Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
69

Aki bújt (2019)

Ready or Not
Filmadatlap
 
27
Szereplők
31
Vélemények
18
Képek
7
Videók

Vélemények: Aki bújt (2019)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 24.

legújabb vélemény

Szintén egyszer nézős film, aminek a vége maga a tragédia.

 
Lubi   2019. 09. 15.

a nap véleménye

Horror bújócska határok nélkül

Az egyre gyarapodó éves csalódást keltő horrorfilmek táborában üde gyöngyszemnek tűnt az Aki bújt című film. Végre a horrorvígjáték műfaja is képviselteti magát, méghozzá egy ígéretes koncepcióval. Aztán – ahogy az lenni is szokott – szépen a saját tőrébe dőlt, még mielőtt elkezdett volna szórakoztató lenni. Sosem kapartam még unalmamban úgy a szék kartámláját a moziban, mint ez alkalommal. Az Aki bújt ékes példája annak, hogy egy hangzatos ötletből még nem lesz feltétlenül jó film. A rituális gyilkos bújócska sztori egy viktoriánus kori eminens család villájában a Scooby Doo matinék klasszikus világát idézi meg a legjobb értelemben. Leöntve természetesen egy jó nagy adag vérrel és valódi ... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 09. 03.

a nap véleménye

Vérgőzös nászéjszaka

Mikor legelőször láttuk a film előzetesét, azt kérdeztük: mi ez a borzalom? Aztán, amikor időről-időre újra belefutottunk a trailerbe egy-egy filmvetítés előtt, azt vettük észre magunkon, hogy egyre jobban felkelti az érdeklődésünket ez a már-már Tarantinós vérengzéshez hasonlítható, paródiába hajló, a különböző műfajok határán remekül lavírozó horror. Mert azt azért meg kell hagyni, hogy az előzetes nem árult zsákbamacskát, sőt! A klasszikus „társas” játékok sorra visszatérnek témaként manapság a horrorfilmekben. A Bújócska is abszolút adott volt az ijesztgetéshez. De önmagában ez nem lett volna elég. A sztori az Aki bújt esetében a kerettörténet miatt üt akkorát. Hiszen adva van egy menyas... több»

 
Puncs   2019. 10. 03.

Vérgőzös bújócska

Ha röviden akarnám összefoglalni a filmet, akkor csak annyit írnék, hogy a mocskosul gazdag, pszichopata família mepróbálja kinyírni a család legújabb tagját, Grace-t, a menyasszonyt. Az alapötlet remek, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Sokkal több fekete humort elbírt volna, vannak benne ugyan megmosolyogtató marhaságok, de kevés. A karakterek is lehettek volna kidolgozottabbak, viccesebbek, úgy sokkal nagyobbat üthetett volna. Próbálták szellemesen szerencsétlennek ábrázolni őket, de csak mérsékelten viccesek. A filmben brutálisnak jutott nagyobb szerep, tele van véresebbnél, véresebb kaszabolásokkal, de az amolyan igazi popcorn felborítós ijesztő hiányzik belőle. A másfél órás játékidő viszont pörgős, nincs benne üresjárat. Számomra a mozi legnagyobb pozitívuma a mennyasszonyt megformáló Samara Weaving volt, ő vitte a hátán az egész filmet. Most hallottam róla először, de a filmnek hála megjegyeztem a nevét. Összességében szórakoztató volt, a vége kellően beteg és agyamentre sikeredett. Az alkotók próbálták összemixelni a humort, a borzongással, ami néhol sikerült nekik, néhol pedig nem. Személy szerint sokkal több kretén poént el tudtam volna viselni, nekem ez hiányzott belőle a legjobban.

 
HETEDIK   2019. 09. 05.

Még hogy nem készülnek mostanság egyedi horrorok...igazi bűnös élvezet, rengeteg fekete humor és beteg jelenet, egy igazán különc családdal megspékelve. Ez a rituális bújócska nagy ötlet volt, rengeteg jó jelenetet szül, mint ha egy korhatáros Adams Family-t nézne az ember. A főszereplő kiscsaj pedig jól hozta a pórul járt arát, a végső mondat pedig felteszi az i-re a pontot...

