Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
25
Képek
11
Videók

Vélemények: Rocketman (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2019. 06. 29.

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz. A zenés filmek engem kb. a 2. dal után idegesíteni szoktak, de itt nem így volt. Remek megoldások voltak a múlt és a jelen között, jók a zenék és Taron Egerton helyenként tényleg hasonlított Elton Johnra. A szájtartását és egyes mozdulatait nagyon elkapta.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 11.
Utazás Elton John koponyája körül

Freddie Mercury után egy másik sikeres, extravagáns és páratlan pályafutást magáénak tudható énekes életébe nyerhetünk bepillantást, melyet nemcsak az illető igaz története, hanem az ő fantáziája is nagymértékben inspirált. Mindez egy egyszerre nagyon realisztikus és meseszerű lélektani drámát kreált, amelyben Taron Egerton nemcsak a színészi, de énekesi tehetségét is megvillanthatta (megjegyzem, egyáltalán nem is rosszul). Hogy ezek után ő is – akárcsak Rami Malek – egy zenész megformálásáért viszi-e majd haza az aranyszobrot, azt nem tudjuk, de, hogy minden esélye meg lesz rá, az tuti! Baromi tehetséges a srác, az egyszer biztos! Úgy tűnik, a mainstream filmgyártás újra felfedezte magának ... több»


 
GedyPapa   2019. 09. 23.
Meglepetés

Érdeklődéssel ültem le megnézni a Rocketmant, úgy hogy nem vártam tőle alapvetően semmit. Annyira nem voltam képben Elton John életében, de a főbb csapásvonalakat ismertem. Amit kaptam a filmtől az túlszárnyalta minden elképzelésemet, hiszen zseniális alkotás volt, amihez leginkább a főszereplő adott hozzá. Mindenkinek ajánlani fogom és csak remélni tudom, hogy a Bohemian Rhapsody és a Rocketman katalizátora lesz a minőségi zenés filmeknek.

 
Szilonka   2019. 07. 25.

Kellemes meglepetés a film. Újszerű megoldások, remek zenék, megható és valóságos történet. Nem éreztem, hogy nagyon elrugaszkodnának a valóságtól.

 
TomÁcs   2019. 09. 23.

Nagyon jól összerakott film, a története nincs túlgondolva mégis végig izgalmas és jók a jelenetek.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

Imádtam minden percét. Taron Egerton tökéletes volt Elton szerepére. Teljesen átélte a karakterét és látszik rajta, hogy imádta és ezért persze a nézőknek is jobban átjött a karaktere. A számok az ő szájából istenien hatnak. Csak ajánlani tudom ezt a filmet. Love is love.

 
MMcFly2015   2019. 06. 24.
A bohém rapszódia hibájából tanulva… egy hihetetlenül őszinte zenés film készült

Őszintén. Elton John életéről semmit nem tudok, de még a dalaiból se tudnék felsorolni két-három címnél többet. A 2000-es évek körüli házasságkötésével kapcsolatos cikkekkel vagyok tisztában. Ennek ellenére moziba néztem meg a róla szóló filmet, mert a legnagyobb hibámként emlegetem a tavalyi évből, hogy a Bohém Rapszódiát itthon néztem meg, és elmaradt a nagyvászon… Akarva-akaratlanul is összehasonlítom a két filmet, hisz az alapkoncepció (meleg énekes életútja) ugyanaz, és nem is telt el sok idő a bemutatók között. Dönteni nem tudnék, melyik filmet élveztem jobban, de az biztos, hogy őszintébben és merészebben vitték filmre Elton sztoriját, mint Mercury-ét. A film felépítése zseniális ötl... több»

 
Lonka   2019. 08. 16.

Remek film lett, remek dalokkal. Mondom ezt úgy, hogy még nem is bírom Elton Johnt. Jók voltak az arányok a filmben, nem esett túlzásokba.

 
Filmdoki   2019. 06. 21.
A rakétaember szárnyalása

A Bohém rapszódia zajos sikert aratott. Jómagam is kedveltem a filmet, azonban ahogy ülepedett az élmény, úgy kellett rájönnöm, hogy a film jó, de nem annyira, mint amennyire piedesztálra emelik. E gondolatra a pontot a Rocketman tette fel, mely megmutatta, hogy lehet stílusosan is életrajzi filmet csinálni a zene nagy alakjairól. Őszintén megmondom, Elton Johnról vajmi keveset tudok. Hallottam már jó néhány számát, azonban munkásságába sosem ástam bele magam, magánéletébe pedig még úgy se. Dexter Fletcher viszont mindenre gondolt, és nem egy, az életrajz minden pillanatát szó szerint vászonra vinni akaró filmet hozott össze, hanem egy életrajzi ihletésű, színes-szagos musicalt, mely akár sz... több»

 
BoBamburg   2019. 06. 11.

Engem valahogy rohadtul nem tudott lekötni a film. Pedig jók az alakítások, jók a zenék, mérsékelten érdekes életút, de nálam mégse talált be. Igaz, újat nem tartogat a film, ugyanazt a klisés felépítés mint bármelyik életrajzi filmnél. Adott a főhős, megismerjük a gyerekkorát, hogyan kezdett bele (jelen esetben) a zenélésbe, hogy vált világsztárrá, ami ugyebár nem csak pénzzel és csillogással jár, hanem jön a jó öreg depresszió és az elhidegülés is, pia és drogok. Aztán persze a végére minden rendbe jön és mindenki boldog. Szerettem volna szeretni, de sajnos nem érte meg a 2 órás unatkozás a mozijegy árát.

