Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
70

Aki bújt (2019)

Ready or Not
Filmadatlap
 
27
Szereplők
34
Vélemények
18
Képek
7
Videók
Aki bújt
 
sptt   2020. 06. 30.

legújabb vélemény

Nagyon jól induló horror, ami az idő múlásával egyre inkább ellaposodik és kiszámíthatóvá válik. Nagyon kár érte, mert a kezdet rendkívül biztató volt. Samara Weaving meglepetés, nagyon jól játssza a "tökösödő" áldozatot.

 
Lubi   2019. 09. 15.

a nap véleménye

Horror bújócska határok nélkül

Az egyre gyarapodó éves csalódást keltő horrorfilmek táborában üde gyöngyszemnek tűnt az Aki bújt című film. Végre a horrorvígjáték műfaja is képviselteti magát, méghozzá egy ígéretes koncepcióval. Aztán – ahogy az lenni is szokott – szépen a saját tőrébe dőlt, még mielőtt elkezdett volna szórakoztató lenni. Sosem kapartam még unalmamban úgy a szék kartámláját a moziban, mint ez alkalommal. Az Aki bújt ékes példája annak, hogy egy hangzatos ötletből még nem lesz feltétlenül jó film. A rituális gyilkos bújócska sztori egy viktoriánus kori eminens család villájában a Scooby Doo matinék klasszikus világát idézi meg a legjobb értelemben. Leöntve természetesen egy jó nagy adag vérrel és valódi ... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 09. 03.

a nap véleménye

Vérgőzös nászéjszaka

Mikor legelőször láttuk a film előzetesét, azt kérdeztük: mi ez a borzalom? Aztán, amikor időről-időre újra belefutottunk a trailerbe egy-egy filmvetítés előtt, azt vettük észre magunkon, hogy egyre jobban felkelti az érdeklődésünket ez a már-már Tarantinós vérengzéshez hasonlítható, paródiába hajló, a különböző műfajok határán remekül lavírozó horror. Mert azt azért meg kell hagyni, hogy az előzetes nem árult zsákbamacskát, sőt! A klasszikus „társas” játékok sorra visszatérnek témaként manapság a horrorfilmekben. A Bújócska is abszolút adott volt az ijesztgetéshez. De önmagában ez nem lett volna elég. A sztori az Aki bújt esetében a kerettörténet miatt üt akkorát. Hiszen adva van egy menyas... több»

 
Puncs   2019. 10. 03.

Vérgőzös bújócska

Ha röviden akarnám összefoglalni a filmet, akkor csak annyit írnék, hogy a mocskosul gazdag, pszichopata família mepróbálja kinyírni a család legújabb tagját, Grace-t, a menyasszonyt. Az alapötlet remek, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Sokkal több fekete humort elbírt volna, vannak benne ugyan megmosolyogtató marhaságok, de kevés. A karakterek is lehettek volna kidolgozottabbak, viccesebbek, úgy sokkal nagyobbat üthetett volna. Próbálták szellemesen szerencsétlennek ábrázolni őket, de csak mérsékelten viccesek. A filmben brutálisnak jutott nagyobb szerep, tele van véresebbnél, véresebb kaszabolásokkal, de az amolyan igazi popcorn felborítós ijesztő hiányzik belőle. A másfél órás játékidő viszont pörgős, nincs benne üresjárat. Számomra a mozi legnagyobb pozitívuma a mennyasszonyt megformáló Samara Weaving volt, ő vitte a hátán az egész filmet. Most hallottam róla először, de a filmnek hála megjegyeztem a nevét. Összességében szórakoztató volt, a vége kellően beteg és agyamentre sikeredett. Az alkotók próbálták összemixelni a humort, a borzongással, ami néhol sikerült nekik, néhol pedig nem. Személy szerint sokkal több kretén poént el tudtam volna viselni, nekem ez hiányzott belőle a legjobban.

 
HETEDIK   2019. 09. 05.

Még hogy nem készülnek mostanság egyedi horrorok...igazi bűnös élvezet, rengeteg fekete humor és beteg jelenet, egy igazán különc családdal megspékelve. Ez a rituális bújócska nagy ötlet volt, rengeteg jó jelenetet szül, mint ha egy korhatáros Adams Family-t nézne az ember. A főszereplő kiscsaj pedig jól hozta a pórul járt arát, a végső mondat pedig felteszi az i-re a pontot...

Samara Weaving
Samara Weaving
Mark O'Brien
Samara Weaving
Mark O'Brien
Samara Weaving
Samara Weaving
Samara Weaving
Samara Weaving
Samara Weaving
 
Nem túl friss, de egy egész szórakoztató egynyári horror-vígjáték a mozikban. több»
 
Egy unalmas estét el lehet tölteni az Aki bújt c. filmmel, mert valahol mégse nevezhető tucatdarabnak, sem unalmasnak, csak hát az összes jó poént már lelőtték az előzetesekben, szóval csak nagyon alacsony elvárásokkal érdemes rá jegyet váltani. több»
 
Remélem a rendezők a későbbiekben hanyagolni fogják az ördöggel kötött alku mindennemű bemutatását, mert ahhoz, hogy ilyen megvalósítás mellett sikeres legyen a művük a saját lelküket is áruba kell majd bocsátaniuk, de nem hiszem, hogy ezek után bárki is megvenné… több»

A film összbevétele 57 542 759 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 104 442 098 forintot termelt. A hazai mozik összesen 72 832 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film eredeti a FoxSearchlight égisze alatt készült, azonban azzal, hogy a Disney felvásárolta a médiapiaci óriást, ez lesz az Mickey egeres stúdió első R-korhatáros horrorja.

(hp)
 

Az Aki bújt rendezőpárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett olyan horrorokon dolgozott együtt korábban, mit a V/H/S, a Southbound című antológia vagy Az ördög ivadéka.

(hp)
 

A film döntő részét Torontóban forgatták, de a stáb dolgozott a Sunnybrook Parkban található Casa Lomában valamint Oshawában, Ontario államban.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.