Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
61%

Mami (2019)

Ma
Filmadatlap
 
29
Szereplők
20
Vélemények
20
Képek
5
Videók
Mami
 
helfannn   2020. 12. 14.

legújabb vélemény

0
Octavia Spencer és az átlagos filmje

Octavia Spencer egy jó színésznő, de ez az alkotása nem annyira tetszett. Az Igazi csoda fényévekkel jobb volt ennél. Úgy látszik, hogy Octavia Spencer nincs megszokva horrorokhoz, mert itt az nagyon-nagyon látszott. Szerintem nem kellett volna elvállalja ezt a szerepet, vagy lehet, hogy nem adott itt bele mindent?Lehet. Azért egy biztos: ha Octavia Spencer többet tudna a horrorról, jobban értene a horrorhoz, akkor 10/10-es lett volna az alakítása, de így..., hát nem sikeredett olyan jóra sajnos. Jó, ok, elfogadnám, ha egy gyengébb színész játszott volna Octavia Spencer helyett, de Octaviával nem leszek annyira elnéző, sőt egyáltalán nem leszek engedékeny, mert ő egy tök jó színésznő, sokkal többet tud ennél. A "van, akiket befogad a többség" dumája sem tökéletes, azt még bele se kellett volna rakni, úgy érzem. De hogy ne legyek olyan szigorú ezzel a filmmel, azt mondom, hogy voltak jó részek is. Lekötött valamennyire, de na, nem figyeltem rá végig. Egy 15 éves már megnézheti, de ezzel, hogy ki nézheti meg, és ki nem, egyáltalán nem akarok foglalkozni. A horrorral nem volt egyáltalán baj. Kimondom tökre bátran: horrorabb, mint a csupán 2 csillagot érő Slender Man. Csupán egyszer lehet megnézni ezt a filmet, még akkor is elfelejtjük hamar. Nem kéne annyira elfogadnom, de elfogadom. A cím elmegy, a színészekkel szintúgy nem volt bajom, tehát a nagy színésznővel, Octavia Spencerrel se volt semmi, de semmi problémám. Azért volt hibája a filmnek, nem is egy.

 
Lubi   2019. 10. 01.

a nap véleménye

2
Anyámasszony katonái

Manapság talán a horror a leginkább jövedelmező műfaj a szuperhősfilmek mellett. Legalábbis a bevételi mutatókat figyelve mindenképpen. Ha kedvenc hőseinkhez képest nem is tekint vissza minden tejesdobozról egy-egy horrorikon képe, a rémisztő filmek ... teljes kritika»


 
Kóborló   2020. 11. 02.

1
Menő mami haláli bulija

Rengeteg hideget és meleget (de inkább hideget) kapott annak idején ez a film, pedig szerintem csak a helyén kell kezelni, és akkor egy teljesen fogyasztható alkotást kapunk. Persze ezzel az álláspontommal egy pillanatra sem akarom feledtetni a hibái... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 31.

1

Egy igazi hiteltelen, jellegtelen "B"-movie. Torture elemekkel tarkított, tele jump cuttal, de mégis béna és gagyi az egész. Octavia Spencer totális melléfogás, de ez már se nem oszt, se nem szoroz a film szempontjából.

 
indingo   2019. 08. 16.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hamar rá lehetett jönni, hogy mi is áll a nő tettei mögött. Az, hogy gyerekként elnyomták, megszégyenítették, majd felnőttként is egy beosztott szerepet játszik, majd hirtelen ki akar törni, már unalmas.

 
7ETEDIK   2019. 06. 03.

0

Octavia Spencer jól hozza a múlt sérelmeitől frusztrált mamit, de ez a film elég harmatosra sikeredett. Az utolsó negyedórára pörögnek fel az események, és van egy-két véresebb jelenet, addig igazából semmi lényeges nem történik. Kár érte, értő kezek... több»

 
TomÁcs   2019. 09. 19.

0

Egynek elment a film, de valahogy lehetett volna kerekebb. Érdekelt volna a sztori utóélete a kisvárosban. A pletykák, szereplők további sorsa.

Galéria (20)

Octavia Spencer
McKaley Miller

Videók (5)

A film összbevétele 60 473 120 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 28 864 895 forintot termelt.

 

A film kezdeti forgatókönyvében Sue Ann karakterét egy fehér színésznőre írták, majd miután Octavia Spencer érdeklődését fejezte ki a szerep iránt, a film rendezője, Tata Taylor átírta a forgatókönyveben a karaktert afroamerikai nőre.

(Kóborló )
 

A korábban a televíziózás világában már számos sikert arató forgatókönyvíró, Scotty Landes első mozifilmje.

(hp)
 

A Mami Tate Taylor rendező első horrorja.

(hp)
 

Tate Taylor rendező Octavia Spencer második közös filmje. A szintén Taylor rendezésében 2011-ben bemutatott A segítség Oscar-díjat hozott a színésznő számára.

(hp)
 

A filmet az a Blumhouse Production készítette, melyek olyan sikerhorrorokat köszönhetünk az utóbbi években, mint az Üveg, a Halloween, a Tűnj el!, a Széttörve vagy Az akasztófa.

(hp)
 

A Mami forgatása 2018 februárjában kezdődött meg, és márciusban ért véget. A munkálatok Natchezben, Mississippi államban zajlottak.

(hp)
 
A Mami minden ízében kihagyott ziccer, egy nagyon ígéretes főszereplővel az élen, aki sajnos így csak elpazarolt lehetőség maradt. több»
 
A végeredmény meglehetősen bugyuta és összefércelt lett, de mivel ezt olybá tűnik, teljes mértékben tudja is magáról (bár a humort sem túl jó ütemben adagolja), akadnak élvezetes momentumai. Egy biztos, legalább Spencer játéka (és rémálomba illő frufruja) biztosan meg-megborzolja az idegeinket. több»
 
A Mami egy tudathasadásos történettel és jellegtelen rendezéssel megáldott, de mégis, a morbid humornak és Mami karakterének köszönhetően rendkívül szórakoztató és “creepypszichothriller”. Ha valaha elgondolkodtál rajta, hogy milyen lenne Octavia Spencer egy gonosz, elmebeteg nő szerepében, akkor ez a te filmed! több»