Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
70%

Lidérces mesék éjszakája (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark
Filmadatlap
 
32
Szereplők
26
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 28.

legújabb vélemény

0

Valamiért nekem ez a horror nagyon átjött, pedig elég tipikus, véres tinibelezés, de a hangulata és az alapötlete nagyon tetszett. Jobb az átlagtól.

 
Lubi   2019. 11. 28.

a nap véleménye

1
Rossz álmok jönnek

A horrorfilmek gyakran váltanak ki végletes reakciókat a közönségből. Vannak mondhatni kevésbé szofisztikált darabok, melyek rendszeres időközönként érkeznek, és egyetlen céljuk megrémiszteni a közönséget. Ennek eléréséhez pedig gyakran egyetlen eszk... teljes kritika»


 
indingo   2019. 11. 30.

0

Nekem olyan érzésem volt, mintha már láttam volna. Talán ez annak tudható be hogy több filmből lett összegyúrva a története. Sok izgalom nincs benne, helyenként zavaróan hangos.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

0

Átlagos.Mindenben.Ez nem dícséret,inkább ekézésnek szánom.Horrornak gyenge,fantasynak kissé véres.A CGI által megformált szörnyek egyik fele nevetséges,másik fele nagyon jó.Amikor kezd beindulni a sztori,ellaposodik,és leül.Sajnálom,mert többet is ki lehetett volna ebből a történetből hozni,ha odafigyelnek.

 
Kóborló   2020. 01. 02.

0
Lidérces mesék, melyek nem hoznak rossz álmokat

Bevallom őszintén, a 2019-es horrorfilmes felhozatal egyik zászlóshajójaként tekintettem a Lidérces mesék éjszakája című horrorfilmre, de az előzetese megtekintése után volt némi ellenérzésem a produkcióval szemben, amit akkor még nem tudtam volna me... teljes kritika»

 
Szilonka   2020. 01. 31.

0

Nem lett egy nagy durranás a film. A története nem valami érdekfeszítő. A látvány elment.

 
TomÁcs   2019. 12. 02.

0

Sok eredeti ötlet nem volt a filmbe, kicsit nyitva hagyták a végét egy esetleges folytatásra, de nem hinném hogy lenne rá igény.

Galéria (30)

Videók (10)

A film összbevétele 105 647 580 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 979 720 forintot termelt. A hazai mozik összesen 24 095 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezőjét maga Guillermo del Toro választotta ki André Øvredal személyében. Elsősorban a 2010-es, A trollvadász című filmben nyújtott rendezői rátermettsége győzte meg.

(Kóborló )
 

A film kezdeti fázisaiban még arról szóltak a hírek, hogy Guillermo del Toro fogja rendezni. Végül ezt maga del Toro utasította el, mert jobban szerette volna inkább a produceri feladatokat, illetve a forgatókönyv megírásában szeretett volna résztvállalni.

(Kóborló )
 

A film hivatalos poszterét Harold karaktere inspirálta, aki az azonos című könyvsorozat harmadik kötetében tűnt fel.

(hp )
 

A film Alvin Schwartz azonos című gyerekkönyv sorozatának adaptációja, melynek produceri teendőit az Oscar-díjas Guillermo del Toro látta el.

(hp )
 

A film forgatása 2018. augusztus 27-én kezdődött meg és november 1-én ért véget St. Thomasban, Ontario államban.

(hp )
 

A Lidérces mesék éjszakája összbevételei meghaladták a 95 millió dollárt.

(hp )
 

A Lionsgate összesen 20 millió dollárt költött a film promóciójára.

(hp )
 

A film "Season of the Witch" című betétdalát Lana Del Rey énekli.

(hp )
 

A film első előzetesét a Super Bowl elődöntőjének szünetében mutatta be a Lionsgate.

(hp )
 

A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A Lidérces mesék éjszakája 163 szemlézett cikket követően jelenleg is 79 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 
A Lidérces mesék éjszakája nem különösebben ijesztő, amolyan jól fésült horror lett, vagyis nem több egy ártalmatlan ifjúsági mozinál. De nagy valószínűséggel éppen ez is volt vele a cél. több»
 
Összefoglalva tehát, az idei mozifilmeket nézve a Lidérces mesék éjszakája a jobb féle horror alkotások táborát fogja erősíteni. több»
 
Nagyon szerettem elmerülni ebben és csak bátorítani tudok mindenkit, hogy adja át magát ennek az atmoszférának és engedje meg a film készítőinek, hogy újra gyermekké tegyék. több»