorfilmes felhozatal egyik zászlóshajójaként tekintettem a Lidérces mesék éjszakája című horrorfilmre, de az előzetese megtekintése után volt némi ellenérzésem a produkcióval szemben, amit akkor még nem tudtam volna megmagyarázni. Azt már az előzetese után könnyedén ki mertem volna jelenteni, hogy hangulatban kimondottan jó és szórakoztató horrorhoz lesz szerencsénk, illetve, hogy technikailag is bőven megállja majd a helyét. Tudom, kissé elhamarkodott dolog így megítélni egy filmet, főleg egy horrorfilmet, hisz mint általában, a legjobb jeleneteit vágják össze a nézőknek belőle, hogy ezzel is csak még jobban felcsigázzák a horrorra kiéhezett rajongók amúgy se... több»

 
A Lidérces mesék éjszakája nem különösebben ijesztő, amolyan jól fésült horror lett, vagyis nem több egy ártalmatlan ifjúsági mozinál. De nagy valószínűséggel éppen ez is volt vele a cél. több»
 
Lidérces mesék éjszakája kritika több»
 
Összefoglalva tehát, az idei mozifilmeket nézve a Lidérces mesék éjszakája a jobb féle horror alkotások táborát fogja erősíteni. több»

A film összbevétele 105 647 580 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 979 720 forintot termelt. A hazai mozik összesen 24 095 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezőjét maga Guillermo del Toro választotta ki André Øvredal személyében. Elsősorban a 2010-es, A trollvadász című filmben nyújtott rendezői rátermettsége győzte meg.

(Kóborló )
 

A film kezdeti fázisaiban még arról szóltak a hírek, hogy Guillermo del Toro fogja rendezni. Végül ezt maga del Toro utasította el, mert jobban szerette volna inkább a produceri feladatokat, illetve a forgatókönyv megírásában szeretett volna résztvállalni.

(Kóborló )
 

A film hivatalos poszterét Harold karaktere inspirálta, aki az azonos című könyvsorozat harmadik kötetében tűnt fel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.