 
NGN   2020. 02. 02.

Kellőképpen brutális és még humoros is tud lenni. Kellemes egyveleg a film a mai tucatmozik közül kiemelkedő darab.

 
Szilonka   2020. 02. 07.

Számomra középszerű volt a film. Na jó egy kicsivel még rosszabb. A története nekem unalmas volt.

 
TomÁcs   2019. 09. 18.

Elég középszerű filmecske lett, sok meglepetés nem volt benne. Én nem éreztem annyira viccesnek, ahogy egyezek hahotáztak a mozi teremben.

 
VvV   2019. 10. 27.

Nálam a gagyi kategóriáz súrolta, legfőképpen a befejezés miatt. Ha legalább lett volna valami értelme a dolgoknak, hogy mi miért történik.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Ütős kis film volt de inkább thriller vígjátékként, paródiaként jellemezném. Izgalmas volt és alig vártam a végkifejletet. Igazán egyedi történet. Jókat nevettem rajta. Örültem hogy szerepelt a Wynonna Earp-ben szereplő csajszi is, bár én inkább őt láttam volt szívesebben a főszereplő menyasszony szerepében.

 
petraszab   2019. 08. 31.

A vége hatalmas nagy baromság volt. Kár érte a mozijegy. Nekem nem tetszett a története.

 
Syracuse   2020. 01. 04.

Vérgőzös vérgőz

Nem sokat tudtam a filmről, mielőtt leültem megnézni, az előzeteseket soha nem szerettem igazán, mert korábban sokat csalódtam már egy-egy alkotásban az előzetes után. Amit hallottam róla az az, hogy azon kevés horror-vígjátékok egyike, melyek még jól is ötvözik a két műfajt. Ezt azért írtam le így, mert ugyanezt én is bátran elmondom róla. Ahogy elkezdtem nézni, nem tudtam elképzelni, hogy lesz ebből egy humorizálós horror, hiszen csak arról van szó, hogy SPOILER - egy sátánista család le akarja mészárolni az ifjú feleséget. Aztán persze beugrott, hogy hát hogyaviharbane lehetne már, hiszen ezek az emberek nem profi gyilkosok, soha a büdös életben nem játszottak még bújócskát - ezt a fajtát legalább is, tisztelet a kivételnek. Meg aztán az arát sem kell félteni. - SPOILER Kellően véres, helyenként kellően humoros okkult sztori lett a vége. Többször nézős!

 
rainman   2020. 01. 12.

Hogy ez mennyire felesleges film volt! Rengeteg hasonló darab van (The babysitter, Better watch out, Happy death day), semmi létjogosultsága a filmnek. De ha már megnéztem, kerestem benne a pozitívumokat (is). Van benne egy kis fekete humor, amolyan Addams family-módra, de emellett eléggé groteszk, és véres, na meg vulgáris. Hogy ebből mi a pozitívum, nem tudom, ki-ki döntse el maga. 90 percet ellehet vele lenni, mert azért leköt, de nagyon alacsonyra kell tekerni az elvárásokat, hogy ne legyen csalódás! Tucatdarab. Várjunk, valami ezembe jutott, ami nem csalódás benne: a soundtrack! Brian Tyler remek muzsikát körített mellé. Méltatlan a film hozzá, mert ez az aláfestés sokkal jobb filmet érdemelne!

 
iq.csabi   2020. 01. 11.

Nem rossz film, éppenséggel egyszer élvezhető, jó alapötlettel rendelkezik. A film vége kissé le van csapva.

 
Ákos Varga   2019. 08. 25.

