Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Rocketman (2019)

Rocketman
Filmadatlap
 
28
Szereplők
34
Vélemények
34
Képek
11
Videók

Galéria (34)

Videók (11)

 
szaka123   2021. 10. 28.

legújabb vélemény

2

Zseniális film, kicsit sajnos elnyomta a másik legendáról szóló film, de nekem ez még jobban tetszett, mint a Freddie Mercuryról szóló. Látványos, menő és bátor film készült, ami nem kertel, amikor az árnyoldalakat kell bemutatni. Nagyon jó zenék, am... több»

 
Artemisia   2021. 05. 26.

a nap véleménye

7
Elton John vallomása

Ha 70-es, 80-as évek és rock 'n' roll, akkor Elton John. A "Rakétaember" ugyanis a rock felemelkedésének történelmi éveiben, évtizedeiben örvendeztette meg a világot zenei munkásságának színe-javával, ami megkerülhetetlen fogalommá tette őt, sőt a r... teljes kritika»

 
Lubi   2019. 08. 01.

a nap véleménye

3
Ballada egy közepes magasságba törő rakétáról

Az elmúlt években Hollywoodban számos zenés film készült, melyek többnyire nagy sikereket értek el anyagi, illetve kritikai szempontból. Voltak eredeti dalokat felvonultató musicalek, mint a Kaliforniai álom és A legnagyobb showman, de egyre gyakorib... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 11.

a nap véleménye

1
Utazás Elton John koponyája körül

Freddie Mercury után egy másik sikeres, extravagáns és páratlan pályafutást magáénak tudható énekes életébe nyerhetünk bepillantást, melyet nemcsak az illető igaz története, hanem az ő fantáziája is nagymértékben inspirált. Mindez egy egyszerre nagyo... teljes kritika»

 
indingo   2019. 06. 29.

0

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz. A zenés filmek engem kb. a 2. dal után idegesíteni szoktak, de itt nem így volt. Remek megoldások voltak a múlt és a jelen között, jók a zenék és Taron Egerton helyenként tényleg hasonlított Elton Johnra. A szájtartását és egyes mozdulatait nagyon elkapta.

 
GedyPapa   2019. 09. 23.

0
Meglepetés

Érdeklődéssel ültem le megnézni a Rocketmant, úgy hogy nem vártam tőle alapvetően semmit. Annyira nem voltam képben Elton John életében, de a főbb csapásvonalakat ismertem. Amit kaptam a filmtől az túlszárnyalta minden elképzelésemet, hiszen zseniális alkotás volt, amihez leginkább a főszereplő adott hozzá. Mindenkinek ajánlani fogom és csak remélni tudom, hogy a Bohemian Rhapsody és a Rocketman katalizátora lesz a minőségi zenés filmeknek.

 
Szilonka   2019. 07. 25.

0

Kellemes meglepetés a film. Újszerű megoldások, remek zenék, megható és valóságos történet. Nem éreztem, hogy nagyon elrugaszkodnának a valóságtól.

A film összbevétele 195 179 299 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 70 881 567 forintot termelt. A hazai mozik összesen 48 257 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Elton John azt tanácsolta Taron Egertonnak, hogy ne próbálja meg túlságosan utánozni őt, ehelyett koncentráljon a saját maga által kidolgozott verzióra.

(hp)
 

Bár talán kevesen tudják, Taron Egerton kiváló énekes, aki az Eddie, a sas-hoz készült hivatalos hanglemezen is énekelt, de az Énekelj! című animációs filmben is megcsillogtatta a képességeit.

(hp)
 

Taron Egerton az összes filmben hallható dalt saját maga énekelte el.

(hp)
 

A Rocketman főszerepét eredetileg Tom Hardy alakította volna, azonban, mivel három év után sem mozdult előre a produkció, Hardy pedig egyre elfoglaltabb lett, végül kihátrált a filmből.

(hp)
 

Elton John szerepére James McAvoy és Daniel Radcliffe is az esélyesek között szerepelt.

(hp)
 
A Rocketman valóban jobb film a Bohém rapszódiánál, de nem azért, mert nem kendőzi el a hőse szexuális orientációját, vagy mert bármivel is karcosabban közelítene idoljához. Egész egyszerűen ötletesebb, és amikor nem kell az életrajzi adatokkal szöszölnie, hanem elmerülhet a szórakoztatóan túltolt musicalfantáziákban, akkor tényleg kicsattan a leleménytől. Ha milliárdos kasszasiker nem is, de kultfilm még biztosan lesz belőle. több»
 
A Rocketman még arra is képes, hogy igazi fontos, okos, emberi és megrendítően katartikus üzenetet is küldjön arról, hogy mennyire iszonyúan nehéz, de milyen fontos, megúszhatatlan és diadalmas belső munka eljutni az önpusztítástól az önszeretetig. több»
 
A Rocketman tehát a konklúziójától eltekintve ötletes és élvezetes produkció lett, ami azoknak is tetszeni fog, akik a fülbemászó dallamok mögött egy minőségi filmet várnak valódi tartalommal. több»