Közösség

Vélemény:

66 Lidérces mesék éjszakája

(2019)

Sablonos mesék éjszakája.

Krisz361   2025.02.01 02:50
0

Nos, én azért találtam ismerős elemeket, de nem akarom lehúzni, mert nem olyan rossz ez. :)
Régen láttam már, most újranéztem, hogy tudjak egy kicsit írni. :)
A hatvanas években járunk. Adott egy halloween éjszakáján innen-onnan összeverődött tinicsapat, pár sablonkarakter: 3 jóbarát (egy szemüveges különc csaj és 2 fura gyerek), egy latin-amerikai srác (aki az autósmoziban Az élőhalottak éjszakáját nézi), egy szőke cicababa és a helyi tahó. Valahogy egy régi kísértetházba keverednek (ahol az a hír járja, hogy egy gonosz lány mesékkel ölt). A szemüveges csaj elemel egy könyvet, amiből felolvas (mert végül is mi baj lehetne? :) Gonosz halott, A múmia stb...). Később minden ott jelenlévő kap egy esti mesét, ami akkor íródik a könyvbe.
A tahót a madárijesztő ragadja el. Az egyik barátot a zombi. A cicababának pókok jönnek ki az arcából (bizarr jelenet). A másik gyereket egy torz asszony ölelgeti meg. A latin-amerikai fickót a csámpás ember üldözi. A szemüveges csaj meg kap egy mesét, amiben a gonosz lány szemszögéből láthatja a dolgokat (kiderül, hogy a családja a hibás a gyerekek haláláért, őt pedig ártatlanul kínozták). A mesekönyvet természetesen nem lehet elégetni (Gonosz halott). A szemcsis csaj meggyőzi a gonoszt, hogy megírja az igaz történetét, így elengedi a latinóval együtt. Végül pedig megágyaznak a folytatásnak... Igazából a nyomasztó atmoszférát minden mesénél eltalálták. A történet egy sablonhalmaz, de nem untat.