Családban marad - Aki bújt

A semmiből érkezett Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett virtuóz horror-vígjátéka, ám az Aki bújt hihetetlenül kellemes meglepetés. Csak egy pillanatig sem szabad komolyan venni. Furcsa, hogy ezt a filmet mindenhol horror/misztikus horror besorolással illetik, mivel az Aki bújt elsősorban a műfaj elemeinek túltolása és a parodisztikus szándék miatt működik. Éjfekete humorú groteszk történetet álmodott vászonra a rendezőpáros, mely, csatlakozva a Tűnj el!, a Valami követ vagy a Fehér éjszakák által is képviselt újhullámos horrorvonulathoz, valamilyen önmagán túlmutató jelentéssel is bír: a rasszizmus, a nemi betegségek vagy a párkapcsolati gócpontok tematizálása helyett az Aki bújt konflikt... több»

 
Annuska   2019. 09. 08.

a nap véleménye

Éljen az ifjú pár!

Az Aki bújt (Ready or Not) egy ígéretes horror látszatát kelti. Minden adva van egy jó történethez. A főszerepben egy igazi bombázó, a természetes szépségű Samara Weaving, akinek ez az első komolyabb szerepe. Sok mindenben nem is láthattuk korábban. A Három óriásplakát Ebbing határában volt például egy kis szerepe, de szerintem senki sem emlékszik rá. Igazi holliwoody sztárok, húzónevek nincsenek a filmben. Ami nem feltétlenül baj. Az ismertebb nevek Adam Brody, Henry Czerny és az alaposan megöregedő, és mostanában csak kozmetikai cégek reklámjában feltűnő, egykoron szebb napokat is látott Andie MacDowell. A látvány a komor színekkel, a gyönyörű bútorokkal és különleges csillárokkal remek ös... több»

 
stomachh   2019. 12. 08.

Erdekes, mert elso blikkre egy tucatgagyinak tunik. Aztan vegulis megiscsak tok jo kis alkotas ez, kelloen frocsogos, meglepiket is rejt. Tudom, hogy ez a film nem a filmtortenet, de meg csak nem is kategoriaja csucsa, de bizony nekem tetszett! A foszereplo szoke csaj nagyon jol jatszott! Olyan mintha Margot Robbie kishuga lenne. Nice. ;)

 
lucy07   2019. 08. 29.

Alapvetően tetszett a film, az előzetesét imádtam és csak reméltem, hogy nem vágták bele a film összes jó jelenetét szerencsére nem így volt. Egyszerre volt humoros és ahol kellett kicsit ijesztő nem nagyon csak amennyire kellett véleményem szerint. Már nagyon beleéltem magam, hogy ez egy jó film, de a vége na az nagyon nem tetszett, most komolyan megcsinálnak egy jó filmet erre elszúrják a végét én kicsit csalódtam. Viszont az mindenképp pozitívum, hogy nem egy tucatfilm amit sokadszorra láttunk már.

 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2019. 10. 01.

A trailerek elegek lettek volna.....

Egy össze vissza kevert műfaj,nem tudom hogy pontosan milyen műfajt képvisel ,de mindegy is hiszen a moziba szórakozni járna általábban az ember,de ez egy minden cselekményében eltúlzott mű.Mindig valami ütőset újat szeretnének létrehozni de egy csalódás lesz a vége,egy abszolút zavaros ,rossz,filmnek tartom.

 
Di Canio   2020. 01. 03.

Gyenge film lett, jobbat vártam. A történetben egy csomó rosszul felépített jelenet van, amit nehéz komolyan venni, így ez horror helyett inkább a vicces kategória, egyedül a kastély jó benne.

 
Dóra7.6   2020. 01. 26.

Egyedi történet, végig lekötött és izgulni is volt okom :) Alapjáraton nem szeretem ha a horrorba vígjáték elemeket kevernek, de ennél a filmnél még ez is bejött.

 
Mercy23   2019. 12. 20.

Egész jó film is lehetett volna, ha nem végződik ilyen bénán. Teljes csalódás mikor végignezek egy filmet és a vége meg egy... ???? Az ara viszont nagyon jól alakit végig!

