Aki bújt (2019)

Ready or Not

Mark O'Brien
Mark O'Brien
Samara Weaving

Zsuzsanna395645   2022. 09. 01.

Szatirikus

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen filmet megnézek, kaszabolós idióta horrorra számítottam, végül nem bírtam abbahagyni, kíváncsi voltam a végére. Szerintem ez egy jó forgatókönyv volt, jó A-listás szereplőkkel, kifejezettem jó a főhősnő színészi játéka, nem lehetne megmondani, hogy B kategóriás, vagy A kategóriás. Utoljára a Pitch-Black 22 évente a sötétségnél éreztem ezt, hogy kis film létére, jól összepakolt. A maga humorával, szatirikusságával egy egészen nézhető filmet kapunk.

Lubi   2019. 09. 15.

a nap véleménye

Horror bújócska határok nélkül

Az egyre gyarapodó éves csalódást keltő horrorfilmek táborában üde gyöngyszemnek tűnt az Aki bújt című film. Végre a horrorvígjáték műfaja is képviselteti magát, méghozzá egy ígéretes koncepcióval. Aztán – ahogy az lenni is szokott – szépen a saját ... teljes kritika»

Puncs   2019. 10. 03.

Vérgőzös bújócska

Ha röviden akarnám összefoglalni a filmet, akkor csak annyit írnék, hogy a mocskosul gazdag, pszichopata família mepróbálja kinyírni a család legújabb tagját, Grace-t, a menyasszonyt. Az alapötlet remek, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Sokkal több fekete humort elbírt volna, vannak benne ugyan megmosolyogtató marhaságok, de kevés. A karakterek is lehettek volna kidolgozottabbak, viccesebbek, úgy sokkal nagyobbat üthetett volna. Próbálták szellemesen szerencsétlennek ábrázolni őket, de csak mérsékelten viccesek. A filmben brutálisnak jutott nagyobb szerep, tele van véresebbnél, véresebb kaszabolásokkal, de az amolyan igazi popcorn felborítós ijesztő hiányzik belőle. A másfél órás játékidő viszont pörgős, nincs benne üresjárat. Számomra a mozi legnagyobb pozitívuma a mennyasszonyt megformáló Samara Weaving volt, ő vitte a hátán az egész filmet. Most hallottam róla először, de a filmnek hála megjegyeztem a nevét. Összességében szórakoztató volt, a vége kellően beteg és agyamentre sikeredett. Az alkotók próbálták összemixelni a humort, a borzongással, ami néhol sikerült nekik, néhol pedig nem. Személy szerint sokkal több kretén poént el tudtam volna viselni, nekem ez hiányzott belőle a legjobban.

ArpiHajdu és Réci   2019. 09. 03.

a nap véleménye

Vérgőzös nászéjszaka

Mikor legelőször láttuk a film előzetesét, azt kérdeztük: mi ez a borzalom? Aztán, amikor időről-időre újra belefutottunk a trailerbe egy-egy filmvetítés előtt, azt vettük észre magunkon, hogy egyre jobban felkelti az érdeklődésünket ez a már-már Tar... teljes kritika»

Sabnock Sanatory   2020. 08. 16.

Egy igazán véres munka,ami egy percre sem hagy nyugodni,és ellustulni.Leköti a figyelmünket,és megmosolyogtat.Humoros,és véres családi öldöklős játék,ami nem megy az idegeinkre.Érdekes mozi,csavarral a végén.Igen,ilyen film is kell a palettára.

HE7EDIK   2019. 09. 05.

Még hogy nem készülnek mostanság egyedi horrorok...igazi bűnös élvezet, rengeteg fekete humor és beteg jelenet, egy igazán különc családdal megspékelve. Ez a rituális bújócska nagy ötlet volt, rengeteg jó jelenetet szül, mint ha egy korhatáros Adams ... több»

Eastern79   2021. 02. 06.

Bújócska felnőtteknek

Mi történik, ha egy hentelős horrort, némi fekete humort összekeverünk egy csipetnyi misztikummal? Egy szó szerint kegyetlenül abszurd filmet kapunk, amit már csak a főszereplő utolsó mondata miatt is érdemes megnézni, főleg a film végi kis csavar után. Másfél órás véres poén.

A film összbevétele 57 542 759 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 104 442 098 forintot termelt. A hazai mozik összesen 72 832 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Margot Robbie neve is szóba került Grace szerepére.

(elekm90)

A film eredeti a FoxSearchlight égisze alatt készült, azonban azzal, hogy a Disney felvásárolta a médiapiaci óriást, ez lesz az Mickey egeres stúdió első R-korhatáros horrorja.

(hp)

Az Aki bújt rendezőpárosa, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett olyan horrorokon dolgozott együtt korábban, mit a V/H/S, a Southbound című antológia vagy Az ördög ivadéka.

(hp)

A film döntő részét Torontóban forgatták, de a stáb dolgozott a Sunnybrook Parkban található Casa Lomában valamint Oshawában, Ontario államban.

(hp)

Az Aki bújt forgatása 2017. október 15. és november 19 zajlott, és mindössze 26 napot vett igénybe.

(hp)

Megnézni az Aki bújt-ot azért a kétes örömért érdemes, amiért a Ház az utca végén-t vagy a Halloween 6-ot: hogy lássuk a későbbi szupersztárt pályakezdéskor, amikor még nem válogathatott gondosan a filmek között, és rácsodálkozzunk, miből lett az a bizonyos cserebogár. több»

Egy unalmas estét el lehet tölteni az Aki bújt c. filmmel, mert valahol mégse nevezhető tucatdarabnak, sem unalmasnak, csak hát az összes jó poént már lelőtték az előzetesekben, szóval csak nagyon alacsony elvárásokkal érdemes rá jegyet váltani. több»

Remélem a rendezők a későbbiekben hanyagolni fogják az ördöggel kötött alku mindennemű bemutatását, mert ahhoz, hogy ilyen megvalósítás mellett sikeres legyen a művük a saját lelküket is áruba kell majd bocsátaniuk, de nem hiszem, hogy ezek után bárki is megvenné… több»