 
Lubi   2019. 08. 01.
Ballada egy közepes magasságba törő rakétáról

Az elmúlt években Hollywoodban számos zenés film készült, melyek többnyire nagy sikereket értek el anyagi, illetve kritikai szempontból. Voltak eredeti dalokat felvonultató musicalek, mint a Kaliforniai álom és A legnagyobb showman, de egyre gyakoribbak a már ismert számokat újra játszó, nosztalgiára építő zenés filmek, mint a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, ami a jól ismert Abba slágereket eleveníti fel, a Yesterday, ami a Beatles rajongókat szólítja meg, illetve a Bohém Rapszódia a Queen dalaival, vagy filmünk, a Rocketman, mely Elton John viharos életébe enged betekintést. A Rocketman és a Queen mozi között több párhuzam is vonható, kezdve az egyértelmű hasonlóságokkal, ugyanis mindkét fil... több»

 
Greeta   2019. 07. 14.

Az előzetes alapján nem igazán érdekelt a film, de végül egy ismerősöm elhívott rá. Nagyon tetszett a koncepció, a történet felépítése. Izgalmas és nem túl erőszakos a mondanivaló, a téma.

 
Ákos Varga   2019. 06. 10.
Fantáziák ösvényein - Rocketman

A Bohém rapszódia kissé indokolatlan sikere okán az Elton John életéről szóló biopic-musical nehezen fogja elkerülni a Queen-filmmel történő összehasonlítást. A stúdió pedig ezzel boldog is lehet, ugyanis a Rocketman mindazt teljesíti, amibe a Bohém rapszódia belebukott. Az összehasonlítás egyébként sok szempontból jogos, a Dexter Fletcher által befejezett, ám hivatalosan a botrányairól hírhedt Bryan Singer által jegyzett Queen-sztori és a Rocketman sok ponton rokonítható egymással. Mindkét film zenés biopic, mely egy kultikus előadó karrierjét, annak kezdeti nehézségeit, a nem épp makulátlan családi hátteret, valamint a különféle szubsztanciáktól való függést, és persze nem utolsósorban a h... több»

 
Anti007   2019. 06. 19.
Csak egy ölelésre várva...

Sok jót hallottam a Rocketmanről, és kíváncsian vártam, milyen lesz. Bíztam benne, nem esik a Bohém rapszódia hibájába, ahol a nagyobb bevételt biztosító családbarát korhatár besorolás reményében (mint ez sajnos történt), – ami így is remek hangulatot biztosított – Freddie Mercury filmnek nevezni mégis erős túlzás. A Rocketmant már akkor elkezdték forgatni, amikor a Bohém rapszódiát be sem mutatták, így a két film összehasonlítása elkerülhetetlen. Nem csak azért, mert az Elton John filmet az a Dexter Fletcher rendezte,aki a Bohém rapszódiába is “beugrott” társrendezőként, hanem mindkét film egy excentrikus, fantasztikus tehetséggel megáldott énekes életét dolgozza fel, akik a szegénységből j... több»

 
Tündérke   2019. 06. 27.

Nagyon vártam már és nem csalódtam. Taron csodálatos színész és a hangja milyen gyönyörű! Minden egyes percét imádtam a filmnek.

 
vitto   2019. 06. 07.

Imádtam a filmet, annak ellenére, hogy néhány ponton talán egy kicsit túlzónak is éreztem. Ennek ellenére engem teljesen lebilincselt. Nem azt mondom, hogy egy kifejezetten nehezen emészthető darabról van szó, mindenesetre engem nagyon elgondolkodtatott. A queer témák már egy ideje foglalkoztatnak, hiszen a családomon belül is felmerült egy ilyen eset, és igyekszem megérteni a dolog hátterét. Ebben szerintem nagyban segít ez a film.

 
hansi13   2019. 06. 06.

Vártam, hogy "provokatív" lesz a film, mint ahogy sokan leírták, főleg a kényes LMBT téma miatt. Oké, sokaknak ez provokáció, ami szerintem nagy hiba, hiszen nem erről van szó, hanem hogy felhívja valamire a figyelmet, és mindezt rettenetesen szórakoztatóan teszi. Fontos megértenünk a film üzenetét, a zenész gyerekkorától kezdve egészen karrierje csúcsáig. Egy igazi mestermű lett a Rocketman, és szerintem nincs ebben semmi túlzás. Csakis ajánlani tudom mindenkinek!

 
juliS   2019. 06. 05.

Nem véletlenül szóltak arról a cikkek, hogy a Rocketman potenciális Oscaros film lehet, mert tényleg ez a helyzet. Lendületes, igényes, látványos, a sztori is abszolút a helyén van Taron Egerton pedig egészen parádés volt a főszerepben. Tudom, hogy sok rajongója van a Bohém rapszódiának, de ez a film szerintem kenterbe veri a Queen-mozit minden tekintetben. A lehető legjobb szívvel tudom ajánlani, ki ne hagyjátok!

 
ollggaalek   2019. 06. 03.

Kimondottan érdekes megközelítést választott a film azzal, hogy nem akart teljesen hű lenni a valósághoz, és ezt be is ismerte. Ennek az eredménye egy különleges hangulatú és látványú, kimondottan szórakoztató film lett, amin nem lehet érezni az idő múlását, egyszerűen beszippant és a végéig fenntartja az érdeklődést. Nekünk kimondottan tetszett, de az előbbiek után ezen gondolom nem lepődtök már meg. :) Jár az erős négy csillag!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.