Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
34
Képek
11
Videók
Rocketman
 
belavagyok   2020. 09. 23.

legújabb vélemény

Nekem Elton John túl sokat azon túl, hogy egy angol meleg csóka nem sokat mondott. Dalt nem tudtam volna tőlem mondani, amit ő éneke. Egy pazar film lett egészen a gyerekkor bemutatásától a kiforrott felnőtt Johnig.

 
Lubi   2019. 08. 01.

a nap véleménye

Ballada egy közepes magasságba törő rakétáról

Az elmúlt években Hollywoodban számos zenés film készült, melyek többnyire nagy sikereket értek el anyagi, illetve kritikai szempontból. Voltak eredeti dalokat felvonultató musicalek, mint a Kaliforniai álom és A legnagyobb showman, de egyre gyakorib... teljes kritika»


 
indingo   2019. 06. 29.

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz. A zenés filmek engem kb. a 2. dal után idegesíteni szoktak, de itt nem így volt. Remek megoldások voltak a múlt és a jelen között, jók a zenék és Taron Egerton helyenként tényleg hasonlított Elton Johnra. A szájtartását és egyes mozdulatait nagyon elkapta.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 11.

a nap véleménye

Utazás Elton John koponyája körül

Freddie Mercury után egy másik sikeres, extravagáns és páratlan pályafutást magáénak tudható énekes életébe nyerhetünk bepillantást, melyet nemcsak az illető igaz története, hanem az ő fantáziája is nagymértékben inspirált. Mindez egy egyszerre nagyo... teljes kritika»

 
GedyPapa   2019. 09. 23.

Meglepetés

Érdeklődéssel ültem le megnézni a Rocketmant, úgy hogy nem vártam tőle alapvetően semmit. Annyira nem voltam képben Elton John életében, de a főbb csapásvonalakat ismertem. Amit kaptam a filmtől az túlszárnyalta minden elképzelésemet, hiszen zseniális alkotás volt, amihez leginkább a főszereplő adott hozzá. Mindenkinek ajánlani fogom és csak remélni tudom, hogy a Bohemian Rhapsody és a Rocketman katalizátora lesz a minőségi zenés filmeknek.

 
Szilonka   2019. 07. 25.

Kellemes meglepetés a film. Újszerű megoldások, remek zenék, megható és valóságos történet. Nem éreztem, hogy nagyon elrugaszkodnának a valóságtól.

 
TomÁcs   2019. 09. 23.

Nagyon jól összerakott film, a története nincs túlgondolva mégis végig izgalmas és jók a jelenetek.

A film összbevétele 195 179 299 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 70 881 567 forintot termelt. A hazai mozik összesen 48 257 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Elton John azt tanácsolta Taron Egertonnak, hogy ne próbálja meg túlságosan utánozni őt, ehelyett koncentráljon a saját maga által kidolgozott verzióra.

(hp )
 

Bár talán kevesen tudják, Taron Egerton kiváló énekes, aki az Eddie, a sas-hoz készült hivatalos hanglemezen is énekelt, de az Énekelj! című animációs filmben is megcsillogtatta a képességeit.

(hp )
 

Taron Egerton az összes filmben hallható dalt saját maga énekelte el.

(hp )
 

A Rocketman főszerepét eredetileg Tom Hardy alakította volna, azonban, mivel három év után sem mozdult előre a produkció, Hardy pedig egyre elfoglaltabb lett, végül kihátrált a filmből.

(hp )
 

Elton John szerepére James McAvoy és Daniel Radcliffe is az esélyesek között szerepelt.

(hp )
 

A Rocketman Taron egerton harmadik filmje, melyben valamilyen módon Elton John is közreműködött. A 2014-es animációs filmben, az Énekelj!-ben Egerton az "I'm Still Standing" című Elton John dalt énekelte, de az ikonikus énekes feltűnt a Kingsman: Aranykör című akciófilmben is, melynek főszerepét Egerton játszotta, aki ezúttal egyenesen Eltont alakítja a Rocketmanben.

(hp )
 

Dexter Fletcher komoly tapasztalatot szerzett az életrajzi zenés filmek terén. Ő fejezte be ugyanis a Bohém rapszódia munkálatait, miután a stúdió kirúgta az eredetileg leszerződtetett rendezőt, Bryan Singer.

(hp )
 

A film címe Elton John 1972-es "Rocket Man" című dalára utal.

(hp )
 

A Rocketman története az ikonikus zenész, Elton John életén alapszik.

(hp )
 

Elton John és férje, David Furnish közel két évtizede próbálja tető alá hozni a filmet. A filmtervben még 2001-ben kezdett el dolgozni a Walt Disney Studios, az eredeti tervek szerint David LaChapelle foglalta volna el a rendezői széket, de a produkcióból terve végül a fiókban végezte.

(hp )
 
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a jövő évi Oscar-díjátadón vajon előfordulhat-e majd olyan, hogy nem az övé lesz a legjobb alakításért járó szobrocska (amely igen jól jönne neki a Robin Hood buktája után), de ha mégsem, vigaszdíj lehet neki, hogy bármikor elmehet popsztárnak, ha úgy hozza a showbiz. több»
 
A Rocketman egy pszichedelikus túra Elton John elméjében és múltjában. Szürreális jelenetekkel, az énekes legjobb slágereivel és pazar alakításokkal. Így kell beindítani a nyári szezont és ha bárkinek kétsége lett volna Egereton kvalitásaival kapcsolatban, azoknak csak azt mondhatom, hogy tökéletes Elton John! több»
 
Összességében a Rocketman talán egy szuper első szárnypróbálgatása egy olyan életrajzi műfajnak, aminek egyszer remélhetőleg tényleg már csak a képzelet szabhat határt, de majd meglátjuk. Addig is nyugodt szívvel kezdjünk el beülni Taron Egerton-filmekre a mozikba csak a név miatt, én már ezt is bátran ajánlom. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.