Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Tűnj el! (2017)

Get Out
Filmadatlap
 
27
Szereplők
57
Vélemények
28
Képek
20
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 27.

legújabb vélemény

1
Intelligens ijesztgetés

Jordan Peele tud valamit. Nagyon régen néztem már olyan filmet, aminek a fordulatain őszintén meglepődtem, márpedig ez a film ilyen volt. Ahogy lassan kibontakozik a történet, és helyére kerülnek a puzzle hiányzó darabjai, olyan elemi erővel hasít a nézőbe a felismerés, mint amikor a való életben elérkezik egy fordulóponthoz. A briliáns történet olyan meglepő, hogy garantáltan nem fogod a filmet megállítani sem azért, hogy kimenj a mosdóba, sem azért, hogy igyál vagy behozz valami nasit. Én legalábbis gyermeki kíváncsisággal vártam, vajon mi lesz a vége. Ráadásul jellemző egy nagyon erős vizualitás is egyes jelenetekre, mindamellett társadalomkritikaként is megállja a helyét. Horrornak nem nevezném, talán inkább pszichothrillernek, hiszen a történet meghökkentő mivolta abban rejlik, hogy teljesen megalapozott abban az értelemben, hogy akár meg is történhetett volna így, ahogy a filmben látni. Nagyon jók a színészek, a rendezés pedig elsőrangú: kerestem a megfelelő szót fél évvel ezelőtt is, amikor láttam, és most is, amikor ezeket a sorokat írom, és mivel minden képkockára emlékszem, leginkább az emlékezetes és a felkavaró szavak jutnak eszembe. A fekete humor hatványozottan jól működik, ugyanis egyrészt színes bőrű színészeket láthatunk legtöbbször, másfelől néha egészen morbid humorral találhatjuk szembe magunkat. Aki szereti azokat a filmeket, amelyek elgondolkodtatnak és meghökkentenek, ne hagyja ki! Nagy élmény lesz.

 
zsirafcica   2018. 08. 16.

a nap véleménye

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon jó film, bár annak ellenére, hogy horrornak írták, inkább a pszichothriller szintet üti meg. Az első jelenet, és egyben a film kezdete nagyon zavarosan indul. Láthatunk egy néger férfit, akit üldöz egy fehér kocsi, aztán a benne ülők elraboljá... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

0

Nagyon vártam az előzetes alapján és nem is csalódtam a filmben. Nem várt fordulatok miatt még jobb volt, mint amire számítottam.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 09. 23.

0
A "fehér ördögök" támadása

Nagy érdeklődéssel vártam még Peele művét, miután átesett a beharangozón és megnéztem az első trailert. Általában nem szoktam – vagy, ha igen, csak gyors átolvasással – átnyálazni a kritikákat, mivel ahány ember, annyi nézőpont és ízlés. Azt leszöge... teljes kritika»

 
indingo   2017. 10. 01.

0

Nagyon tetszett a bizonytalanság ami körbelengte a történetet. Nem igazán tudta a néző, hogy mi a helyzet. Nem egy szokványos és kiszámítható sztori, nagyon bejött.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 02. 07.

0
Szatíra a liberális rasszizmusról

Elöljáróban azt leszögezném, hogy a Tűnj el! nem igazán horror, sokkal inkább pszichológiai thriller, annak viszont nagyon jó. Ezt pedig leginkább annak köszönheti, hogy remekül van megírva és összerakva (egészen a végéig). Egy jó kis szatírát láthat... teljes kritika»

 
Deku   2018. 02. 15.

0

Teljesen olyan filmet kaptam amilyet elvártam volna tőle és ez mindennel felért. Nem volt benne hiba. A film itt elmondható, hogy rendben volt minden téren, fantasztikus volt a zenei része és a karakterek kidolgozása is.

Galéria (28)

Daniel Kaluuya
Allison Williams
Allison Williams
Betty Gabriel
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Betty Gabriel
Bradley Whitford
Daniel Kaluuya
Catherine Keener
Allison Williams
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Daniel Kaluuya
Allison Williams
Allison Williams
Allison Williams
Daniel Kaluuya
Betty Gabriel
Catherine Keener
Bradley Whitford
Daniel Kaluuya
Marcus Henderson
Betty Gabriel
Daniel Kaluuya
Allison Williams
LilRel Howery
Daniel Kaluuya
Bradley Whitford
Catherine Keener
Daniel Kaluuya
Betty Gabriel
Catherine Keener
Bradley Whitford
Daniel Kaluuya
Allison Williams
Daniel Kaluuya

Videók (20)

A film összbevétele 255 457 364 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 50 745 341 forintot termelt. A hazai mozik összesen 34 974 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film annyira sikeres volt, hogy Jordan Peele lett az első afrikai-amerikai író, producer és rendező, aki több mint százmillió dollárt keresett a filmjével.

(Diesel)
 

A filmben a legtöbb vicces jelenet Lil Rel Howeryhoz (Chris "legjobb barátja Rod Williams") köthető.

(Diesel)
 

Igaz, hogy ez Jordan Peele első egész estés filmje, viszont már büszkélkedhet egy Emmy-díjjal, amelyet a Key And Peele című komédiának köszönhet.

(GedyPapa)
 

A Sundance Fesztiválon volt a film premiere, egy titkos éjszakai vetítésen.

(GedyPapa)
 

Jordan Peele forgatókönyvíró-rendező ugyanis eredetileg jóval sötétebb véget forgatott a filmhez, de ez csak a DVD kiadásra került rá. Az ijesztő alternatív befejezés a néző elé tárja Peele lesújtó álláspontját az USA etnikai problémáiról.

(hp )
 

Ez Jordan Peele első egész estés filmje.

(hp )
 

A film megírásában a rendezőt, Jordan Peele-t Eddie Murphy egyik stand-up előadása ihlette, melyben arról beszélt, milyen volt az első látogatása fehér bőrű barátnője családjánál.

(hp )
 

A Tűnj el! Allison Williams első egész estés filmje.

(hp )
 

A filmet mindössze 28 nap alatt forgatták.

(hp )
 

A film forgatási munkálatai 2016. február 16-án kezdődtek meg Alabamában.

(hp )
 
A végjáték tehát valóban bravúros, ezt leszámítva viszont csak egyedi megközelítése emeli az átlag fölé a Tűnj el!-t. több»
 
Fontos témát feszegető, komplex alkotás lett a Tűnj el!, melyet érdemes többször megnézni, mert bizonyos mondatait, szimbólumait csak a film többszöri megtekintése után lehet igazán felfejteni. A Tűnj el témája komolysága ellenére okosan és szórakoztatóan, a didaktikusságot távolról sem érintve kínál tartalmas feltöltődést. Emellé pedig még egy olyan erős soundtracket is kapunk, amely még a moziból kifele jövet is jó darabig bennragad az emberben. több»
 
Bár horrorfilmként reklámozzák, a Tűnj el! sokkal inkább működik lenyűgözően intelligens szatíraként, amelynek fő célpontja a liberálisok rasszizmusa. több»