 
Zsófi   2019. 11. 20.

nekem tetszett a film, a történet is jó, nem brutális horror de engem végig lekötött. Mondjuk a vége elég érdekesre/nevetségesre sikerült de hát ez legyen a legnagyobb baj :D

 
Zoltán Török   2019. 12. 08.

Nagyon gyenge.

Értelmetlen az egész film. Akinek van fölösleges ideje az nézze meg de alapvetően egy nagyon rosszul kivitelezett bugyuta film.

 
huhu   2019. 09. 19.

Véres őrület

Az “Aki bújt” c. film egy totálisan őrült, kissé abszurd horror-komédia, ám messze túlmutat a műfaj sajátosságain. A film érdekes kerettörténete, a meggyőző színészi játék és a legtöbb esetben meglepően vicces dialógusok ugyanis kiemelik a hasonló filmek sorából. A főszereplő férjhez megy, egy nagyon gazdag ősi család sarja veszi feleségül. Hagyomány azonban, hogy az újdonsült családtagoknak be kell szállniuk egy szerencsejátékba. Ha pedig a sors rosszul keveri a lapokat elszabadul a pokol. A filmben komoly szerepet kap a feszültség fokozása. Az egész történetet nagyon nehéz komolyan venni, mégis sok a kiélezett helyzet, a meglepő fordulat, sőt néhány mélyebb jelenetet is láthatunk: A karakterek személyisége pedig az ilyen horrorfilmekhez képest szokatlanul jól került megjelenítésére. Az “Aki bújt” nem tartogat mást, mint egy kellemes estét, szórakoztató és többször igazán izgalmasnak mondható. Bátran ajánlom mindenkinek.

 
EjjeliFereg   2019. 08. 25.

a nap véleménye

Ez meg mégis mi a ***** volt?!

...Gondoltam a film utolsó képkockáinál, de szerencsére a pozitív értelemben. Figyelem! Spoileres (nyilvánvalóan) véleményen következik a Ready or not, azaz az Aki bújt című filmről. Aki még nem látta, nem szeretném lelőni a poént, így csak saját felelősségre olvassa tovább! Mindenek előtt: a filmtől félig-meddig függetlenül talán a legfontosabb tényező Grace, a főszereplő lány. A szemtelenül és felháborítóan kevés figyelmet kapó és alulértékelt Samara Weaving. A színésznő már korábban is megcsillogtatta tudását többek között a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben és a Bébiszitterben, de amit ebben a filmben művelt, az valami elképesztő. Horrorfilmek idegesítő kliséje, hogy a ré... több»

 
freeman   2019. 12. 10.

Király film

 
pav   2019. 08. 15.

Egész újszerű ez a film, legalábbis én nem nagyon tudom egyetlen, általam korábban látott filmhez sem hasonlítani. Komikus, laza horror, szerintem minden esélye megvan rá, hogy klasszikussá váljon.

 
VérAlex   2019. 08. 10.

Azt hiszem, a fiatal feleségek nem épp ilyen nászéjszakáról álmodoznak :) A filmismertető és a trailer alapján végtelenül lebutítottnak és unalmasnak tűnt a történet, mert végülis semmi másról nem szól, mint hogy a zizis család bújócskázik a friss arával, persze, érdekes játékszabályok szerint, ugyanis, ha megtalálják, meghal. Elsőre ez elég egyszerűnek és kevésnek tűnik, mégis feszült izgalommal néztem a filmet, szóval valamit tudnak a készítői.

 
Wesleyvep   2019. 07. 31.

Oké, ezt a filmet szerintem egy percig sem lehet komolyan venni, és épp ez a zseniális az egészben. Elképesztően pörgős, és amit imádtam, hogy rengeteg fekete humorral van fűszerezve. Nem ódzkodik a gore elemektől sem, és az alakítások pedig egyenesen fenomenálisak. Bár nálam ez még bőven belefér a trash műfajába, ettől függetlenül nem egy nevetséges filmalkotás.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.