Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
34
Képek
11
Videók
Rocketman
 
Norbert93   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Elvárások nélkül fogtam filmnek, szó szerint csak azért indítottam el mert nem volt más. Az első tíz percében amikor polgárpukkasztó öltözetben besétál a klubba és elpanaszolja függőségeit akkor már kezdtem a telefon ért nyúlni. Ám ahogy kezdett kikörvonalazódni Elton személyisége, tehetsége és életrajza egyre inkább magával rántott. A film előtt legfeljebb csak rádióban vagy filmbetétekben halottam a zenéjét, ezért túl sok mindent nem igazán tudtam róla és igazság szerint nem is akartam. Azért is vonakodtam kicsit a filmtől mert az új hullámos, zenés-önéletrajzi filmek következő bőrlehúzásának(?) tartottam, erre pedig vagy két lapáttal rádobott az, hogy a homoszexualitás ábrázolását propaganda célokra használják a filmekben, ami meg is történt és kendőzetlenebb formában, mint a Bohém Rapszódiában. Lehetett volna jóval kevesebb és szerényebb szexuális tartalmú jelenet benne, egyáltalán nem vett volna el semmit Elton John karakteréből. Bár, mint sablont megemlíteném a negatív karakterábrázolású homoszexuális szeretőt, aki befolyásolja a főszereplőt és a siker érdekében csak kihasználja, majd mások ellen fordítja és ezért megint a Bohém Rapszódiával voltam kénytelen párhuzamot vonni. Taron Egerton olyat alakított hogy hihetetlen, ki nem néztem volna a a gyerekből. Még jegyezném, hogy a film teljes egészében érdekes jelenség volt, de néha már túl soknak, helyenként pedig kicsit kevésnek éreztem.

 
Lubi   2019. 08. 01.

a nap véleménye

Ballada egy közepes magasságba törő rakétáról

Az elmúlt években Hollywoodban számos zenés film készült, melyek többnyire nagy sikereket értek el anyagi, illetve kritikai szempontból. Voltak eredeti dalokat felvonultató musicalek, mint a Kaliforniai álom és A legnagyobb showman, de egyre gyakoribbak a már ismert számokat újra játszó, nosztalgiára építő zenés filmek, mint a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, ami a jól ismert Abba slágereket eleveníti fel, a Yesterday, ami a Beatles rajongókat szólítja meg, illetve a Bohém Rapszódia a Queen dalaival, vagy filmünk, a Rocketman, mely Elton John viharos életébe enged betekintést. A Rocketman és a Queen mozi között több párhuzam is vonható, kezdve az egyértelmű hasonlóságokkal, ugyanis mindkét fil... több»


 
indingo   2019. 06. 29.

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz. A zenés filmek engem kb. a 2. dal után idegesíteni szoktak, de itt nem így volt. Remek megoldások voltak a múlt és a jelen között, jók a zenék és Taron Egerton helyenként tényleg hasonlított Elton Johnra. A szájtartását és egyes mozdulatait nagyon elkapta.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 11.

a nap véleménye

Utazás Elton John koponyája körül

Freddie Mercury után egy másik sikeres, extravagáns és páratlan pályafutást magáénak tudható énekes életébe nyerhetünk bepillantást, melyet nemcsak az illető igaz története, hanem az ő fantáziája is nagymértékben inspirált. Mindez egy egyszerre nagyon realisztikus és meseszerű lélektani drámát kreált, amelyben Taron Egerton nemcsak a színészi, de énekesi tehetségét is megvillanthatta (megjegyzem, egyáltalán nem is rosszul). Hogy ezek után ő is – akárcsak Rami Malek – egy zenész megformálásáért viszi-e majd haza az aranyszobrot, azt nem tudjuk, de, hogy minden esélye meg lesz rá, az tuti! Baromi tehetséges a srác, az egyszer biztos! Úgy tűnik, a mainstream filmgyártás újra felfedezte magának ... több»

 
GedyPapa   2019. 09. 23.

Meglepetés

Érdeklődéssel ültem le megnézni a Rocketmant, úgy hogy nem vártam tőle alapvetően semmit. Annyira nem voltam képben Elton John életében, de a főbb csapásvonalakat ismertem. Amit kaptam a filmtől az túlszárnyalta minden elképzelésemet, hiszen zseniális alkotás volt, amihez leginkább a főszereplő adott hozzá. Mindenkinek ajánlani fogom és csak remélni tudom, hogy a Bohemian Rhapsody és a Rocketman katalizátora lesz a minőségi zenés filmeknek.

 
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a jövő évi Oscar-díjátadón vajon előfordulhat-e majd olyan, hogy nem az övé lesz a legjobb alakításért járó szobrocska (amely igen jól jönne neki a Robin Hood buktája után), de ha mégsem, vigaszdíj lehet neki, hogy bármikor elmehet popsztárnak, ha úgy hozza a showbiz. több»
 
A Rocketman egy pszichedelikus túra Elton John elméjében és múltjában. Szürreális jelenetekkel, az énekes legjobb slágereivel és pazar alakításokkal. Így kell beindítani a nyári szezont és ha bárkinek kétsége lett volna Egereton kvalitásaival kapcsolatban, azoknak csak azt mondhatom, hogy tökéletes Elton John! több»
 
Összességében a Rocketman talán egy szuper első szárnypróbálgatása egy olyan életrajzi műfajnak, aminek egyszer remélhetőleg tényleg már csak a képzelet szabhat határt, de majd meglátjuk. Addig is nyugodt szívvel kezdjünk el beülni Taron Egerton-filmekre a mozikba csak a név miatt, én már ezt is bátran ajánlom. több»

A film összbevétele 195 179 299 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 70 881 567 forintot termelt. A hazai mozik összesen 48 257 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Elton John azt tanácsolta Taron Egertonnak, hogy ne próbálja meg túlságosan utánozni őt, ehelyett koncentráljon a saját maga által kidolgozott verzióra.

(hp)
 

Bár talán kevesen tudják, Taron Egerton kiváló énekes, aki az Eddie, a sas-hoz készült hivatalos hanglemezen is énekelt, de az Énekelj! című animációs filmben is megcsillogtatta a képességeit.

(hp)
 

Taron Egerton az összes filmben hallható dalt saját maga énekelte el.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.