Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
34
Képek
11
Videók

Filmkritika: Rocketman (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a jövő évi Oscar-díjátadón vajon előfordulhat-e majd olyan, hogy nem az övé lesz a legjobb alakításért járó szobrocska (amely igen jól jönne neki a Robin Hood buktája után), de ha mégsem, vigaszdíj lehet neki, hogy bármikor elmehet popsztárnak, ha úgy hozza a showbiz. több»
 
A Rocketman egy pszichedelikus túra Elton John elméjében és múltjában. Szürreális jelenetekkel, az énekes legjobb slágereivel és pazar alakításokkal. Így kell beindítani a nyári szezont és ha bárkinek kétsége lett volna Egereton kvalitásaival kapcsolatban, azoknak csak azt mondhatom, hogy tökéletes Elton John! több»
 
Összességében a Rocketman talán egy szuper első szárnypróbálgatása egy olyan életrajzi műfajnak, aminek egyszer remélhetőleg tényleg már csak a képzelet szabhat határt, de majd meglátjuk. Addig is nyugodt szívvel kezdjünk el beülni Taron Egerton-filmekre a mozikba csak a név miatt, én már ezt is bátran ajánlom. több»
 
Egerton egyszerűen zseniális, minden arcrezdülése, minden mozdulata arról tanúskodik, hogy szinte eggyé válik a szereppel, és mindezt úgy teszi, hogy nem lesz belőle Elton John hasonmás. Markánsan felhasználja saját színészi eszköztárát a zenész megformálásnál, nem fél önmagát is belevinni a szerepbe, és ettől lesz igazán jó és rendkívüli, amit a vásznon láthatunk tőle. Míg Remi Malek szinte lemásolta Freddy Mercuryt, addig Egerton mer szabad lenni, és teret adni rendkívüli tehetségének, mert a Rocketman után már nem is lehet kérdés, hogy Hollywood egén egy új ragyogó csillag jelent meg. több»
 
A Rocketman valóban jobb film a Bohém rapszódiánál, de nem azért, mert nem kendőzi el a hőse szexuális orientációját, vagy mert bármivel is karcosabban közelítene idoljához. Egész egyszerűen ötletesebb, és amikor nem kell az életrajzi adatokkal szöszölnie, hanem elmerülhet a szórakoztatóan túltolt musicalfantáziákban, akkor tényleg kicsattan a leleménytől. Ha milliárdos kasszasiker nem is, de kultfilm még biztosan lesz belőle. több»
 
A Rocketman még arra is képes, hogy igazi fontos, okos, emberi és megrendítően katartikus üzenetet is küldjön arról, hogy mennyire iszonyúan nehéz, de milyen fontos, megúszhatatlan és diadalmas belső munka eljutni az önpusztítástól az önszeretetig. több»
 
A Rocketman tehát a konklúziójától eltekintve ötletes és élvezetes produkció lett, ami azoknak is tetszeni fog, akik a fülbemászó dallamok mögött egy minőségi filmet várnak valódi tartalommal. több»
 
Ha Elton élettörténete és személyisége olyan bámulatosan változóan színesen intenzív lett volna, mint fellépő ruhái, akkor jobban lekötött volna életrajzi musicalje, így egynek jó film lett belőle. több»
 
A Rocketman bevállalós, őszinte, temperamentumos és humoros, akár a vérbeli előadóművész, akiről szól. több»
 
Nem vitás, az Elton Johnról szóló életrajzi ihletésű film a mának is üzen. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.