Filmkritikák

5.9/10
2022. 07. 05.
A Badmant leginkább annak ajánlom, aki inkább a nevetést, mint a minőséget keresi, valamint aki egy szuperhős-paródiára vágyik és a méltán híres Minden, mindenhol, mindenkor komplikáltsága miatt egy könnyedebb opciót keresne. Mindenesetre a Batman szerepére hajazó szuperhős Todd Phillips Jokerének lépcsős táncát megidéző jelenetét nem lehet nevetés nélkül bírni és nem csak ezzel a snittel vagyunk így. több»

78 A játszma  (2022)

6.8/10
2022. 07. 05.
Mivel a szocialista korszak nem az elsődleges hangulatforrás – mert a díszletet leszámítva ezért inkább a karakterrelációk felelősek – így kissé hiányérzet is maradhat a film megnézése után, azonban ettől a kihagyott lehetőségtől függetlenül Fazakas Péter filmje képes meghálálni a bizalmat. Kevés magyar filmet találunk mostanában, amely megérdemelné a nyilvánosság elismerését, ellenben a Zanox mellett A játszma is méltó lenne rá. több»
4/10
2022. 07. 05.
A Világuralom kapcsán van egy bizonyos szabályszerűség, amelyet lefixálhatunk: akiknek tetszett az előző két rész, azok ezt is élvezni fogják, viszont akik elkeseredetten szemlélték, ahogyan Owen feltartott kézzel majdhogynem a természeti erőket is megszelídíti, ahogyan az alkotók dínós jelenetekkel próbálták elfedni a kreativitás és teljesítmény hiányát és ahogyan már csupán a névleges hasonlósággal rombolták az 1993-as kultklasszikus megítélését, azoknak ez a próbálkozás tovább mélyíti a sebeit. több»

66 Az Északi  (2022)

6.8/10
2022. 05. 25.
Eggersnek sajnos a karakterdrámára épülő, zsánerközelibb bosszúfilmje nem emelkedett az előző két alkotásainak magasságába, viszont ennek ellenére érdekesre, szórakoztatóra és minőségire sikeredett. Nem kétséges, hogy megosztó lesz, hiszen a rendező nem a nézői igényekhez mérten szokott filmet készíteni, viszont aki eddigi munkáit kedvelte, annak ajánlom az epikus, vérbőségben gazdag viking-bosszúfilmjét – továbbá annak, aki ezen keresztül ismerné meg a kortárs arthouse történetek egyik éllovasának munkásságát. Ja és persze bárkinek, aki nem riad vissza, ha Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy és Ethan Hawke sárban, vérben és karakterdrámában fetrengenek Willem Dafoe rítusa alatt. több»
6.3/10
2022. 05. 25.
Baranyi Benő első filmje egészen impozánsra sikeredett és nagy reményekkel indul majd premiernek, habár a Katinkával kapcsolatban is voltak elvárásaink, amelyek nem teljesültek. A koncepció megfelelő importjához kellett a rendezői teljesítmény, nem lett volna elég más teljesítményéből gazdálkodni, így egy kellemesen önreflektív alkotás tudott születni, amit azoknak ajánlok elsősorban, akik elvesztették hitüket, hogy készülhet kreatív és szórakoztató magyar film – a ZANOX üdítő példa erre. több»

69 Katinka  (2022)

7.1/10
2022. 05. 18.
A pályafutása és aranykora vége felé közelítő Hosszú Katinkáról készült nagyszabású életrajzi dokumentumfilm a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Ahogyan az Egerszegi Krisztináról készült film századszori nézésre is motiválta a fiatal Katinkát, úgy az ő olimpikon úszó és magánember énjének filmfeldolgozására is szükség volt, hogy a következő generációknak is legyen egy átélhető és hiteles támaszuk dicsőség és dráma keverékével a celluloidon. több»
Nicolas Cage Nicolas Cage szerepében invitál minket egy őrült meta-akcióvígjátékra LSD trippel, Mozart Requiemjével és egy családi problémákkal terhelt, visszavonulni készülő színész magánéletével, ráadásul a komáromi erőd is szerepet kap. Vajon képes a káoszban kirajzolódni valami maradandó, egész? Mi is a célja ennek a filmnek? több»
4.4/10
2022. 05. 06.
Az időutazós filmek kedvelőinek ezen csalódást követően mindenképpen elgondolkodtató időtöltés lehet a szintén Netflixen megtalálható Sötétség című német sorozat – mert hát az a legjobb sci-fi élmény, amikor nem elcsalni szeretnék a nézettségi mutatókat egy nagy blöffel, hanem lenyűgözni és elgondolkodtatni akarnak az idősíkok közötti ugrándozással. több»

71 Rohammentő  (2022)

4.7/10
2022. 04. 22.
Ami a stáblista után marad, az pedig csupán a remény, hogy amikor legközelebb Michael Bay inspirálódik valahonnan, legalább az eredeti megítélését nem sikerül lerontania. több»
Kétségekkel ültem le a vászon elé, hiszen ha már a második rész ilyen gyenge volt, hogyan bír el a történet összesen öt egymásra építkező részt, közben növelve annak minőségét? több»