Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Rocketman (2019)

Rocketman
Filmadatlap
 
28
Szereplők
32
Vélemények
34
Képek
11
Videók
 
harnas1207   2021. 02. 03.

legújabb vélemény

0

Lehet, velem van a baj, nem a film a hibás, de egyáltalán nem tetszett. Elton John életútját nem ismerem, de kívülállóként úgy tűnt, nagyon sok benne a szépítés és a színezés. Mintha a Bohém Rapszódia hatására akart volna gyorsan egy koppintást kreál... több»

 
Lubi   2019. 08. 01.

a nap véleménye

3
Ballada egy közepes magasságba törő rakétáról

Az elmúlt években Hollywoodban számos zenés film készült, melyek többnyire nagy sikereket értek el anyagi, illetve kritikai szempontból. Voltak eredeti dalokat felvonultató musicalek, mint a Kaliforniai álom és A legnagyobb showman, de egyre gyakorib... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 11.

a nap véleménye

1
Utazás Elton John koponyája körül

Freddie Mercury után egy másik sikeres, extravagáns és páratlan pályafutást magáénak tudható énekes életébe nyerhetünk bepillantást, melyet nemcsak az illető igaz története, hanem az ő fantáziája is nagymértékben inspirált. Mindez egy egyszerre nagyo... teljes kritika»

 
indingo   2019. 06. 29.

0

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz. A zenés filmek engem kb. a 2. dal után idegesíteni szoktak, de itt nem így volt. Remek megoldások voltak a múlt és a jelen között, jók a zenék és Taron Egerton helyenként tényleg hasonlított Elton Johnra. A szájtartását és egyes mozdulatait nagyon elkapta.

 
GedyPapa   2019. 09. 23.

0
Meglepetés

Érdeklődéssel ültem le megnézni a Rocketmant, úgy hogy nem vártam tőle alapvetően semmit. Annyira nem voltam képben Elton John életében, de a főbb csapásvonalakat ismertem. Amit kaptam a filmtől az túlszárnyalta minden elképzelésemet, hiszen zseniális alkotás volt, amihez leginkább a főszereplő adott hozzá. Mindenkinek ajánlani fogom és csak remélni tudom, hogy a Bohemian Rhapsody és a Rocketman katalizátora lesz a minőségi zenés filmeknek.

 
Szilonka   2019. 07. 25.

0

Kellemes meglepetés a film. Újszerű megoldások, remek zenék, megható és valóságos történet. Nem éreztem, hogy nagyon elrugaszkodnának a valóságtól.

 
TomÁcs   2019. 09. 23.

0

Nagyon jól összerakott film, a története nincs túlgondolva mégis végig izgalmas és jók a jelenetek.

Galéria (34)

Videók (11)

A film összbevétele 195 179 299 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 70 881 567 forintot termelt. A hazai mozik összesen 48 257 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Elton John azt tanácsolta Taron Egertonnak, hogy ne próbálja meg túlságosan utánozni őt, ehelyett koncentráljon a saját maga által kidolgozott verzióra.

(hp )
 

Bár talán kevesen tudják, Taron Egerton kiváló énekes, aki az Eddie, a sas-hoz készült hivatalos hanglemezen is énekelt, de az Énekelj! című animációs filmben is megcsillogtatta a képességeit.

(hp )
 

Taron Egerton az összes filmben hallható dalt saját maga énekelte el.

(hp )
 

A Rocketman főszerepét eredetileg Tom Hardy alakította volna, azonban, mivel három év után sem mozdult előre a produkció, Hardy pedig egyre elfoglaltabb lett, végül kihátrált a filmből.

(hp )
 

Elton John szerepére James McAvoy és Daniel Radcliffe is az esélyesek között szerepelt.

(hp )
 

A Rocketman Taron egerton harmadik filmje, melyben valamilyen módon Elton John is közreműködött. A 2014-es animációs filmben, az Énekelj!-ben Egerton az "I'm Still Standing" című Elton John dalt énekelte, de az ikonikus énekes feltűnt a Kingsman: Aranykör című akciófilmben is, melynek főszerepét Egerton játszotta, aki ezúttal egyenesen Eltont alakítja a Rocketmanben.

(hp )
 

Dexter Fletcher komoly tapasztalatot szerzett az életrajzi zenés filmek terén. Ő fejezte be ugyanis a Bohém rapszódia munkálatait, miután a stúdió kirúgta az eredetileg leszerződtetett rendezőt, Bryan Singer.

(hp )
 

A film címe Elton John 1972-es "Rocket Man" című dalára utal.

(hp )
 

A Rocketman története az ikonikus zenész, Elton John életén alapszik.

(hp )
 

Elton John és férje, David Furnish közel két évtizede próbálja tető alá hozni a filmet. A filmtervben még 2001-ben kezdett el dolgozni a Walt Disney Studios, az eredeti tervek szerint David LaChapelle foglalta volna el a rendezői széket, de a produkcióból terve végül a fiókban végezte.

(hp )
 
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a jövő évi Oscar-díjátadón vajon előfordulhat-e majd olyan, hogy nem az övé lesz a legjobb alakításért járó szobrocska (amely igen jól jönne neki a Robin Hood buktája után), de ha mégsem, vigaszdíj lehet neki, hogy bármikor elmehet popsztárnak, ha úgy hozza a showbiz. több»
 
A Rocketman egy pszichedelikus túra Elton John elméjében és múltjában. Szürreális jelenetekkel, az énekes legjobb slágereivel és pazar alakításokkal. Így kell beindítani a nyári szezont és ha bárkinek kétsége lett volna Egereton kvalitásaival kapcsolatban, azoknak csak azt mondhatom, hogy tökéletes Elton John! több»
 
Összességében a Rocketman talán egy szuper első szárnypróbálgatása egy olyan életrajzi műfajnak, aminek egyszer remélhetőleg tényleg már csak a képzelet szabhat határt, de majd meglátjuk. Addig is nyugodt szívvel kezdjünk el beülni Taron Egerton-filmekre a mozikba csak a név miatt, én már ezt is bátran ajánlom. több»