2019.06.03   szerző: hp   hozzászólások: 0

A várakozásoknak megfelelően kezdte meg mozis szereplését a 2014-es Godzilla folytatása, A szörnyek királya, mely könnyedén húzta be a bevételi toplista első helyét.

A Godzilla 2 harapta a legnagyobb szeletet a hétvégi mozis bevételekből, de ez is kevés?

Alsó hangon, de teljesítette a Godzilla: A szörnyek királya a Warner Bros. által támasztott elvárásokat. A szuperlátványos kauji filmtől 50-55 milliót várt a stúdió, ehhez képest a 49 milliós amerikai premier egyáltalán nem nevezhető csalódásnak. Persze, ha onnan nézzük, hogy a 2014-es Godzilla 93,2 millióval, míg a 2017-es Kong: Koponya-sziget 61 millióval kezdett, már egyáltalán nem tűnik fényesnek a szereplés, melyet egyedül a nemzetközi piac tudott korrigálni a maga további 130 milliós hozamával. A filmért ráadásul a kritikusok sem rajongtak túlságosan, a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon A szörnyek királya 226 szemlézett cikk után jelenleg 39 százalékon áll. A nézőknek azonban bejöttek a látottak, legalábbis erről árulkodik, hogy ugyanezen a portálon a mozizók 89 százalékra értékelték a filmet.

A dobogó második fokát a Disney két hete bemutatott élőszereplős adaptációja, az Aladdin szerezte meg 42 millióval, ezzel együtt hazájában már 185 milliónál jár tíz nappal a premierjét követően. A produkció kimondottan jól teljesít globálisan is, így összbevételei már megközelítik a 450 millió dollárt.

Harmadikként zárt a már jóval a bemutatása előtt Oscar-várományosként beharangozott Elton John-életrajzi film, a Rocketman, melyre 25 millió dollárban váltottak jegyet a mozizók a tengerentúlon. Ez lényegesen magasabb össze a stúdió által jósul 18-20 milliónál, a 90 százalékos kritikai értékelés az RT-n pedig magáért beszél.

Ami a premierfilmeket illeti, bár a dobogóról lecsúszott az Oscar-díjas Octavia Spencer horror-thrillerje, a már nálunk is futó Mami, de ezzel is szépen hozott a konyhára. A mindössze 5 milliós büdzséből készült film 18,2 millióval nyitott az USÁ-ban, melyet további 2,8 millióval fejelt meg globálisan.

A mezőny további részében nem változott az erősorrend, a  John Wick: 3. felvonás - Parabellum az ötödik, a Bosszúállók: Végjáték (mely jelenleg 74 millióra van az Avatar által tartott bevételi rekordtól) pedig a hatodik helyet szerezte meg a Pokémon: Pikachu, a detektív előtt.

A pontos bevételeket és a top10-es listát idelent találjátok.

#10

62 Csaló csajok  (2019)

krimi | vígjáték

Penny egy kispályás simlis csaj, aki egymás után veri át a férfiakat a pénzükért, míg Josephine mindezt már egészen szofisztikáltan és nagyban űzi. A páros a Riviérán... több»

$1,300,000    
#9

horror | sci-fi

Előfordulhat, hogy nem mindennapi kvalitásokkal rendelkező entitások járnak köztünk. Lehet, nem is sejtjük, hogy a babaként befogadott gyermek egyszer csak ráébred negatív... több»

$2,315,000    
#8

62 Éretlenségi  (2019)

vígjáték

Minden osztályban akadnak nagyratörő diákok, akik legfőbb motivációja a kitűnő teljesítmény. Amy és Molly egész évben a jó jegyekért pedáloztak, aminek meg is lett az... több»

$3,328,648    
#7

akció | családi | kaland

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»

$6,665,000    
#6

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

$7,813,000    
#5

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

$11,100,000    
#4

62 Mami  (2019)

horror | thriller

A thriller egy ohiói kisváros magányos lakójának, Sue Ann-nek (Octavia Spencer) a történetét meséli el. Sue-t egy nap megkéri a városka új lakója, a még tinédzser Maggie... több»

$18,260,000    
#3

80 Rocketman  (2019)

dráma | életrajzi | musical

A Rocketmanből megtudhatjuk, hogyan vált a visszahúzódó zongoristából, Reginald Dwightból világsztár, akit ma mindenki Elton Johnként ismer. A filmben az Eltont alakító Taron... több»

$25,000,000    
#2

76 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland

Aladdin egy tiszta szívű utcai suhanc Agrabah városából, aki arról álmodik, hogy egyszer kitörhet a nyomorból. Egy napon erre lehetősége is adódik, amikor a szultán gonosz... több»

$42,335,000    
#1

akció | fantasy | kaland

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

$49,025,000