Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
59
Vélemények
28
Képek
20
Videók

Érdekességek: Tűnj el! (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 255 457 364 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 50 745 341 forintot termelt. A hazai mozik összesen 34 974 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film annyira sikeres volt, hogy Jordan Peele lett az első afrikai-amerikai író, producer és rendező, aki több mint százmillió dollárt keresett a filmjével.

(Diesel)
 

A filmben a legtöbb vicces jelenet Lil Rel Howeryhoz (Chris "legjobb barátja Rod Williams") köthető.

(Diesel)
 

Igaz, hogy ez Jordan Peele első egész estés filmje, viszont már büszkélkedhet egy Emmy-díjjal, amelyet a Key And Peele című komédiának köszönhet.

(GedyPapa)
 

A Sundance Fesztiválon volt a film premiere, egy titkos éjszakai vetítésen.

(GedyPapa)
 

Jordan Peele forgatókönyvíró-rendező ugyanis eredetileg jóval sötétebb véget forgatott a filmhez, de ez csak a DVD kiadásra került rá. Az ijesztő alternatív befejezés a néző elé tárja Peele lesújtó álláspontját az USA etnikai problémáiról.

(hp)
 

Ez Jordan Peele első egész estés filmje.

(hp)
 

A film megírásában a rendezőt, Jordan Peele-t Eddie Murphy egyik stand-up előadása ihlette, melyben arról beszélt, milyen volt az első látogatása fehér bőrű barátnője családjánál.

(hp)
 

A Tűnj el! Allison Williams első egész estés filmje.

(hp)
 

A filmet mindössze 28 nap alatt forgatták.

(hp)
 

A film forgatási munkálatai 2016. február 16-án kezdődtek meg Alabamában.

(hp)
 

Jordan Peele rendező elmondása szerint A stepfordi feleségekből és Az élőhalottak éjszakája-ból merített ihletet.

(hp)
 

Jordan Peele rendező számára nagy kihívást jelentett a horror elkészítése, ugyanis ezelőtt kizárólag vígjátékokat rendezett, horrort soha.

(hp)
 

A Tűnj el! hatalmas közönségsiker volt az Egyesült Államokban. Bár a költségvetése csak 4,5 millió dollár volt, néhány héttel a premierje után már 170 millió dolláros bevételt könyvelhetett el.

(hp)
 

A filmet rendkívül pozitívan fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 184 szemlézett írást követően 99 százalékos értékelés kapott (2017. március).

(hp)