Már a hazai mozikban az Oscar-díjas Guillermo del Toro produceri felügyelete mellett, André Øvredal rendezésében bemutatott  horror, a Lidérces mesék éjszakája, melynek kapcsán cikkünkben 8 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A történet 1968-ban játszódik, Amerikában. Szinte mindenütt a változás szele fúj, a metropoliszokban zajló felfordulásoktól távol, Mill Valley kisvárosában azonban generációk óta a Bellows család árnyéka vetül a helyiek életére. A család városszéli kúriájában élt Sarah, egy fiatal lány szörnyű titkokkal, aki gyötrelmes életét félelmetes történetek sorozatává formálta, és ezeknek nagyon is valóságos következményei lesznek egy csapat kamasz számára, akik rábukkannak Sarah könyvére.

A horrort Patrick Melton, Marcus Dunstan, Guillermo del Toro, Dan Hageman és Kevin Hageman forgatókönyve alapján André Øvredal rendezte (A boncolás, A trollvadász), míg a főbb szerepeket Javier Botet, Gil Bellows, Dean Norris, Austin Abrams, Andrew Jackson, Lorraine Toussaint és Zoe Margaret Colletti alakítják.

Íme tehát 8 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film hivatalos poszterét Harold karaktere inspirálta, aki az azonos című könyvsorozat harmadik kötetében tűnt fel.
  • A film Alvin Schwartz azonos című gyerekkönyv sorozatának adaptációja, melynek produceri teendőit az Oscar-díjas Guillermo del Toro látta el.
  • A film forgatása 2018. augusztus 27-én kezdődött meg és november 1-én ért véget St. Thomasban, Ontario államban.
  • A Lidérces mesék éjszakája összbevételei meghaladták a 95 millió dollárt.
  • A Lionsgate összesen 20 millió dollárt költött a film promóciójára.
  • A film "Season of the Witch" című betétdalát Lana Del Rey énekli.
  • A film első előzetesét a Super Bowl elődöntőjének szünetében mutatta be a Lionsgate.
  • A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A Lidérces mesék éjszakája 163 szemlézett cikket követően jelenleg is 79 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2019.11.28.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: